10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την Χιονάτη – The Daily Owl
fade
69436
post-template-default,single,single-post,postid-69436,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την Χιονάτη

Ο Walt Disney είχε την ιδέα να μεταφέρει στο σινεμά το παραμύθι των αδελφών Γκριμ, Χιονάτη, από όταν ήταν 15 χρονών και είχε παρακολουθήσει στο Kansas City μια ταινία του βωβού κινηματογράφου που βασιζόταν σε αυτό. Ο Disney πήρε πολλά δάνεια για να καταφέρει να υλοποιήσει το όνειρό του και έβαλε σε υποθήκη ακόμα και το σπίτι του. Ακόμα και η σύζυγός του, Lillian, πίστευε πως η ταινία “Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι” θα αποτύγχανε και θα καταστρεφόντουσαν οικονομικά. Τελικά η ταινία απέφερε τόσα κέρδη που ο Disney έχτισε τα studios της εταιρίας του στο Burbank με αυτά. 

 

 

Στιλιστικά, η “πρόγονος” της Χιονάτης είναι η Miss Bonbon, η πρωταγωνίστρια μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους που έκανε πρεμιέρα το 1935 και που περιλάμβανε χαρακτήρες που έμοιαζαν περισσότερο με ανθρώπους. 

 

Στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της Χιονάτης βασίστηκε η Disney για να δημιουργήσει λίγα χρόνια μετά δυο ακόμα πριγκίπισσες, την Σταχτοπούτα και την Ωραία Κοιμωμένη. Εκτός από τη βασιλική καταγωγή, και οι τρεις πριγκίπισσες μοιράζονται την ίδια μεγάλη αγάπη για τα ζώα, την καλοσύνη και την αισιοδοξία.

 

 

Στα 14 της, η Χιονάτη είναι ακόμα και σήμερα η νεότερη πριγκίπισσα της Disney. Ο ίδιος ο Walt Disney είχε ζητήσει, ωστόσο, από τους σχεδιαστές του χαρακτήρα να την κάνουν να μοιάζει εξωτερικά πιο μεγάλη, “σε ηλικία γάμου”, παρότι στο παραμύθι είναι έφηβη. Η ίδια είναι και η πρώτη κατά σειρά πριγκίπισσα της Disney, η οποία έχει βασιλική καταγωγή. 

 

Για το σχεδιασμό της Χιονάτης, η Disney προσέλαβε τον Grim Natwick, ο οποίος βασίστηκε σε ένα άλλο δικό του διάσημο καρτούν, την Betty Boop. 

 

 

 

 

 

 

H ηθοποιός Marge Bell ήταν το μοντέλο της Disney για να σχεδιαστεί η Χιονάτη. Η ίδια αναγκάστηκε να φοράει ένα κράνος από αυτά που χρησιμοποιούν στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, καθώς το κεφάλι της ηρωίδας θα έπρεπε να σχεδιαστεί λίγο πιο μεγάλο από ό,τι το κεφάλι της ηθοποιού.

 

Τα μάγουλα της Χιονάτης είναι τόσο φυσικά ροδοκοκκινισμένα καθώς έχει χρησιμοποιηθεί αληθινό ρουζ. Οι γυναίκες εργαζόμενες στο τμήμα της εταιρίας που γέμιζαν με χρώμα τις – πάνω από 250.000 – εικόνες της ταινίας, είχαν επίσης την ιδέα να βάλουν λίγο γκρίζο σε σημεία των μαλλιών της Χιονάτης, ώστε να μοιάζει πιο φυσικό το αποτέλεσμα των μαλλιών της.

 

 

Χρειάστηκαν τρία χρόνια και πάνω από 2 εκ. σχέδια για να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη η ιστορία της πρώτης πριγκίπισσας της Disney, με πάνω από 750 σκιτσογράφους να έχουν δουλέψει για την ταινία Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι, που ήταν και η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων στην αμερικανική ιστορία. Επίσης, η Χιονάτη ήταν και η πρώτη πριγκίπισσα που απέκτησε το δικό της soundtrack το οποίο πουλήθηκε ξεχωριστά από την ταινία, το 1944. 

 

150 ηθοποιοί είχαν περάσει από κάστινγκ για το ρόλο της Χιονάτης, καμία όμως δεν είχε τη φωνή που ήθελαν οι δημιουργοί της ταινίας. Ώσπου μια μέρα, ένας βοηθός του στούντιο μιλούσε στο τηλέφωνο με τον μουσικό Guido Caselotti, όταν η κόρη του, Adriana, σήκωσε το άλλο ακουστικό κι άρχισε να τραγουδάει, ως απάντηση στο παράπονο του βοηθού ότι “δεν υπάρχουν κορίτσια που να τραγουδούν στο Χόλιγουντ”. 

 

 

 

Η Χιονάτη είναι μια από τους λίγους φανταστικούς χαρακτήρες που διαθέτουν το δικό τους αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την πριγκίπισσα Belle

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τη Σταχτοπούτα

Μάθε ποιος κακός της Disney είσαι με βάση το ζώδιό σου

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την Maleficent

 

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment