Η ευλογία της βροχής - The Daily Owl
fade
8069
post-template-default,single,single-post,postid-8069,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Η ευλογία της βροχής

Μ’αρέσει η βροχή. Δηλαδή μ’αρέσει η βροχή σε φυσιολογικές ποσότητες. Δεν χαίρομαι να ακούω για πλημμύρες και για θανάτους από αυτήν· το νερό είναι ζωή σωστά; Όποτε βρέχει τηλεφωνεί η μητέρα μου, πανικόβλητη, να μου πει για αυτά που είδε στις ειδήσεις για τις βροχές στην Αθήνα, να προσέχω και μπλα μπλα μπλα. Για να είμαι ειλικρινής, η μόνη δυσκολία που συναντώ, συνήθως, εξ αιτίας της βροχής είναι στη διαδρομή από το σπίτι μου στη σχολή και από τη σχολή στο σπίτι. Αυτό είναι όλο. Εντάξει, γκρινιάζω όταν ξεχνάω να πάρω μαζί μου ομπρέλα. Όμως η αλήθεια είναι πως όσο αφήνεσαι στις σταγόνες της βροχής,  νιώθεις πιο ήρεμος. Λες και μαζί με το νερό φεύγουν οι έγνοιες και τα άγχη της βδομάδας, λες και λυτρώνεσαι.

 

 tumblr_mgo41t1J7K1qgawlzo1_500Όταν βρέχει, σκέφτεσαι καλύτερα. Για παράδειγμα η Μουλάν. Η ταινία ξεκινάει με την ηρωΐδα να προετοιμάζεται για την προξενήτρα, τα πράγματα εκεί δεν πάνε και τόσο καλά, η πρωταγωνίστρια νιώθει πως είναι η ντροπή της οικογένειας της και, πιστεύοντας πως δεν είναι άξια για τίποτα, αποφασίζει να απαλλάξει  τον πατέρα της από το πολεμικό του καθήκον γι’ αυτό και μεταμφιέζεται σε άντρα. Πότε πήρε αυτή την απόφαση; Μα φυσικά στη βροχή.

 

Ίσως τελικά η βροχή να μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε πράγματα τα οποία έχουμε καιρό να κάνουμε, πράγματα που είναι αποκλειστικά για τον εαυτό μας. Να χωθούμε στην κουνελότρυπα μας και να σκεφτούμε πως περάσαμε τη μέρα μας, τη βδομάδα μας, το μήνα μας· κάντε τον απολογισμό σας. Να αφιερώσουμε χρόνο σε ένα καλό βιβλίο, το οποίο θα μας εξάψει την φαντασία και θα μας ταξιδέψει. Να πιούμε μια κούπα τσάι και να χουχουλιάσουμε ακούγοντας τη βροχή. Να φτιάξουμε λίστες με επιθυμίες που θέλουμε να εκπληρώσουμε. Να δούμε μια ταινία που large (1)θα μας κάνει να κλάψουμε ή να γελάσουμε. Να διαβάσουμε τα τελευταία λόγια του αγαπημένου μας ποιητή και να συγκινηθούμε. Να μαζευτούμε με αγαπημένα πρόσωπα σε σπίτι έπειτα από καιρό. Να θυμηθούμε τα παλιά να χαζέψουμε φωτογραφίες σε άλμπουμ γιατί είμαστε νοσταλγικοί.

 

Η ζωή μας όσο μεγαλώνουμε γίνεται σταδιακά πιο γοργή, σαν την βροχή. Πράγματα στα οποία βρίσκαμε θαλπωρή όταν τα αναζητούσαμε, αποτελούν πλέον ζεστή ανάμνηση. Μερικές φορές, η φύση μάς δίνει μόνη της την ευκαιρία να «κακομάθουμε» τον εαυτό μας, προσφέροντάς του το διάλειμμα που χρειάζεται, θυμίζοντας του πράγματα που είχαμε ξεχάσει πόσο πολύ μας γέμιζαν κάποτε. Και όταν τα ξανακάνουμε, μετά από χρόνια, ευχόμαστε να μπορούσαμε να τα κάνουμε κάθε μέρα και ας ξέρουμε ότι τότε, δεν ήταν τόσο σημαντικά για μας. Θυμηθείτε, «είναι κακής ποιότητας μνήμη αυτή που δουλεύει μόνο προς τα πίσω».

ALASKA

Αγγλικού εθισμένη στο glitter και στην ιεροτελεστία μυρίσματος βιβλίων Φιλοδοξία μου να δημιουργήσω περισσότερους πεμπτουσιωτές από τον Λόρδο Βόλντεμορτ

No Comments

Post a Comment