Το Βιβλίο της Εβδομάδας: "Γυναίκες Χωρίς Έλεος", της Camilla Läckberg - The Daily Owl
fade
67052
post-template-default,single,single-post,postid-67052,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Το Βιβλίο της Εβδομάδας: “Γυναίκες Χωρίς Έλεος”, της Camilla Läckberg

Η Ίγκριντ, μια καταξιωμένη δημοσιογράφος, εγκαταλείπει τη δουλεία της για χάρη του άνδρα της, ανακαλύπτει όμως πως εκείνος την απατά. Η Μπιργίτα, δασκάλα στο επάγγελμα, εγκαταλείπει τη διδασκαλία διότι πάσχει από καρκίνο του μαστού. Θα το γνώριζε νωρίτερα, όμως δε μπόρεσε να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις λόγω των αμέτρητων σημαδιών στο σώμα της. Η Βικτόρια εγκαταλείπει τη χώρα της και τη μητέρα της για ένα καλύτερο μέλλον στη Σουηδία, ωστόσο, ο άνδρας που παντρεύτηκε, την εκμεταλλεύεται.

 

Τρεις γυναίκες, με διαφορετικό παρελθόν και διαφορετικό υπόβαθρο, έχουν ένα κοινό. Την εκδίκηση.

 

 

Στο βιβλίο Γυναίκες Χωρίς Έλεος περιγράφεται ο καθημερινός αγώνας των γυναικών που έχουν κακοποιηθεί με τον οποιονδήποτε τρόπο από τους συζύγους τους και οι σκέψεις που περνάνε από το μυαλό των γυναικών που αγωνίζονται καθημερινά – πολλές από τις οποίες παίρνουν την ευθύνη πάνω τους για αυτό που τους έχει συμβεί, ντρέπονται ή φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια. Ώσπου, βέβαια, να αποφασίσουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η συγγραφέας εκφράζει την ξεκάθαρη υποστήριξή της στις γυναίκες που έχουν υποστεί εκμετάλλευση, κακοποίηση και μη αποδεκτή συμπεριφορά από το ανδρικό φύλο, την οργή που και η ίδια νιώθει σαν να ήταν στη θέση της κάθε ηρωίδας και τάσσεται εμφανώς υπέρ των γυναικών αυτών.

 

Από τη Σουηδή συγγραφέα Καμίλα Λέγκμπεργκ, το βιβλίο με τις τρεις πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες κυκλοφορεί στα ελληνικά από το 2019 από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Το βιβλίο της εβδομάδας: Η Κατσαρίδα, του Ίαν Μακ Γιούαν

Οικογενειακά μυστικά | Fjällbacka #3

Καμίλα Λέγκμπεργκ, η βασίλισσα του αστυνομικού μυθιστορήματος

Uglies: Ένα βιβλίο του Σκοτ Γουέστερφιλντ

“Kάτι Χαμογελάει στις Σκιές”, του Ηλία Φουντούλη

Σελήνη, ένα βιβλίο της Μαρίνας Πετροπούλου

Greenleaf

Booklover / Marine scientist in the making / Avocado addict / Deadass romantic & I also write poems

No Comments

Post a Comment