Το βιβλίο της εβδομάδας: "Η Κατσαρίδα" του Ίαν ΜακΓιούαν - The Daily Owl
fade
66886
post-template-default,single,single-post,postid-66886,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Το βιβλίο της εβδομάδας: “Η Κατσαρίδα” του Ίαν ΜακΓιούαν

Ο Τζιμ Σάιμς ξυπνάει ένα πρωί έχοντας υποστεί την πιο άθλια μεταμόρφωση: από κατσαρίδα, έχει μετατραπεί στο πιο ποταπό δίποδο του πλανήτη, τον άνθρωπο. Κι όχι οποιονδήποτε άνθρωπο, αλλά τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει όμως, ένα σκοπό, να πραγματοποιήσει τα θελήματα του λαού και να αντιστρέψει την πορεία της οικονομίας. Παρά την αποστροφή που αισθάνεται για τη νέα και γλοιώδη του φύση, δε θα αφήσει τίποτα να σταθεί εμπόδιο ανάμεσα σε εκείνον και το στόχο του.

 

 

Σε αυτό το σατιρικό βιβλίο με θέμα το Brexit ο αναγνώστης διδάσκεται για διάφορα πολιτικά θέματα με τον πιο ξεκαρδιστικό και διασκεδαστικό τρόπο. Ο συγγραφέας, ξεκάθαρα δυσαρεστημένος με τα νέα περί της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιούργησε ένα μοντέρνο ανάγνωσμα, βασισμένο στη «Μεταμόρφωση» του Φραντς Κάφκα, έχοντας εμπνευστεί τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα από τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μέσα σε μια νύχτα έγινε πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας κι αποφάσισε να εφαρμόσει ένα νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο. Πρόκειται για ένα βιβλίο που δεν κουράζει τον αναγνώστη, κι απευθύνεται όχι μόνο σε εκείνους που έχουν επαφή με την πολιτική, αλλά και σε αυτούς που ενδιαφέρονται να μάθουν με έναν πολύ ευχάριστο τρόπο.

 

Από τον βραβευμένο Ίαν ΜακΓιούαν, κυκλοφορεί στα ελληνικά από το Δεκέμβριο του 2019 από τις εκδόσεις Πατάκη.

 

Διαβάστε ακόμα:

Οικογενειακά μυστικά | Fjällbacka #3

Καμίλα Λέγκμπεργκ, η βασίλισσα του αστυνομικού μυθιστορήματος

Uglies: Ένα βιβλίο του Σκοτ Γουέστερφιλντ

“Kάτι Χαμογελάει στις Σκιές”, του Ηλία Φουντούλη

Σελήνη, ένα βιβλίο της Μαρίνας Πετροπούλου

Greenleaf

Booklover / Marine scientist in the making / Avocado addict / Deadass romantic & I also write poems

No Comments

Post a Comment