10 πράγματα που δε γνωρίζατε για το "Doctor Strange" - The Daily Owl
fade
68338
post-template-default,single,single-post,postid-68338,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για το “Doctor Strange”

O Benedict Cumberbatch αρχικά είχε αρνηθεί το ρόλο του Doctor Strange επειδή την περίοδο των αρχικά προγραμματισμένων γυρισμάτων εκείνος θα πρωταγωνιστούσε στο θεατρικό έργο Άμλετ, ωστόσο η παραγωγή της ταινίας καθυστέρησε, και έτσι κατάφερε να αναλάβει αυτό τον πολύ σημαντικό ρόλο του MCU

 

 

 

Δεύτερος στη λίστα των συντελεστών της ταινίας για το ρόλο ήταν ο Joaquin Phoenix, ο οποίος όμως αρνήθηκε όταν του έγινε η πρόταση, γιατί δίσταζε να δεσμευτεί για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και για πολλαπλές εμφανίσεις σε ταινίες του MCU.

 

Ο σκηνοθέτης Scott Derrickson, καθώς είναι μεγάλος φαν των κόμικς Doctor Strange, γύρισε με δικά του έξοδα ένα βίντεο το οποίο έδειξε στους ιθύνοντες της Marvel για να τους πείσει πως έπρεπε να αναλάβει τη σκηνοθεσία. Από το 1992 ως το 2014 από τη λίστα των υποψηφίων σκηνοθετών για τη συγκεκριμένη ταινία είχαν περάσει, μεταξύ άλλων, και οι Wes Craven (Nightmare on Elm Street) και Guillermo del Toro

 

 

O Benedict Cumberbatch έχει δηλώσει πως το πιο ελκυστικό στοιχείο του ρόλου του ήταν η πνευματικότητα του χαρακτήρα, καθώς και ο ίδιος στην κανονική του ζωή κάνει διαλογισμό και προσπαθεί να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Ο ίδιος, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τα γυρίσματα, πήρε βάρος, γυμνάστηκε σκληρά και έκανε μαθήματα με τον Jayfunk για να μάθει να κινεί πιο “μαγικά” τα ακροδάχτυλά του. 

 

Το Doctor Strange ήταν η ταινία που “λύγισε” τις αντιστάσεις της Rachel McAdams απέναντι στις διάφορες προτάσεις των Marvel Studios και ενώ παλιότερα είχε αρνηθεί το ρόλο της Pepper Potts, αυτή τη φορά είπε αμέσως το “ναι” για το ρόλο της Christine Palmer – για τον οποίο έτσι κι αλλιώς ήταν η πρώτη στη λίστα. 

 

 

Οι δημιουργοί της ταινίας δεν ήθελαν να αποτυπωθεί η μαγεία ως ξόρκια ή, ακόμα πιο απλοϊκά, ως “κεραυνοί που έφευγαν στον αέρα”, αλλά ως η δυνατότητα να ταξιδέψει κάποιος σε άλλες διαστάσεις. 

 

Βασική έμπνευση για την ταινία και ιδίως για τα ψυχεδελικής έμπνευσης τμήματά της υπήρξε η Φαντασία της Disney

 

 

Στα κόμικς ο Doctor Strange είχε μια μικρή αδελφή, ο θάνατος της οποίας υπήρξε το κίνητρο για να γίνει γιατρός. Η Lulu Wilson γύρισε πράγματι κάποιες σκηνές όπου εμφανιζόταν στο ρόλο της Donna Strange, ωστόσο αυτές κόπηκαν στο τελικό μοντάζ.

 

Αρχικά το σχέδιο ήταν η πρώτη σκηνή της ταινίας να διαδραματίζεται στο CERN, και να γίνεται αναφορά στα παράλληλα σύμπαντα, ωστόσο αυτό εγκαταλείφθηκε στην πορεία γιατί θα “περιόριζε” τη μαγεία της ταινίας.

 

 

 

Ο Scott Derrickson έγραψε το ρόλο του Αρχαίου ειδικά για την Tilda Swinton, καθώς δεν υπήρχε άλλη ηθοποιός κατάλληλη να ερμηνεύσει έναν ρόλο με αυτή τη μυστικιστική διάσταση. Τελικά η ταινία έγινε “οικογενειακή υπόθεση”, καθώς η κόρη της Tilda εργάστηκε στα γυρίσματα στο τμήμα κοστουμιών, ενώ ο γιος της σχεδίαζε πλανήτες στο τμήμα των εφέ. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τους Guardians of the Galaxy

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Avengers

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Spiderman: Homecoming

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Iron Man

 
No Comments

Post a Comment