Ουίλιαμ Λάντεϊ | Υπόθεση Jacob - The Daily Owl
fade
33539
post-template-default,single,single-post,postid-33539,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Ουίλιαμ Λάντεϊ | Υπόθεση Jacob

“Desire, love, hate, fear, repulsion – you feel these things in your muscle and bone, not just in your mind.”

 

 

 

 

Σε μία μικρή προαστιακή περιοχή της Βοστώνης, ένας 14χρονος έφηβος, ο Μπεν, δολοφονείται βάναυσα. Ο διακεκριμένος εισαγγελέας, Άντριου (Άντι) Μπάρμπερ δε διστάζει να αναλάβει την εξιχνίαση αυτού του φόνου, ενώ όλοι οι κάτοικοι, ξαφνιασμένοι, έχουν τα μάτια τους στραμμένα πάνω στη συγκεκριμένη υπόθεση. Μετά από ενδελεχή έρευνα, οδηγείται με επιτυχία στον πρώτο ύποπτο. Ενώ είναι σίγουρος πως ο δράστης βρέθηκε, ενώ η πόλη έχει πια ησυχάσει γνωρίζοντας πόσο ικανός και δίκαιος είναι ο Άντι, νέα στοιχεία έρχονται στο φως. Στοιχεία, τα οποία δείχνουν πως ο δολοφόνος δεν είναι άλλος από τον Τζέικομπ Μπάρμπερ, έναν αντικοινωνικό και κλεισμένο στον εαυτό του νέο, συμμαθητή του νεκρού Μπεν, και γιο του Άντριου. Ξαφνικά, οι πολίτες αναστατώνονται πάλι, οι φήμες οργιάζουν κι ο Άντι, όντας αντιμέτωπος με τρομερά ηθικά διλήμματα, βυθίζεται στην απελπισία. Μέσα του γνωρίζει πως ο μοναχογιός του είναι αθώος, όμως αυτό δεν αρκεί για να πείσει στο δικαστήριο. Έτσι, είναι πρόθυμος, να κάνει τα πάντα και με κάθε κόστος ώστε να αποδείξει την αθωότητα του Τζέικομπ.

 

 

Η «Υπόθεση Jacob» είναι ένα βιβλίο που συνδυάζει το αστυνομικό θρίλερ με το οικογενειακό δράμα, μια ιστορία με απρόβλεπτη εξέλιξη, η οποία ξεδιπλώνεται ομαλά και καθηλώνει την προσοχή, ενώ εστιάζει σε συναισθήματα όπως αυτά της απόγνωσης του να μην γνωρίζεις την πραγματική αλήθεια και την αγωνία που έχει κανείς στην προσπάθειά του να προστατεύσει αγαπημένα πρόσωπα. Μία ιστορία που φέρνει τον αναγνώστη στη θέση των ηρώων, καθώς παράλληλα τονίζει πως πολλές φορές, ακόμα και οι πιο κοντινοί μας άνθρωποι κρύβουν σκοτεινά μυστικά και ίσως να μην είναι αυτό που δείχνουν φαινομενικά, φέρνοντας πολλές διαφορετικές τροπές στη ζωή.

 

 

 

Από τον ταλαντούχο Αμερικανό συγγραφέα, Ουίλιαμ Λάντεϊ, το «Υπόθεση Jacob» αποτελεί ένα συγκλονιστικό έργο το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά στα αγγλικά το 2012 από τον οίκο “Delacorte Press”. Αργότερα, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Διόπτρα». Στην πορεία έλαβε ιδιαίτερη αναγνώριση, καθώς κυκλοφόρησε σε 25 χώρες κι έμεινε για 29 συνεχόμενες εβδομάδες στη λίστα με τα best seller των New York Times, συγκεντρώνοντας και δεκάδες χιλιάδες θετικές αξιολογήσεις (4/5 αστέρια στο goodreads.com).

GreenleafGreenleaf

Booklover / Marine scientist in the making / Μου αρέσει το αβοκάντο

No Comments

Post a Comment