10 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την Έριν Μπρόκοβιτς - The Daily Owl
fade
72030
post-template-default,single,single-post,postid-72030,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την Έριν Μπρόκοβιτς

H ταινία Erin Brockovich βρήκε το δρόμο της για το σινεμά, όταν ο χειροπράκτης της εξωτερικής παραγωγού Carla Santos Shamber τής μίλησε για την ιστορία μιας άλλης πελάτισσάς της, η οποία ήταν η πραγματική Erin Brockovich.

 

 

 

 

H Erin Brockovich ήθελε να την υποδυθεί η Goldie Hawn γιατί ήταν αστεία και συζητώντας το με τον δικηγόρο Ed Masry ο ίδιος της είχε πει πως οποιαδήποτε θα έκανε για το ρόλο αυτό “εκτός από την Julia Roberts, γιατί δε μπορεί να βρίζει“. Μπράβο, έπεσε μέσα. 

 

Η αμοιβή της Julia Roberts για την ταινία ήταν 20 εκ. δολάρια, κι έτσι έγινε η πρώτη ηθοποιός που πληρώθηκε τόσο μεγάλο ποσό για συμμετοχή της σε ταινία – παρότι η Universal Pictures ήταν διστακτική και ο ατζέντης της ηθοποιού έπρεπε να τους αποδείξει ότι υπάρχει ανισότητα στην αμοιβή ανδρών και γυναικών ηθοποιών (20 χρόνια μετά την πρεμιέρα της ταινίας, δυστυχώς τίποτα δεν έχει αλλάξει ως προς αυτό το θέμα).

 

 

Ο παραγωγός Danny DeVito έπεισε τη φίλη του ηθοποιο΄θ Albert Finney να τον πείσει με τη σειρά της να συμμετάσχει στην ταινία, καθώς αρχικά ο ίδιος είχε πει ένα μεγαλοπρεπές “όχι” στο στούντιο. Μάλιστα, η εταιρία κανόνισε και όλα τα γυρίσματά του να πραγματοποιηθούν σε πολύ κοντινά μεταξύ τους χρονικά διαστήματα, ώστε να μη λείπει από το σπίτι του για πολύ καιρό.

 

Η Julia Roberts είναι αριστερόχειρας και έτσι έπρεπε να μάθει να γράφει με το δεξί για τις ανάγκες της ταινίας, καθώς η Brockovich είναι δεξιόχειρας.

 

 

Ο σκηνοθέτης Steven Soderbergh εμπνεύστηκε για να δημιουργήσει την ταινία για τη ζωή της Brockovich από το All the President’s Men (1976), αλλά και το Rocky (1976).

 

H πρώτη εκδοχή της ταινίας είχε διάρκεια τρεις ώρες και 15 λεπτά, κι έτσι ο σκηνοθέτης αναγκάστηκε να κόψει υλικό που είχε διάρκεια πάνω από μια ώρα.

 

Ο δικαστής LeRoy A. Simmons εμφανίστηκε στην ταινία παίζοντας τον εαυτό του, και μάλιστα αφότου είχε βγει στη σύνταξη. 

 

 

Η υπόθεση της ταινίας ανταποκρίνεται στην πραγματική ιστορία της Brockovich κατά 98-99%, όπως δήλωσε η ίδια, με το σκηνοθέτη να έχει αλλάξει ελάχιστα πράγματα. 

 

Η Julia Roberts κέρδισε το Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία, ωστόσο από το άγχος της στον ευχαριστήριο λόγο που έδωσε ξέχασε να αναφερθεί στην ίδια την Erin Brockovich!

 

 

Πηγή πληροφοριών: Mental Floss

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Notting Hill

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Pretty Woman

No Comments

Post a Comment