Θρησκεία και Μυθολογία στο έργο του H. P. Lovecraft - The Daily Owl
fade
21785
post-template-default,single,single-post,postid-21785,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Θρησκεία και Μυθολογία στο έργο του H. P. Lovecraft

Η μυθολογία Κθούλου στα Ιερά Κείμενα και την σύγχρονη εποχή

 

Με αφορμή την μυθολογία Κθούλου, μελετητές κάνουν λόγο για παραπλήσιες αναφορές στην ελληνορωμαϊκή μυθολογία, το Κοράνι και την Αποκάλυψη του Ιωάννη, φτάνοντας μέχρι την σημερινή εποχή, στην παγκοσμιοποίηση της Οικονομίας και τις σύγχρονες στοές που στηρίζονται από οικονομικά συμφέροντα και μεγάλες εταιρείες που “δουλεύουν” πάνω στην μυθολογία αυτή. Βεβαίως το θέμα είναι τεράστιο και πολύπλοκο αλλά μπορούμε, σύμφωνα με τις εικασίες των μελετητών, να δείξουμε αν η μυθολογία Κθούλου έχει όντως βάσεις και είναι υπαρκτή στα Ιερά Κείμενα και γενικότερα στον σύγχρονο πολιτισμό.

 

1. Μυθολογία Κθούλου και ελληνική μυθολογία

Τα παιδιά της Γαίας και του Ουρανού δεν είχαν μείνει πολύ στην κορυφή του βουνού Όλυμπος, όταν βρέθηκαν να είναι οι γονείς δώδεκα γιγάντιων παιδιών (Ιαπετός -που ο λεξάριθμος του μας δίνει το 666-, Ωκεανός, Υπερίων, Κρόνος Κοίος, Κρείος, Ρέα, Ίλια, Θέμις, Θέτις, Μνημοσύνη και Φοίβη) με τέτοια δύναμη, που ο πατέρας τους, ο Ουρανός (ή μήπως οι Ουράνιοι;) τα φοβόντουσαν πάρα πολύ. Για να τα εμποδίσει να χρησιμοποιήσουν αυτήν την δύναμη σε βάρος του, τα άρπαξε αμέσως μετά την γέννησή τους και τα έριξε σε μία σκοτεινή άβυσσο που αποκαλούνταν “Τάρταρα” και εκεί τα έδεσε με σφιχτά δεσμά Οι γίναντες αυτοί ονομάζονταν Τιτάνες και η λέξη “τιτάνειος” χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα για να περιγράψει κάτι που έχει τεράστιο μέγεθος. Το χάσμα αυτό βρισκόταν πολύ κάτω από την γη και ο Ουρανός ήξερε ότι γιοί του δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν εύκολα από τα σπηλαιώδη βάθη του. Σε όλη την ελληνική μυθολογία υπάρχουν συνεχείς αναφορές στον Τάρταρο ή Άδη, τη φυλακή του “Κάτω Κόσμου”.

 

Ο Κρόνος, με την βοήθεια της μητέρας του Γαίας, δραπέτευσε από τον Κάτω Κόσμο και σκότωσε τον πατέρα του ενώ κοιμόταν και ελευθέρωσε τα αδέλφια του κι έγινε ο νέος βασιλιάς. Ο Ουρανός τον είχε καταραστεί, προλέγοντας ότι μια μέρα ο Κρόνος θα υποσκελιστεί με τη σειρά του από τα δικά του παιδιά. Έτσι λοιπόν, για να αποφύγει μία τέτοια περίπτωση, άρχισε να τρώει τα παιδιά που γεννούσε η Ρέα. Όταν γεννήθηκε ο Δίας, το τελευταίο τους παιδί, η Ρέα ξεγέλασε τον Κρόνο δίνοντάς του να φάει μια πέτρα και φυγάδευσε τον πολύτιμο γιο της σε μια σπηλιά στο βουνό Ίδη της Κρήτης, στο Ιδαίον Άντρον, για να τον αναθρέψουν οι Μελίες Νύμφες. Αργότερα, ο Δίας επιτέθηκε και νίκησε τον πατέρα του δίνοντάς του δηλητήριο που τον έκανε να ξεράσει τ’ αδέλφια του αλλά και την πέτρα που είχε καταπιεί. Ο Δίας έδωσε στ’ αδέλφια του μερίδιο του νέου βασιλείου και μερικοί από τους Τιτάνες (ονομαστικά ο Ωκεανός, ο Υπερίων και η Θέμις) δήλωσαν υποταγή στο νέο βασιλιά. Οι υπόλοιποι όμως δεν δέχτηκαν τον Δία για βασιλιά τους κι έτσι άρχισε μια φοβερή μάχη, η γνωστή Τιτανομαχία. Οι Τιτάνες επιτέθηκαν στον Όλυμπο και ο Δίας ελευθέρωσε τους Κύκλωπες και τους Εκατόχειρες που ήταν δέσμιοι στον υποχθόνιο κόσμο και οι Κύκλωπες δέχτηκαν σαν αντάλλαγμα να του χαρίσουν “κεραυνούς”, ένα τρομερό όπλο που μόνο εκείνοι ήξεραν να φτιάχνουν. Ο πόλεμος κράτησε 10 χρόνια. Ο ίδιος ο Δίας έπαιρνε μέρος στις μάχες στο πλευρό των Ολυμπίων εξαπολύοντας ασταμάτητα τους κεραυνούς. Τελικά οι Τιτάνες νικήθηκαν και ρίχτηκαν για άλλη μια φορά στα Τάρταρα.

 

Αμέσως μετά ο Δίας βρέθηκε μπλεγμένος σε ένα καινούριο πόλεμο, αυτή τη φορά εναντίον των Γιγάντων. Οι Γίγαντες αυτοί υποτίθεται πως είχαν δημιουργηθεί ανεξέλεγκτα από το αίμα του ακρωτηριασμένου Ουρανού. Αυτοί οι νέοι Γίγαντες αποτελούσαν ένα φριχτό θέαμα. Είχαν μάτια σαύρας, τα πόδια τους ήταν σαν φίδια και οι πατούσες τους ήταν τα κεφάλια των φιδιών. Επιτέθηκαν κι αυτοί στον Όλυμπο αλλά τελικά νικήθηκαν με την βοήθεια του Ηρακλή, που κατάφερε να νικήσει το γίγαντα Αλκυονέα. Η Γαία (που ο Απόλλωνας σκότωσε τον Δράκο “Πύθωνά” της στο μαντείο των Δελφών, στον Ομφαλό της Γης ), δεν μπόρεσε να δεχτεί την ήττα των παιδιών της. Έστειλε εναντίον του Δία ένα τέρας τον Τυφωέα ή Τυφώνα τον οποίον είχε γεννήσει μυστικά στον Τάρταρο. Ο Τυφωέας αιχμαλώτησε τον Δία και τον κρατούσε φυλακισμένο στην Κιλικία. Τελικά αφού διασώθηκε από τον Ερμή, κατάφερε να νικήσει το τέρας με την βοήθεια των κεραυνών του. Μετά από όλα αυτά, έγινε για λίγο καιρό ειρήνη στον κόσμο, έως βέβαια οι θεοί άρχισαν να πολεμούν έμμεσα μεταξύ τους, υποστηρίζοντας αντικρουόμενες φυλές και παρατάξεις ανθρώπων που έδιναν μάχες για να υπερισχύσουν στην Γη.

 

Όλα τα ερωτήματα που εγείρονται, αφορούν στο πρόσωπο του Δία αλλά και των υπολοίπων που συμμετείχαν στην Τιτανομαχία αλλά και την Γιγαντομαχία. 

 

 

 

2. Κοράνι και Κθούλου

 

“Ναι, απαρνήθηκες την Τελευταία Κρίση, ω άνθρωπε! Και όμως υπάρχουν Φύλακες που σε παρακολουθούν, Ευγενικοί Καταχωρητές που γνωρίζουν όλες τις πράξεις σου.” (Κοράνι, Ο Κατακλυσμός)

 

“Οι άπιστοι αγαπούν αυτήν την εφήμερη ζωή και γι’ αυτό, ετοιμάσαμε Εμείς γι’ αυτούς την δύσκολη Ημέρα της Κρίσης. Εμείς τους δημιουργήσαμε και χαρίσαμε δύναμη στα μέλη και τις αρθρώσεις τους, αλλά αν θέλουμε, Εμείς μπορούμε να τους αντικαταστήσουμε με άλλους ανθρώπους. Αυτό είναι προειδοποίηση. Ο Αλλάχ θα τους απαλλάξει από το κακό αυτής της Ημέρας και θα κάνει τα πρόσωπά τους να λάμπουν σαν τα δικά Μας.” (Κοράνι,  Άνθρωπος)

 

“Ανθρωπότητα και Τζιν, ακούστε Μας, Εμείς θα βρούμε το χρόνο για να σας κρίνουμε. Ανθρωπότητα και Τζιν, αν έχετε τη δύναμη να διαπεράσετε τα όρια του ουρανού και της Γης, τότε διαπεράστε τα. Αλλά αυτό δεν θα το κάνετε παρά μόνο αν Εμείς σας επιτρέψουμε.”(Κοράνι, Αυτό που Έρχεται)

 

“Εμείς είμαστε που στείλαμε το θάνατο σ’ εσάς. Τίποτε δεν μπορεί να Μας εμποδίσει από το να σας αντικαταστήσουμε με άλλους όμοιούς σας ή να σας μεταμορφώσουμε σε πλάσματα άγνωστα σ’ εσάς. Δοξάστε λοιπόν το όνομα του Κυρίου σας του Υπέρτατου. Ορκίζομαι στο Καταφύγιο των Άστρων πως αυτό είναι ένα δοξασμένο Κοράνιο, γραμμένο σ’ ένα κρυμμένο βιβλίο που κανένας δεν μπορεί να το αγγίξει παρά μόνο αυτός που έχει εξαγνιστεί, μια Αποκάλυψη από τον Κύριο όλων των πλασμάτων.” (Κοράνι, Ο Ελεήμονας)

 

“Και είπε ο Νώε: Κύριε, ο λαός μου δεν με υπακούει και ακολουθεί αυτούς…. Έχουν καταστρώσει μια φριχτή συνομωσία και λένε ο ένας στον άλλον: Μην απαρνηθείς τα αγαθά σου. Μην εγκαταλείψεις τον Γιάντ ή τον Σόγκα, τον Γιογκ ή τον Ναόρ. Έχουν παρασύρει πολλούς ανθρώπους. Οδηγούν τους αμαρτωλούς.” (Κοράνι, Νώε)

 

Οι μελετητές αναφέρουν ενδεικτικά πως σε όλο το Κοράνι, κάθε κεφάλαιο αρχίζει με την φράση “Στο όνομα του Αλλάχ, του Σπλαχνικού, του Ελεήμονα” που σημαίνει ότι κάποιοι μιλούν (στον πληθυντικό) στο όνομα του Αλλάχ. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι το ποιοί είναι οι ομνύοντες στο “Καταφύγιο των Άστρων” και απευθύνουν το λόγο του Υπέρτατου Κυρίου ταυτόχρονα σε δύο φυλές, στην Ανθρωπότητα και στα Τζιν. Και κυρίως, ποιοί είναι οι Τζιν; Έτερο επιχείρημα αρύεται εκ της ηχητικής απόδοσης των ονομάτων που θυμίζουν έντονα οντότητες από την Μυθολογία Κθούλου, όπως τους Γιογκ-Σοθώθ, Σογκώθ και άλλων. Πρόβλημα παρουσιάζεται και στα πρόσωπα που γίνονται αναφορές. Ποιοί είναι αυτοί οι “Μεγάλοι Παλαιοί” και η γενιά τους και γιατί “παρασέρνουν” τους ανθρώπους;  Ποιοι είναι οι “Φύλακες” που στέλνουν αντιπροσώπους για να αποκαταστήσουν τον Νόμο κάποιας “Υπόσχεσης” της οποίας οι όροι της παραβιάστηκαν;

 

 

 

3. Αποκάλυψις του Ιωάννου και μυθολογία Κθούλου

 

“Και έγινε πόλεμος εν τω ουρανώ, ο Μιχαήλ και οι άγγελοι αυτού επολέμησαν εναντίον του Δράκοντος και ο Δράκων επολέμησε και οι άγγελοι αυτού, αλλά δεν υπερίσχυσαν, ουδέ ευρέθη πλέον τόπος αυτών εν τω ουρανώ. Και ερίφθη ο Δράκων ο Μέγας, ο Όφις ο Αρχαίος ο καλούμενος Διάβολος και Σατανάς, ο πλανών την Οικουμένη όλην, ερρίφθη εις την Γην, και οι άγγελοι αυτού ερρίφησαν μετ’ αυτού.” (Αποκάλυψη, ΙΒ’, 7-9)
Οι Υιοί της Απώλειας, τα Τέκνα του Όφη, οι Νεφιλίμ κλπ. σε αρκετά τέτοια κείμενα αναφέρονται και σαν Δράκοντες ή με το γενικό όρο “Δράκων” (“κόκκινος” και όχι “λευκός”,το χρώμα έχει μεγάλη σημασία). Πολλοί ερευνητές και μυστικιστές όπως ο Kenneth Grant υποστηρίζουν πως πίσω από την γενεαλογία τους, κατάγεται η Δρακόντεια Δυναστεία της Αιγύπτου και τα Δρακόντεια Ιερατεία όπως επίσης και τα Τυφώνεια. Υπάρχουν επίσης αναφορές στην φανταστική λογοτεχνία –που τις αντλούν από σκοτεινές παραδόσεις, όπως στην περίπτωση του συγγραφέα Άρθουρ Μάχεν– για ερπετόμορφα υποχθόνια όντα ή ερπετοειδή με μάτια και δέρμα φολιδωτό σαν της σαύρας. Αυτοί στην φανταστική λογοτεχνία τουλάχιστον ονομάζονται Λοϊγκόρ.

 

“Και ο πέμπτος άγγελος εσάλπισε και είδον ότι έπεσεν εις την Γην αστήρ εκ του ουρανού και εδόθη εις αυτόν το κλειδίον του φρέατος της Αβύσσου. Και ήνοιξε το φρέαρ της Αβύσσου… Εξήλθον ακρίδες εις την γην και εδόθη εις αυτάς εξουσία… Και αι μορφαί των ακρίδων ήσαν όμοιαι με ίππους ητοιμασμένους εις πόλεμον και επί τας κεφαλάς αυτών ήσαν ως στέφανοι όμοιοι με χρυσόν, και τα πρόσωπα αυτών ως πρόσωπα ανθρώπων… Και είχαν εφ’ εαυτών βασιλέα τον Άγγελον της Αβύσσου, όστις ονομάζεται Αβαδδών και εις την Ελληνικήν έχει όνομα Απολλύων.” (Αποκάλυψη, Θ’)

 

Ο πόλεμος στον ουρανό είναι ξεκάθαρο οτι συνέβη αλλά ποιος ακριβώς πολεμούσε με ποιον, πότε άρχισε αυτός ο πόλεμος και αν έχει τελειώσει ή ακόμα συνεχίζεται είναι μερικά απο τα ερωτήματα που γεννώνται. Και αν ο πόλεμος τελείωσε, ποιός ήταν ο νικητής; Στην Μυθολογία Κθούλου ξεκαθαρίζεται επανειλημμένα ότι ο Κθούλου ήταν με τους ηττημένους. Τα σχετικά με τον πόλεμο που ξεκίνησε στον ουρανό, συνεχίστηκε στη γη για πάρα πολύ καιρό ανάμεσα σε διάφορους θεούς, διηγούνται όλες οι παραδόσεις και όλες οι μυθολογίες όλων των πολιτισμών του κόσμου. Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι ο Πόλεμος μεταξύ Ελοχίμ και Νεφιλίμ συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και ότι αναμένουν την τελική έκβαση των μαχών τους.

 

Σχετικά με τις χρονολογίες των γεγονότων, η Αποκάλυψη είναι αρκετά ασαφής.
“Και είδον άγγελο καταβαίνονται εκ του ουρανού, όστις είχε το κλειδίον της αβύσσου και άλυσιν μεγάλην εν χειρί αυτού. Και έπιασε τον Δράκοντα, τον Όφιν τον Αρχαίον, όστις είναι Διάβολος και Σατανάς, και έδεσεν αυτόν χίλια έτη. Και έρριψεν αυτόν εις την άβυσσον, και έκλεισεν και σγράγισεν αυτόν, δια να μην πλανήσει τα έθνη πλέον, εωσού πληρωθώσι τα χίλια έτη, και μετά ταύτα πρέπει να λυθεί ολίγον καιρόν.” (Αποκάλυψη, Κ’, 1-3)
Μετά τη μεγάλη σύνοδο των πλανητών, το Μάϊο του 2000 μπήκαμε σε μία περίοδο που τα άστρα είναι στη σωστή τους θέση…

 

 

 

 4. Κθούλου και Σύγχρονες Στοές

 

Για το Starry Wisdom ή Starry Wisdom Sect (Tάγμα της Αστρικής Σοφίας), οι πληροφορίες είναι απαγορευμένες και δεν είναι εύκολο να βρεθούν στοιχεία. Δεν φαίνεται να ισχύει όμως το ίδιο για άλλες παραπλήσιες. Αναφορές μπορούν να βρεθούν για το Esoteric Order of Dagon. To “Εσωτερικό Τάγμα του Ντάγκον” είναι η μονή γνωστή θρησκευτική ομάδα αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στην λατρεία του Κθούλου και του Ντάγκον. Ιδρύθηκε το 1840 στον Ίνσμουθ της Μασαχουσέτης από τον πλοίαρχο Ομπέντ Μαρς. ο οποίος είχε μάθει πάρα πολλά για τον Ντάγκον στην Πολυνησία και η νέα θρησκεία που κήρυττε, περιλάμβανε στοιχεία από ιστορίες των Ιθαγενών ανάμεικτα με την Αγία Γραφή καθώς και δόγματα από μεσανατολικές λατρείες γονιμότητας. Το Εσωτερικό Τάγμα του Ντάγκον έδιωξε όλες τις άλλες εκκλησίες από το Ίνσμουθ και παρουσίασε εαυτόν σαν το μόνο θρησκευτικό κέντρο στην κοινότητα αυτή. Το Τάγμα αποδεκατίστηκε από την κυβερνητική επιδρομή κατά του Ίνσμουθ το 1928, αν και είναι σίγουρο ότι υπάρχουν έως και σήμερα κρυφά παρακλάδια σε άλλα μέρη.

 
Δεν υπάρχει παρ όλα αυτά απόδειξη ότι η ομάδα αυτή σχηματίστηκε από την επιρροή των Μεγάλων Παλαιών ή αν είναι συνεχιστές μιας μεγαλύτερης και αρχαιότερης παράδοσης. Όλα αυτά έχουν σχέση με την Μυθολογία Κθούλου, φυσικά όμως δεν υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις.

 

 

5. Μυθολογία Κθούλου, Internet και Microsoft

 

H επικεφαλίδα είναι από μόνη της περίεργη. Αλλά ας μελετήσουμε λίγο το θέμα.

Οι υπολογιστές ίσως και να έχουν λάθος όνομα. Δεν είναι αριθμομηχανές και λογιστικά εργαλεία με την στενή έννοια του όρου, της μηχανής που χρειάζεται για να υπολογίσει κάτι. Η συντριπτική πλειοψηφία των σπιτιών ανά το κόσμο έχουν υπολογιστή και φυσικά δεν χρησιμοποιούνται για να εκτελέσουν υπολογιστικές εργασίες αλλά καθαρά για το internet, για ελεύθερη και άμεση πληροφόρηση και τη δυνατότητα φυσικά της παγκόσμιας επικοινωνίας. Άρα οι υπολογιστές γίνονται διάμεσοι, παράθυρα, πύλες. Η επικοινωνία και η πληροφορία ποτέ δεν ήταν ευκολότερη. Αυτή τη στιγμή ένας είναι ο οδηγός και η επίσημη θρησκεία. Ένας μοντέρνος Τζένκινς Χαν του κυβερνοχώρου, η εταιρεία γίγαντας, η Microsoft. Η κυριαρχία της είναι τόσο μεγάλη που ακόμη και εμείς αυτοί τη στιγμή γράφουμε σε ένα από τα προγράμματά της. Μέσα στα χρόνια που πέρασαν, κατάφερε να γίνει μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές του πλανήτη μας. Η εταιρεία που έχει γίνει στόχος των περισσότερων κλοπών στην ιστορία της ανθρωπότητας, τόσο σαν θύμα (πόσοι χρησιμοποιούν παράνομα ή σπασμένα προγράμματά της; ) και άλλοτε σαν θύτης αφού και η ίδια η εταιρεία έκλεψε προγράμματα και στοιχεία άλλων και τα οικιοποιήθηκε. Κατάφερε να κάνει τον ιδρυτή της από έναν απλό φοιτητή, τον πιο πλούσιο και ισχυρό άνθρωπο στο κόσμο.

 

 

Οι περίεργοι σκεπτικιστές και αναλυτές, αναλύουν τα πάντα και έχουν ανακαλύψει κάποια πραγματικά περίεργα ευρήματα.
Αν αναγραμματίσετε ελεύθερα την λέξη Microsoft, θα βγάλετε τις εξής περίεργες λέξεις: Cosmic Fort (κοσμικό οχυρό), Cosmos Rift (το ρήγμα του κόσμου), From Stoic (ακόλουθοι των Στωϊκών – της σχολής δηλαδή του Ζήνωνα που δίδασκε την ελευθερία από το πάθος, τα συναισθήματα, τη θλίψη και την ευχαρίστηση, την υποταγή χωρίς παράπονο στην αναπόφευκτη αναγκαιότητα). Το “κοσμικό οχυρό” είναι η μεγαλύτερη αποκάλυψη, αν το συνδέσουμε με την πληροφορία ότι η Microsoft έχει κατασκευάσει ένα κτίριο το Microsoft Campus στο Redmond, λίγο έξω από την Ουάσινγκτον, που βρίσκεται σε σχηματισμό με το Πεντάγωνο του Ministry of Defense και είναι και αυτό πεντάγωνο. Φήμες θέλουν στο συγκεκριμένο μέρος, να στεγάζεται το μεγαλύτερο project όλων των εποχών, ένα υπερδίκτυο με το όνομα Hermes (Ερμής) και που είναι το πρώτο επιτυχημένο project τεχνητής νοημοσύνης της ιστορίας. Αν αυτό αληθεύει, τότε η υπόθεση μοιάζει με το Baphomet των Ναϊτών και αν συνδυάσουμε και το “κοσμικό ρήγμα” σε όλα αυτά, θα μπορούσαμε να πούμε πως η Microsoft έρχεται σε επαφή με όντα άλλων κόσμων, εικασίες οπου βρίσκονται σε σχετικό βιβλίο με το Neuromancer του Bill Gibson, στο οποίο και αυτός εικάζει κάτι τέτοιο για μια παρόμοια πολυεθνική με την Microsoft.

 
Αν δούμε την Netscape, το όνομά της οποίας μεταφράζεται σαν “το τοπίο του Ιστού” ή “βάση του κέρατου του Ιστού” ή την American Online που την αγόρασε, έχει το μεγαλύτερο σύμβολο των Illuminatι, το μάτι της πυραμίδας και μάλιστα είναι χρυσό! (Το σύμβολο – the allseeing eye). Αυτά βεβαίως είναι πράγματα γνωστά από το 1975 όταν βγήκε η τριλογία “Illuminatus!” του Ρόμπερτ Άντονι Γουίλσον και του Ρόμπερτ Ση.

 
Τα συγκεκριμένα βιβλία φαίνεται να είναι μία διαρροή πληροφοριών σχετικά με τους ίδιους τους Illuminati. Λίγο πολύ το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει ότι η Ουάσινγκτον που είναι το κέντρο της Οργάνωσης, είναι φτιαγμένη σύμφωνα με τα πρότυπα του Νεκρονόμικον, ότι οι Illuminati έρχονται σε επαφή με τον Γιογκ-Σοθώθ και ότι ο George Washington, ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο Adam Weishaupt, ο ιδρυτής των bavarian Illuminati! Τα παράξενα βέβαια συνεχίζονται με την ανάλυση του ονόματος Adam Weishaupt, από τον οποίο βγαίνει “ο πρώτος που ήρθε σε επαφή με τους σοφούς” (με τους Μεγάλους Παλαιούς ίσως; ) και πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται το μυστικό των μυστικών! Μια ακόμη τυχαία (;) σύμπτωση φαίνεται να υπάρχει στο ότι η Micorosoft ιδρύθηκε λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του βιβλίου “Illuminatus!”  από τους φοιτητές William H. Gates III και Paul G. Allen. Χρηματοδοτήθηκε αμέσως με τεράστια κεφάλαια της ΙΒΜ και οι δύο φοιτητές που την ίδρυσαν, αν και φήμες τους ήθελαν μέτριους επιστήμονες, κλέφτες και αντιγραφείς, υποστηρίχτηκαν χωρίς ανταλλάγματα από την ΙΒΜ. Υπάρχουν πληροφορίες πως η ίδρυση της Microsoft και η υποστήριξή της από την ΙΒΜ, ήταν η αντίδραση στην κυκλοφορία του “Ιlluminatus!” Οι ίδιοι οι Illuminati ήθελαν να μεταφέρουν το “Pentacle of Invocation” (Πεντάγωνο της Επίκλησης) κάπου εκεί κοντά και αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια νέα εταιρεία με συμβολικό χαρακτήρα στην οποία θα συνέχιζαν οι εργασίες τους χωρίς διακοπές και φασαρίες καθώς, μόλις 8 χρόνια πριν, στις 21 Οκτωβρίου του 1967, μια παράξενη διαδήλωση αποκρυφιστών είχε αναταράξει το Πεντάγωνο και την Ουάσινγκτον δείχνοντας πως πολλά είχαν γίνει γνωστά. Η διαδήλωση αυτή έληξε με την επέμβαση του στρατού.

 
Το πλέον συμβολικό ίδρυμα που θα μπορούσαν να εμπνευστούν οι Illuminati τον καιρό εκείνο ήταν μια εταιρεία προγραμματισμού. Η ανακάλυψη τότε του microchip (υπήρξε ταυτόχρονα η φήμη ότι αντιγράφτηκαν από αντίστοιχα microchip ιπτάμενων δίσκων), δημιούργησε τον κλάδο των προγραμματιστών.Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι υπάρχει και άλλος κλάδος, πιο κοντά στον τρόπο χειρισμού των καταστάσεων όπως τους δίδαξε ο Adam Weishaupt, ο κλάδος των προγραμματιστών της εικονικής πραγματικότητας.  Μία από τις βασικές δοξασίες των Illuminati είναι πως “τίποτα δεν είναι αληθινό, τα πάντα επιτρέπονται”, πράγμα που είναι ο μόνος νόμος που ισχύει στο κυβερνοδιάστημα. Σύμφωνα με τον Adam Weishaupt “Η μεγάλη δύναμη του τάγματός μας βρίσκεται στην κάλυψή του. Μην αφήνετε ποτέ να εμφανιστεί κάπου με το όνομά του, αλλά πάντα κάτω από άλλο όνομα και άλλο επάγγελμα.” Τι μεγαλύτερη κάλυψη λοιπόν από το κυβερνοδιάστημα.

 
Πολλοί είναι επίσης αυτοί που ισχυρίζονται ότι το όνομα Bill Gates είναι ένας κώδικας. Το όνομα αυτό εμφανίζεται για πρώτη φορά στο βιβλίο του Άλιστερ Κράουλι Moonchild στο οποίο είναι το όνομα ενός μάγου. Bill σημαίνει Βασίλειος (Βασιλιάς) και Gates Πύλες. Αυτή είναι η άμεση μετάφραση του ονόματος αυτού. Ο Βασιλιάς της Πύλης, ιδιότητα που έχει ο λαβκραφτικός και ιλλουμινάτικος Γιογκ-Σοθώθ.
Όπως γράφει και ο Αμπντούλ Αλχαζρέντ στο Νεκρονόμικον, “Οι Μεγάλοι Παλαιοί ήταν, οι Μεγάλοι Παλαιοί είναι και οι Μεγάλοι Παλαιοί θα είναι…όχι στους χώρους που ξέρουμε, αλλά ανάμεσα σ’ αυτούς. Ο Γιογκ-Σοθώθ είναι η πύλη!” 

 

 

Αρχετυπικό σύμβολο τρόμου, πρωτεργάτης της φανταστικής λογοτεχνίας, δημιουργός της μυθολογίας του Κθούλου, μύστης απόκρυφων μαγικών πρακτικών, γνώστης της εξωγήϊνης τεχνολογίας, εισηγητής του υποβλητικού Πάνθεου των Αρχαίων και Νέων Θεών, ακάματος μελετητής κάθε ιστορίας, παλιάς και νέας, αδηφάγος αναγνώστης, χαλκέντερος συγγραφέας, στοιχειωμένο πνεύμα. Το φιλάσθενο αγόρι απο το Ρόουντ Άϊλαντ κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς και πρώτος μεταξύ των μεγάλων μιάς λογοτεχνίας που έλαβε μυθικές διαστάσεις και λατρεύτηκε όσο καμία, τόσο στην εποχή του όσο και σήμερα. Φανατικοί αναγνώστες του διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν τα μυθιστορήματά του , λογοτέχνες υποκλίνονται μπροστά στο μεγαλείο του έργου του και εμπνέονται απο αυτό, μελετητές προβληματίζουν με τα όσα υπονοούν στις εργασίες τους για το λαβκραφτικό σύμπαν. Ο Χάουαρντ Φ. Λάβκραφτ δημιούργησε κάτι τόσο μοναδικό, ανεπανάληπτο και ρηξικέλευθο ενώ μας αποδεικνύει ότι το έργο του θα διαβάζεται και θα ξαναδιαβάζεται, καθιστώντας τον πλέον κλασσικό.

 

 

ΠΗΓΕΣ

 

No Comments

Post a Comment