Το Τάγμα του Μέρλιν - The Daily Owl
fade
23159
post-template-default,single,single-post,postid-23159,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Το Τάγμα του Μέρλιν

Το Τάγμα του Μέρλιν είναι ένα βραβείο που απονέμεται από την Δημογεροντία, έναν οργανισμό που προηγείται χρονικά του Υπουργείου της Μαγείας και ο οποίος σήμερα λειτουργεί ως κάτι ανάμεσα σε δικαστήριο και κοινοβούλιο. Το βραβείο του Τάγματος είναι ένα όμορφο χρυσό μετάλλιο με πράσινη κορδέλα (Πρώτη Τάξη), μωβ κορδέλα (Δεύτερη Τάξη) ή άσπρη κορδέλα (Τρίτη Τάξη).

 

Το Τάγμα του Μέρλιν, το οποίο είναι μια τιμητική διάκριση για τους πιο διάσημους μάγους της κάθε εποχής, απονέμεται από τον 15ο αιώνα. Ο μύθος αναφέρει πως η πράσινη κορδέλα, από την οποία κρέμεται το Πρώτης Τάξεως Βραβείο, συμβολίζει τον κοιτώνα στον οποίο ανήκε ο Μέρλιν στο Χόγκουαρτς.

 

Το Πρώτης Τάξεως Βραβείο απονέμεται “για πράξεις εξαιρετικής γενναιότητας ή αριστείας” στο χώρο της μαγείας, το Δεύτερης Τάξεως Βραβείο απονέμεται για “επιτεύγματα ή προσπάθειες πέραν του συνηθισμένου” και το Τρίτης Τάξεως Βραβείο απονέμεται σε εκείνους που “έχουν συνεισφέρει στον εμπλουτισμό της παρακαταθήκης μας σε γνώση ή ψυχαγωγία”.

 

Όπως συμβαίνει συχνά με τέτοια πολυπόθητα βραβεία, το Υπουργείο της Μαγείας φαίνεται πως επιθυμεί να λαμβάνει τα βραβεία του Τάγματος του Μέρλιν, ειδικά αυτά των υψηλότερων τάξεων, πιο συχνά από ό,τι κανείς θα περίμενε. Ενώ κανείς δεν απόρησε όταν ο Άλμπους Ντάμπλντορ παρέλαβε το δικό του βραβείο του Τάγματος του Μέρλιν (Πρώτης Τάξεως) για την νίκη του εναντίον του σκοτεινού μάγου Γκρίντελβαλντ, έγινε μεγάλος σάλος στην μαγική κοινότητα όταν ο Κορνήλιος Φατζ, ο Υπουργός της Μαγείας, βράβευσε τον εαυτό του με το Βραβείο του Τάγματος του Μέρλιν (Πρώτης Τάξεως) για μια καριέρα που πολύ απέχει από το να χαρακτηριστεί ως επιτυχημένη. Άλλος ένας που δεν άξιζε να παραλάβει το Βραβείο Πρώτης Τάξεως ήταν ο Αρκτούρος Μπλακ, ο παππούς του Σείριου Μπλακ, που ευρέως πιστεύεται ότι το αγόρασε, δανείζοντας στο Υπουργείο μια μεγάλη ποσότητα χρυσού.

 

 

 

 

ΠΗΓΕΣ

Avatar

Συντάκτρια άνευ χαρτοφυλακίου|Ενίοτε και με χαρτοφυλάκιο|Όταν μεγαλώσω θα γίνω η Πάστα Φλώρα Β'

No Comments

Post a Comment