10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Up - The Daily Owl
fade
63966
post-template-default,single,single-post,postid-63966,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Up

Το όνομα του κακού Charles Muntz είναι εμπνευσμένο από τον Charles Mintz. Ο Mintz ήταν στέλεχος της Universal Pictures που το 1928 έκλεψε από την Disney τα δικαιώματα για τη σειρά κινουμένων σχεδίων Oswald the Lucky Rabbit κι έτσι ο Walt Disney δημιούργησε τον Mickey Mouse, που σταδιακά εξαφάνισε τον Oswald από το χάρτη του animation.

 

Up 5

 

Το Up είναι η πρώτη 3-D ταινία και η πρώτη animated ταινία που άνοιξε οιτλε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Στο τέλος της πρεμιέρας το κοινό ήταν σιωπηλό μέχρι τη στιγμή που η Tilda Swinton ξεκίνησε να χειροκροτά και να παρασύρει το πλήθος ώστε να εκφραστεί όπως ένιωθε.

 

 

 

Up 1

 

 

Όλοι οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι με βάση τη γεωμετρία και συγκεκριμένα οι καλοί χαρακτήρες με βάση τους κύκλους και τα ορθογώνια και οι κακοί με βάση τα τρίγωνα! 

 

 

house up

 

Το σπίτι του πρωταγωνιστή σχεδιάστηκε με βάση το σπίτι που ανήκε στην Edith Macefield, η οποία έμενε σε μια συνοικία του Seattle, όπου αναγκάστηκε να έρθει αντιμέτωπη με μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες που ήθελαν να γκρεμίσουν το σπίτι της για να επεκταθούν στην περιοχή. 

 

Ο Carl και η Ellie πάνε για πικνίκ σε ένα σημείο όπου βρίσκεται το δέντρο της ταινίας Bugs (1998). 

 

Up 3

 

H ομάδα της παραγωγής έκλαψε όταν της παρουσιάστηκε σκιτσαρισμένη η σκηνή με τη ζωή των Carl και Ellie. 

 

Σύμφωνα με την Pixar, το πρόσωπο του Carl Fredricksen βασίστηκε σε αυτό των Spencer Tracy και Walter Matthau – αλλά μόνο εμείς γνωρίζουμε την αλήθεια, ότι στην πραγματικότητα έμπνευση των σχεδιαστών ήταν ο Ζάχος Χατζηφωτίου.

 

Ο χαρακτήρας του Russell είναι ο πρώτος Αμερικανοασιάτης χαρακτήρας που εμφανίστηκε σε ταινία της Pixar, και τη φωνή του δάνεισε ο, επίσης Αμερικανοασιάτης, Jordan Nagai. 

 

Russell

 

 

To Up ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής μετά την ταινία Ποκαχόντας το 1995. 

 

Τα βουνά και οι καταρράκτες που εμφανίζονται στην ταινία βρίσκονται στην πραγματικότητα στη Βενεζουέλα. Οι Angel Falls, όπως ονομάζονται, είναι οι ψηλότεροι καταρράκτες στον κόσμο. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Οι νέες ταινίες της Disney που θα δούμε το 2020

Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μίκι Μάους

Πώς θα έμοιαζαν τα σπίτια των κακών της Disney αν ζούσαν στο σήμερα;

To Kαπέλο της Επιλογής κατατάσσει τους κακούς της Disney στους Κοιτώνες του Hogwarts

Άγνωστες λεπτομέρειες για την ταινία Η Πεντάμορφη και το Τέρας

 

No Comments

Post a Comment