10 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για το Brave - The Daily Owl
fade
72861
post-template-default,single,single-post,postid-72861,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για το Brave

Ο αρχικός τίτλος της ταινίας Brave ήταν “The Bear and the Bow” και – ευτυχώς – εγκαταλείφθηκε νωρίς, καθώς παραήταν κυριολεκτικός. To Brave είναι η πρώτη ταινία της Pixar με γυναίκα πρωταγωνίστρια. 

 

 

 

 

Ο χαρακτήρας της Merida βασίστηκε στις εμπειρίες που είχε η σεναριογράφος και μια εκ των σκηνοθετών της ταινίας, Brenda Chapman, από την ανατροφή της έφηβης τότε κόρης της. 

 

Η Merida είναι η πρώτη πριγκίπισσα της Disney που δε βασίστηκε σε κάποιον λογοτεχνικό χαρακτήρα ή ιστορικό πρόσωπο. 

 

Αρχικά θα δάνειζε τη φωνή της στο χαρακτήρα της Merida η Reese Witherspoon, ωστόσο η ηθοποιός αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το project εξαιτίας ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων και έτσι την αντικατέστησε η Σκωτσέζα ηθοποιός Kelly Macdonald (μεταξύ μας, καλύτερα).

 

 

Η αρχική υπόθεση της ταινίας διαδραματιζόταν το χειμώνα, σε μια καταχιονισμένη Σκωτία – σαν να λέμε θα ήταν το Frozen, αλλά με Σκωτσέζους.

 

Τα μαλλιά της Merida προέκυψαν χάρη σε ένα ειδικό software που αναπτύχθηκε για αυτή την ταινία. Θυμίζουμε ότι πριν από κάμποσα χρόνια η έτερη κοκκινομάλλα πριγκίπισσα της Disney, Ariel, θα είχε επίσης σγουρά μαλλιά, αν αυτή η τεχνολογία μπορούσε να αναπτυχθεί με τα μέσα της εποχής. 

 

 

 

Το ταρτάν των DunBroch είναι καταχωρημένο στο επίσημο μητρώο για τα ταρτάν που τηρείται στη Σκωτία. Το μπλε χρώμα του συμβολίζει τη Βόρεια Θάλασσα, το σκούρο κόκκινο τον σεβασμό της οικογένειας απέναντι στην ιστορία της, το σκούρο πράσινο την αγάπη για τα Highlands, το μπλε χρώμα τις σχέσεις ανάμεσα στις φυλές του βασιλείου και το ανοιχτό γκρι την ψυχή των Σκωτσέζων.

 

 

Το κάστρο της οικογένειας DunBroch είναι βασισμένο στο κάστρο Eilean Donan, το οποίο βρίσκεται σε ένα μικρό νησί των δυτικών Highlands και αποτέλεσε την έδρα της οικογένειας MacKenzie.

 

 

 

 

 

 

 

Οι φανς της Merida εξαγριώθηκαν – και με το δίκιο τους – όταν η κούκλα που βασίστηκε στον χαρακτήρα παρουσιάστηκε πιο αδύνατη από ό,τι ήταν στην ταινία, με αποτέλεσμα αυτή να είναι η μόνη παρτίδα παιχνιδιών με τα εν λόγω νέα χαρακτηριστικά. 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την Vaiana

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την Ariel

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την Ούρσουλα

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τη Σταχτοπούτα

Μάθε ποιος κακός της Disney είσαι με βάση το ζώδιό σου

No Comments

Post a Comment