Βιβλίο | Μις Πέρεγκριν - Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά - The Daily Owl
fade
32888
post-template-default,single,single-post,postid-32888,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Βιβλίο | Μις Πέρεγκριν – Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά

“Sometimes you just have to go through a door.”

 

 

 

Ο Jacob Portman είναι ένας 16χρονος έφηβος, αστείος, ευφυής κι όχι τόσο συνηθισμένος όσο νομίζει. Πολύ αγαπημένος με τον παππού του, Abraham, ο οποίος πάντοτε τον γέμιζε με φανταστικές ιστορίες  των  νεανικών του χρόνων, πίστευε την κάθε του αφήγηση χτίζοντας έτσι την ελπίδα ύπαρξης ενός κρυφού υπερφυσικού κόσμου. Μεγαλώνοντας o Jacob  και όντας πια ρεαλιστής, άρχισε να αμφισβητεί αυτές τις ιστορίες… Μέχρι που ο λατρεμένος του παππούς πεθαίνει με ανεξήγητο τρόπο. Τότε όλα αλλάζουν για τον Jacob. Πληγωμένος αλλά κι αποφασισμένος  συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που έλαβε ποτέ από τον παππού του, κι ακολουθώντας τα στοιχεία, καταλήγει σε ένα νησί στις ακτές της Ουαλίας, ένα νησί που φαίνεται εκτός χρόνου, ανεξάρτητο από τον υπόλοιπο κόσμο. Εκεί, ανακαλύπτει το κτίριο που κάποτε ήταν η Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά κι εξερευνώντας διαπιστώνει πως οι αφηγήσεις του ηλικιωμένου Abraham για αυτό το παράξενο σπίτι και τους ενοίκους του, ίσως να μην ήταν απλές ιστορίες φαντασίας. Όλα αυτά τα παράδοξα γεγονότα δημιουργούν στον Jacob την υποψία πως σε αυτό το νησί υπάρχουν πολλά σκοτεινά μυστικά τα οποία πρέπει να ανακαλύψει.

 

 

 

Το «Μις Πέρεγκριν-Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά» (Miss Peregrine’s home for Peculiar Children) αποτελεί το ντεμπούτο του Αμερικανού συγγραφέα Ransom Riggs. Συνοδευόμενο από ασπρόμαυρες εικόνες, οι οποίες παρουσιάζονται στο βιβλίο ως οι φωτογραφίες που σύλλεξε ο Abraham από τη διαμονή του στη Στέγη, είναι ένα έργο που επικεντρώνεται στο φανταστικό, με μια αρκετή δόση μυστηρίου.

 

 

 

 

Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Tim Burton (ο οποίος σκηνοθέτησε και την ομότιτλη κινηματογραφική ταινία), γλαφυρό, καθηλωτικό κι ασυνήθιστο, ίσως μερικές φορές κι ανατριχιαστικό, πρέπει να διαβαστεί από τους λάτρεις του μυστηρίου και του υπερφυσικού, αλλά κι από εκείνους που απολαμβάνουν να κοιτάζουν παλιές, ρετρό φωτογραφίες. Το βιβλίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα αγγλικά το 2011 από τις εκδόσεις “Quirk Books”, αποσπώντας πληθώρα θετικών σχολίων και κριτικών (3.9/5 αστέρια στο goodreads.com),  μεταφράστηκε στα ελληνικά και κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2013 από τις εκδόσεις «Πλατύπους», ενώ αποτελεί το πρώτο της τριλογίας “Miss Peregrine’s Peculiar Children”, ακολουθούμενο από τα Hollow City και Library of Lost Souls. 

GreenleafGreenleaf

Booklover / Marine scientist in the making / Μου αρέσει το αβοκάντο

No Comments

Post a Comment