10 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την ταινία Black Panther - The Daily Owl
fade
63091
post-template-default,single,single-post,postid-63091,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την ταινία Black Panther

Ο Βlack Panther είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός σούπερ ήρωας. Ο σκηνοθέτης Ryan Coogler, όταν ήταν εννιά χρονών, μπήκε σε ένα μαγαζί με κόμικς στο Oakland της Καλιφόρνια και ζήτησε ένα βιβλίο “με έναν υπερήρωα να του μοιάζει” και έτσι ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με τον συγκεκριμένο ήρωα. 

 

 

Έμπνευση για την Wakanda αποτέλεσε η περίκλειστη χώρα Λεσότο, την οποία επισκέφτηκε o Coogler πριν ξεκινήσει η παραγωγή της ταινίας.

 

 

Η ομάδα σχεδιασμού παραγωγής δημιούργησε έναν οδηγό με στοιχεία για την ιστορία της Wakanda που έφτανε στα 10.000 χρόνια πριν τα γεγονότα της ταινίας, περιλάμβανε στοιχεία όπως οι ονομασίες των δρόμων της πρωτεύουσας και είχε έκταση 515 σελίδες. 

 

 

 

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης συνέκρινε τα ορυχεία της Wakanda με αυτά του Κογκό, τη μοναδική περιοχή όπου βρίσκεται το μέταλλο κολτάνιο, το οποίο χρησιμοποιείται σε προϊόντα τεχνολογίας και έχει διαμορφώσει την οικονομία της χώρας.

 

 

H γλώσσα των κατοίκων της Wakanda είναι εμπνευσμένη από τη γλώσσα Xhosa, η οποία προέρχεται από τη Νότια Αφρική. Την ίδια γλώσσα μιλούσε και ο ηγέτης των Νοτιοαφρικανών και αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Nelson Mandela. 

 

 

Πάνω από χίλια κοστούμια δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες της ταινίας, με κάθε χρώμα να έχει χρησιμοποιηθεί για να αναδείξει τις ιδιότητες κάθε χαρακτήρα, αποτίνοντας φόρο τιμής και στα κόμικ Black Panther, όπου ο T’ Challa εμφανίζεται με μοβ ρούχα, η Okoye με κόκκινα, η Nakia με πράσινα, κ.λπ. 

 

 

Danai Gurira και Lupita Nyong’o υπέγραψαν για να εμφανιστούν στην ταινία χωρίς καν να έχουν διαβάσει το σενάριο, ενώ η Laetitia Wright αμέσως μόλις συμφώνησε να υποδυθεί την Shuri αποφάσισε να μη διαβάσει κανένα από τα κόμικς, ώστε να μη γνωρίζει τι συμβαίνει στο χαρακτήρα της και επηρεαστεί από αυτό. 

 

 

Για να προετοιμαστεί για το ρόλο του Kilmonger, o Michael B. Jordan ακολούθησε μια ολιστική προσέγγιση, στο πλαίσιο της οποίας επέλεξε να είναι απόμακρος από τους υπόλοιπους ηθοποιούς ακόμα και στο παρασκήνιο. Επίσης, για να προετοιμαστεί για κάθε γύρισμα, χρειαζόταν τουλάχιστον 3 ώρες στην αίθουσα του μακιγιάζ και των προσθετικών. 

 

O χαιρετισμός με τα σταυρωμένα μεταξύ τους χέρια προέρχεται από τον τρόπο με τον οποίο οι Αιγύπτιοι έθαβαν τους Φαραώ, συνδυαστικά με τις απεικονίσεις που παρουσιάζονται σε γλυπτά της Δυτικής Αφρικής. 

 

O Coogler περιέγραψε τον Zuri, τον οποίο υποδύεται ο Forest Whitaker, ως τον Obi-Wan Kenobi της Wakanda. 

 

Διαβάστε ακόμα:

Πώς συνδέεται η Black Widow με το Avengers: Endgame;

Δείτε τον Λόκι να κάνει οντισιόν για το ρόλο του Θωρ

Πώς θα συνδέονται οι σειρές και οι ταινίες της Marvel μεταξύ τους;

Όλες οι ταινίες και σειρές της Marvel σε χρονολογική σειρά

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment