Νταινέρυς εσύ, Σούπερ Σταρ - The Daily Owl
fade
1042
post-template-default,single,single-post,postid-1042,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Νταινέρυς εσύ, Σούπερ Σταρ

Την γνωρίσαμε ως ανυπεράσπιστο και ανασφαλές κοριτσάκι έρμαιο του νταή αδερφού της Βισέρυς αλλά στην πορεία μας προέκυψε Καλίσι και δρακομάνα και απελευθερώτρια και «όλα τα κάνω στάχτη και μπούλμπερη άμα λάχει».

Είναι η Νταινέρυς η Θυελλογέννητη, του Οίκου Ταργκάρυεν με τ’ όνομα.  Το Θυελλογέννητη πρόεκυψε επειδή όταν γεννιόταν μαινόταν μια φοβερή καταιγίδα στο Ντραγκοστόουν όπου διέμενε ο προαναφερθείς αδερφός μετά της μητρός τους, η οποία κατά τη διάρκεια της γέννας πέθανε. Κανονικά δηλαδή Νταινέρυς η Γκαντέμω έπρεπε να λέγεται αλλά δεν ακούγεται και πολύ λυρικό για ηρωίδα βιβλίου/σήριαλ.

Mad Mouse Design 2

by MadMouse Design

Ξέμεινε λοιπόν με τον τραμπούκο αδερφό που την έδερνε και την απειλούσε και κατάντησε να φοβάται μέχρι και τη σκιά της, που λέει ο λόγος. Ώσπου μια μέρα έγινε 13 χρονών και ο αδερφός της αποφάσισε πως έπρεπε να την παντρέψει για να μην του μείνει στο ράφι. Της βρήκε ένα καλό παιδί, τον Καλ Ντρόγκο από το Ντοθράκι – μη με ρωτήσετε κατά πού πέφτει γιατί η Γεωγραφία δεν είναι το φόρτε μου –  που ήταν σαν εξαώροφη πολυκατοικία και την πάντρεψε.

Χάρηκαν πολύ οι Ντοθρακιώτες και οι Ντοθρακιώτισσες και έστησαν γλέντι τρικούβερτο, μόνο η Νταινέρυς δεν πολυχάρηκε γιατί ο Ντρόγκο ήταν και κομματάκι αγροίκος. Όμως απέδειξε πως αν και αγροίκος ήταν κύριος οπότε άρχισε να τον βλέπει με άλλο μάτι η μικρή Νταινέρυς. Άσε δηλαδή που αφού αυτός ήταν Καλ, αρχηγός σαν να λέμε, έγινε κι αυτή Καλίσι, δηλαδή η γυναίκα του αρχηγού που δεν το λες και κακό.

Έτσι λοιπόν κυλούσε χαρούμενα η ζωή για τη μικροκαμωμένη Ντάνυ, την λένε κι έτσι χαϊδιάρικα, δίπλα στον κύριο αγροίκο. Όμως ο γαμπρός δεν μας φτούρισε και ένα χρόνο μετά απεδήμησε εν τόπω χλοερό. Της γύρισε το μάτι της Ντάνυ. «Τι τη θέλω τη ζωή χωρίς τον Ντρόγκο;» σκέφτηκε μάλλον και δίνει μια και μπαίνει μέσα στη φωτιά που έκαιγε το νεκρό σώμα του άντρα της, μαζί με τρία απολιθωμένα αυγά δράκων.

Την άλλη μέρα αντί να την βρουν κάρβουνο, την βρήκαν ολοζώντανη παρέα με τρεις μικρούς δράκους. Πέσανε όλοι στα γόνατα και την αναγνώρισαν για αρχηγό τους γιατί όπως και να το κάνουμε δε συναντάς κάθε μέρα αρχηγούς τεφλόν και με ζόρικα πετ. Και αφού ήταν χήρα και χωρίς παιδιά αποφάσισε να ασχοληθεί με την καριέρα της. [blockquote attributed_to=”Νταινερυς Ταργκαριεν” attributed_to_url=”” align=”left” pull=”left”]Dracarys![/blockquote]

Ο μεγάλος στόχος της ήταν να πάει στο μακρινό Γουέστερος, να γίνει βασίλισσα, να θρονιαστεί πάνω στον Σιδερένιο Θρόνο και να εκδικηθεί τους σφετεριστές για τον θάνατο της οικογένειάς της. Αυτό όμως για να το καταφέρει χρειαζόταν στρατό. Είχε βέβαια ένα μεγαλούτσικο στρατό που ήταν καλός για τσαμπουκάδες τοπικής εμβέλειας, για μεγαλύτερους όμως δεν έκανε. Οπότε βγήκε σε τουρνέ και άρχισε να κατακτά πόλεις και χωριά, να απελευθερώνει δούλους και να μεγαλώνει τον στρατό της.

Πολύτιμοι αρωγοί σε αυτή της την προσπάθεια ήταν τα τρία γλυκά της πετ που έκαναν καπνιστό όποιον στεκόταν εμπόδιο στο δρόμο της Νταινέρυς προς τη δόξα. Δόξα η οποία δεν περιορίστηκε μόνο στα βιβλία του Μάρτιν αλλά εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο σαν επιδημία γρίπης των πουλερικών και βάλε.

Γυναίκες τρέχουν στα κομμωτήρια και ζητούν να τους κάνουν τα μαλλιά σαν τα μαλλιά της Καλίσι, τρέχουν στις μοδίστρες και ζητούν να τους φτιάξει outfit σαν τα δικά της και γενικά η Ντάνυ χαίρει πολύ μεγάλης εκτίμησης στο γυναικείο κοινό και πολλές την έχουν ως πρότυπό τους.

obey-khaleesitee

by Tom Trager

Στους άντρες τα πράγματα είναι λίγο πιο μπερδεμένα. Υπάρχουν πολλοί που ορκίζονται στο όνομά της και θέλουν ακόμα και να την παντρευτούν(!). Θες αυτός ο συνδυασμός εμφάνιση Μπάρμπι με αρρενωπή δυναμικότητα, θες ότι κατέχει θέση εξουσίας, θες που έχει λυπημένο βλέμμα τύπου «άμα δεις τι κουβαλάω μέσα στο δισάκι μου τότε νά ‘ρθεις να χτυπήσεις το παραθυράκι μου», θες που είναι δίκαιη σαν τη Βίρνα Δράκου, θες που η ιστορία της είναι πιο δακρύβρεχτη και από την «Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου», θες όλα αυτά μαζί, υπάρχουν άντρες που ακούν «Νταινέρυς Ταργκάρυεν» και πέφτουν στα πατώματα.

Από την άλλη υπάρχουν κι εκείνοι που την αντιπαθούν. Όχι ότι τους έχει κάνει κάτι αλλά δεν την θεωρούν σοβαρή αρχηγό και κυρίως δε την θεωρούν σοβαρή υποψήφια για τον Σιδηρούν Θρόνο. Υποψιάζομαι πως μάλλον φταίει ότι συμπαθούν άλλον υποψήφιο για αυτή τη θέση. Πάνω-κάτω τα επιχειρήματά τους συνοψίζονται ως εξής: «Σιγά την ζαχαρομπουμπού  με τα πέτσινα που από καρπαζοεισπράκτορας του Βισέρυς την άκουσε ασυμβίβαστη υποψήφια βασίλισσα».

Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί στο Χόλλυγουντ, που κάτι παραπάνω ξέρουν από αυτά, λένε πως όταν οι μισοί σε λατρεύουν και οι άλλοι μισοί σε μισούν τότε είσαι σταρ. Και η Νταινέρυς είναι σίγουρα σταρ. Κι όχι μια απλή σταρ. Σούπερ σταρ. Σαν τον Σωκράτη.

 

ΠΗΓΕΣ

Avatar

Συντάκτρια άνευ χαρτοφυλακίου|Ενίοτε και με χαρτοφυλάκιο|Όταν μεγαλώσω θα γίνω η Πάστα Φλώρα Β'

1 Comment
 • TerraTanos
  TerraTanos

  Ακόμα και το GoT θέλει την ξανθιά του. Ταλαιπωρημένο κορίτσι, ορφανή, χήρα, εξόριστη. Οτι πρέπει για ποδαρικό.

  Εντάξει, καλή είναι, τώρα και καλή-σι.

  Εξαιρετικό άρθρο! Νταινέρυς Βίρνα Ταργκάρυεν.

  May 19, 2015 at 10:13 pm Reply

Post a Comment