10 πράγματα που δε γνωρίζατε για το "O Ant-Man και η Σφήκα" - The Daily Owl
fade
68500
post-template-default,single,single-post,postid-68500,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για το “O Ant-Man και η Σφήκα”

Το Ant-Man and the Wasp είναι η πρώτη ταινία του Marvel Cinematic Universe που περιλαμβάνει στον τίτλο της έναν γυναικείο χαρακτήρα, πρόκειται δε για την 20ή κατά σειρά ταινία του συγκεκριμένου κινηματογραφικού σύμπαντος. 

 

O σκηνοθέτης Peyton Reed (Ant-Man) επιδίωξε με κάθε τρόπο την ισότιμη προώθηση της Σφήκας και του Ant-Man  στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας της ταινίας – αν μη τι άλλο η Wasp είναι και πιο ισχυρή από εκείνον. 

 

 

 

 

O Michael Douglas ήθελε να αναλάβει το ρόλο της κινηματογραφικής συζύγου του, Janet Van Dyne, η πραγματική σύζυγός του, Catherine Zeta-Jones, ωστόσο η Evangeline Lily ήθελε για κινηματογραφική μητέρα της την Michelle Pfeiffer, όπως εξάλλου και ο σκηνοθέτης, που είναι τεράστιος φαν της ηθοποιού εδώ και χρόνια (τόσο πολύ είχε ενθουσιαστεί, μάλιστα, που θα συνεργαζόταν με την Pfeiffer, που πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα έκατσε και είδε ξανά όλες τις ταινίες της). Η Michelle Pfeiffer δέχτηκε να πρωταγωνιστήσει γιατί τής άρεσε πολύ η πρώτη ταινία Ant-Man.

 

Βέβαια, οι παραγωγοί της ταινίας θεωρούσαν πως η Sharon Stone ήταν ιδανική για το συγκεκριμένο ρόλο, ωστόσο οι εξελίξεις τούς πρόλαβαν (θα μπορούσε να πει κανείς πως “διαψεύστηκε το ένστικτό τους”),

 

 

Αυτή είναι η 2η φορά στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, μετά τον Black Panther, που κάποιος ‘παίρνει προίκα’ από το γονιό του τη στολή και τον τίτλο ενός σούπερ ήρωα.

 

Ο σκηνοθέτης έπρεπε να συνεργαστεί στενά με τους συναδέλφους του, αδελφούς Russo, σκηνοθέτες των Avengers: Infinity War και Avengers: Endgame, καθώς την περίοδο που η ταινία Ant-Man and the Wasp βρισκόταν σε φάση παραγωγής είχαν ξεκινήσει τα γυρίσματα της 3ης ταινίας Avengers και έτσι μόνο δε θα συνέβαιναν λάθη και παραλείψεις στη συνοχή του MCU. Έτσι, οι πιο τυχεροί από όλους τους συντελεστές των ταινιών του MCU ήταν όσοι εργάστηκαν για το Ant-Man and the Wasp, καθώς έμαθαν πρώτοι από όλους τις λεπτομέρειες της υπόθεσης του Infinity War – όσο οι υπόλοιποι ξεροσταλιάζαμε επί μήνες στο Internet ψάχνοντας για κάποιο στοιχείο της.

 

 

Η ταινία, που διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες επειδή, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη “δεν έπρεπε να καταχραστεί το χρόνο των θεατών, με δεδομένο ότι ακολουθούσε την – μεγάλης διάρκειας – 3η ταινία των Avengers ” διαθέτει επιρροές από τις κωμωδίες “Μετά τα Μεσάνυχτα”, “Μια Τρελή Τρελή Καταδίωξη” και “Ο Διώκτης του Μεσονυχτίου”, γι’ αυτό και το ύφος της μοιάζει οικείο σε όσους έχουν μεγαλώσει με αυτού του είδους τις αμερικανικές κωμωδίες προηγούμενων δεκαετιών. 

 

O Paul Rudd δεν πρωταγωνίστησε απλά στην ταινία, αλλά συνέβαλε και στο σενάριο, σε βαθμό που το όνομά του συγκαταλέγεται στους τίτλους τέλους. Το ίδιο συνέβη εκείνη τη χρονιά και με τον Ryan Reynolds, καθώς ο ίδιος είχε επίσης συμβάλει ενεργά στο σενάριο της ταινίας Deadpool 2

 

 

O σκηνοθέτης Peyton Reed συνέκρινε την κόντρα ανάμεσα σε Hank Pym και Bill Foster με αυτή των Steve Jobs και Bill Gates (με ελληνικούς όρους, “σαν αυτή των Άννα Βίσση και Δέσποινα Βανδή” – παλιά). 

 

Aν είστε παρατηρητικοί, σε μια από τις σκηνές με τον Lawrence Fishburne θα δείτε πίσω του γραμμένη τη λέξη Matrix. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Ant-Man

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για το “Doctor Strange”

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τους Guardians of the Galaxy

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Avengers

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Spiderman: Homecoming

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Iron Man

No Comments

Post a Comment