Σειρά: The Handmaid's Tale - The Daily Owl
fade
30072
post-template-default,single,single-post,postid-30072,single-format-gallery,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Σειρά: The Handmaid’s Tale

To βιβλίο της Margaret Atwood The Handmaid’s Taleπου μεταφράστηκε στα ελληνικά με τίτλο Η ιστορία της Πορφυρής Δούληςμεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη από τον Bruce Miller. Η παραγωγή ξεκίνησε για το Hulu στο τέλος του 2016 και τα τρία πρώτα επεισόδια προβλήθηκαν χτες στις ΗΠΑ. 

 

 

tumblr_ojj1eujYRv1qa4l1ko8_540

 

Η υπόθεση διαδραματίζεται σε μια δυστοπική κοινωνία του μέλλοντος. Το απολυταρχικό καθεστώς των ΗΠΑ έχει επιβάλει τεράστιους περιορισμούς στις γυναίκες, οι οποίες θεωρούνται πλέον αντικείμενα χρήσιμα μόνο για τεκνοποίηση. Απαγορεύεται να εργάζονται, να διαχειρίζονται χρήματα – ακόμα και να διαβάσουν.

 

 

 

tumblr_ojj1eujYRv1qa4l1ko9_540

 

Η κεντρική ηρωίδα, Offred, όπως και κάθε άλλη γόνιμη γυναίκα που έχει το ίδιο status με εκείνη, υπηρετεί ένα ζευγάρι πλούσιων. Η Offred, όμως, έχει μνήμες από την προηγούμενη ζωή της, όπου ήταν παντρεμένη με παιδί. Η ίδια θυμάται τον κόσμο ελεύθερο και με βάση αυτή τη σκέψη θα προσπαθήσει να επιβιώσει.

 

 

 

 

a264b49f-c18f-4681-8151-a83b6a08e8b4

 

 

 

Στο ρόλο της Offred είναι η Elisabeth Moss (Top of the Lake, Mad Men) και μαζί της πρωταγωνιστούν οι Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, Madeline Brewer και Ann Dowd. 

No Comments

Post a Comment