Χάρι Πότερ, Κλήροι του Θανάτου και Φανταστικά Ζώα. Πώς συνδέονται μεταξύ τους; - The Daily Owl
fade
23707
post-template-default,single,single-post,postid-23707,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Χάρι Πότερ, Κλήροι του Θανάτου και Φανταστικά Ζώα. Πώς συνδέονται μεταξύ τους;

Ανάμεσα στις αφίσες που κυκλοφόρησαν για την ταινία “Φανταστικά Ζώα Και Πού Βρίσκονται”, υπάρχει και αυτή που εικονίζει τον Χρυσούχο Πέρσιβαλ Γκρέιβς, τον οποίο υποδύεται ο Κόλιν Φάρελ, μαζί με το μενταγιόν των Κλήρων του Θανάτου. 

 

Πώς μπορεί όμως να σχετίζεται ένας Αμερικάνος Χρυσούχος με τους Κλήρους του Θανάτου; Προς το παρόν, και μέχρι την προβολή της ταινίας στις 18 Νοεμβρίου, τα μόνα στοιχεία που έχουμε είναι όσα επιγραμματικά αναφέρονται στα δύο τελευταία τρέιλερ της ταινίας και όσα είπαν εχτές οι συντελεστές της ταινίας σε ζωντανή εκδήλωση, όπου δέχτηκαν ερωτήσεις από πολλούς φαν του Χάρι Πότερ.

 

fntbst_character_art

 

Στο επίσημο τρέιλερ της ταινίας η πρόεδρος του MACUSA, Σεραφίνα Πίκερι, ακούγεται να λέει: “Αν αυτό σχετίζεται με τις επιθέσεις του Γκρίντελβαλντ στην Ευρώπη, μπορεί να σημαίνει πόλεμο”, ενώ ο Πέρσιβαλ Γκρέιβς λέει: “Ζήσαμε πολύ καιρό στις σκιές” και “Αρνούμαι να σκύβω άλλο το κεφάλι”.  Στο νέο τρέιλερ της ταινίας υπάρχει μια σκηνή που δείχνει το πρωτοσέλιδο της αμερικάνικης μαγικής εφημερίδας “The New York Ghost”, στο οποίο η κεντρική είδηση είναι “Γκέλερτ Γκρίντεβαλντ: Ο σκοτεινός μάγος χτυπάει ξανά την Ευρώπη”.

 

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αφίσα οδηγούν στο συμπέρασμα πως η ταινία, εκτός από το ταξίδι του Νιούτ Σκαμάντερ στην Αμερική, αναφέρεται και στον σκοτεινό μάγο Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ και προφανώς ο Πέρσιβαλ Γκρέιβς είναι ακόλουθός του. Αν μάλιστα φέρουμε την υπόθεση αυτή στα γνωστά μέτρα των βιβλίων Χάρι Πότερ, τότε θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Γκρέιβς είναι Θανατοφάγος. 

 

Τις υποθέσεις αυτές επιβεβαίωσαν εχτές στην ζωντανή εκδήλωση ο παραγωγός και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ντέιβιντ Χέιμαν και Ντέιβιντ Χιούμαν, οι οποίοι ανέφεραν πως ο Γκρίντελβαλντ θα παίξει σημαντικό ρόλο στις ταινίες με ήρωα το Νιούτ Σκαμάντερ. Τόνισαν όμως πως δεν τους επιτρέπεται να πουν κάτι περισσότερο πάνω σε αυτό.

 

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, στη νέα μαγική ταινία μέσα από τη δράση του Σκαμάντερ θα δούμε και την άνοδο του  Γκρίντελβαλντ, καθώς και τη σύγκρουσή του με όσους μάγους διαφωνούν με την κυριαρχία των καθαρόαιμων μάγων έναντι των Μαγκλ και των ημίαιμων μάγων. Και αυτό μας κάνει να ελπίζουμε πως θα ξαναδούμε τον Άλμπους Ντάμπλντορ αφού είναι εκείνος που κατάφερε να νικήσει τον παντοδύναμο σκοτεινό μάγο. 

Avatar

Συντάκτρια άνευ χαρτοφυλακίου|Ενίοτε και με χαρτοφυλάκιο|Όταν μεγαλώσω θα γίνω η Πάστα Φλώρα Β'

No Comments

Post a Comment