10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τον Τζαφάρ - The Daily Owl
fade
70942
post-template-default,single,single-post,postid-70942,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τον Τζαφάρ

Jafar στα αραβικά σημαίνει “ρεύμα νερού/ ποταμάκι”. “Ποταμάκι” δεν τον έλεγες τον Μεγάλο Βεζίρη του Aladdin, εκτός αν του προσέθετες το επίθετο “σιγανό”, οπότε μιλάμε για την πιο επιτυχημένη επιλογή ονόματος κακού της Disney.

 

 

Για το ρόλο του Jafar κονταροχτυπήθηκαν πολλοί σημαντικοί ηθοποιοί του Hollywood, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται οι Patrick Stewart, Tim Curry, Kelsey Grammer, John Hurt, Christopher Lloyd και Ian McKellen.

 

Τελικά το ρόλο ανέλαβε ο Jonathan Freeman, ο οποίος είχε περάσει από οντισιόν και για τις ταινίες The Little Mermaid και Beauty and the Beast. Παρότι ο ίδιος δεν έμοιαζε καθόλου (μα καθόλου, όμως) με το σκίτσο του Jafar, οι δημιουργοί ενσωμάτωσαν στις κινήσεις του χαρακτήρα πολλές από τις εκφράσεις του. 

 

 

Σχεδιαστής του Jafar ήταν ο Andreas Deja, ο οποίος βρίσκεται πίσω από εμβληματικούς κακούς όπως ο Gaston και ο Scar, καθώς και πίσω από ήρωες όπως ο Hercules και ο Roger Rabbit. 

 

Oι περισσότεροι χαρακτήρες του Aladdin σχεδιάστηκαν με βάση τα σχέδια του διάσημου κομίστα Al Hirschfeld, οι γραμμές του οποίου μιμούνταν την αραβική καλλιγραφία. Ο Jafar, ωστόσο, ως κακός έπρεπε να διαθέτει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τους υπόλοιπους χαρακτήρες και έτσι προστέθηκαν στα σκίτσα του πολλές κάθετες γραμμές. 

 

 

Ο σχεδιασμός της Maleficent από τον Marc Davis για την ταινία Sleeping Beauty επηρέασε καθοριστικά τον Deja, αφού μεταξύ άλλων δανείστηκε από εκεί στοιχεία για τον Jafar, όπως το σκήπτρο και το πουλί. 

 

Παρότι ο Jafar θεωρείται ισάξιος της Maleficent σε μαγικές ικανότητες, εκείνος παραμένει στη 2η θέση του παγκόσμιου Top-10 των Disney villains, κάτω από εκείνη και πάνω από τον Scar. 

 

Σύμφωνα με το αρχικό σενάριο ο Jafar θα ήταν πολύ πιο νευρικός από ό,τι τον είδαμε στην ταινία του 1992, ενώ ο Iago είχε σχεδιαστεί να είναι ήρεμος. Στην πορεία, όμως, οι σκηνοθέτες Ron Clements και John Musker συνειδητοποίησαν ότι ένας ήρεμος villain θα ήταν πιο τρομακτικός. 

 

 

Ο Jafar φοράει μαύρο και κόκκινο χρώμα, καθώς αυτά συμβολίζουν τη ζέστη της ερήμου. 

 

Παραπλήσιες αποχρώσεις φοράει και η αδερφή του, Nasira, την οποία γνωρίσαμε σε μια πλατφόρμα video game, και η οποία μάλιστα έχει γεννηθεί με μαγικές ικανότητες και ίσως – ίσως, λέμε – να αξίζει και τη δική της ταινία, μια ιδέα ρίχνουμε. 

 

Πηγή: CelebrationsPress

 

Διαβάστε ακόμα:

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την Maleficent

 
 
No Comments

Post a Comment