Ποια είναι στ' αλήθεια η μάνα του Gendry; - The Daily Owl
fade
28341
post-template-default,single,single-post,postid-28341,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Ποια είναι στ’ αλήθεια η μάνα του Gendry;

Μια νέα θεωρία γύρω από τον εκτός γάμου γιο του Robert έρχεται για να δώσει νόημα στην αναμονή μέχρι την πρεμιέρα της 7ης σεζόν Game of Thrones τον προσεχή Ιούλιο. Μετά την εικόνα ακολουθούν πιθανά spoilers. 

 

 

gendry-still-rowing-game-of-thrones

 

Η τελευταία φορά που είδαμε τον Gendry, βρισκόταν σε μια βάρκα και έκανε κουπί μακριά από το Dragonstone, προσπαθώντας να γλιτώσει από τις φωτιές της Melisandre. Γιατί ασχολούμαστε ακόμα μαζί του, 4 σεζόν μετά; Διότι οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα δείχνουν, επιτέλους, τον Joe Dempsie, τον ηθοποιό που υποδύεται τον Gendry, να εμφανίζεται ξανά. 

 

 

 

giphy (1)

 

Ένας άλλος βασικός λόγος για τον οποίο εξακολουθούμε να ασχολούμαστε με τον Gendry σχετίζεται με την φράση της Melisandre στο επεισόδιο The Bear and the Maiden Fair. “You will make kings rise and fall“, είχε δηλώσει η Κόκκινη Ιέρεια στον Gendry. Η Melisandre, βέβαια, δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος προφήτης, όπως έχει αποδείξει η – τηλεοπτική, προς το παρόν – ιστορία της σειράς, ωστόσο δεν έχουμε λόγο να μην πιστέψουμε ότι ένας Baratheon δεν έχει αυτήν ακριβώς την ικανότητα που του απέδωσε. Κρατάμε αυτήν την ρήση και προχωράμε στην ανάλυση της θεωρίας. 

 

 

 

Ποια είναι, λοιπόν, τα στοιχεία που στηρίζουν τη θεωρία που συνδέει Gendry και Cersei; 

 

giphy (2)

 

Στο επεισόδιο The Kingsroad  της πρώτης σεζόν, η Cersei επισκέπτεται την Catelyn, η οποία βρίσκεται στο προσκεφάλι του Bran και της μιλάει για τον πρωτότοκο γιο της, ένα όμορφο μωρό με μαύρα μαλλιά, το οποίο έφυγε από τη ζωή λίγο μετά τη γέννησή του. Το μωρό αυτό έμοιαζε στον Robert, όπως και ο έφηβος Gendry έμοιαζε στον πατέρα του, πριν φυσικά βάλει 40 κιλά και γεράσει στον θρόνο των Επτά Βασιλείων. Η Cersei αναφέρει ότι ποτέ δεν επισκέφτηκε τον τάφο του παιδιού της και δεν αποκαλύπτει το όνομά του

 

 

 

 

Τι συνέβη μετά τη γέννα;

 

2ba4886596746872b65ff8f2bc754be5

 

Μετά τη γέννα, ο γιος της Cersei και του Robert αρρώστησε και πέθανε από τον πυρετό. Τον πήραν μακριά και δεν τον είδε ποτέ ξανά. Η Cersei αναφέρεται σε εκείνη τη στιγμή με ιδιαίτερη τρυφερότητα και πόνο. 

Η σχέση της Cersei με τον Robert ήταν ιδιαίτερα πολύπλοκη. Όλα της τα αισθήματα απέναντι στον σύζυγό της εξαφανίστηκαν λίγο καιρό μετά τον γάμο τους και εκείνη ξαναγύρισε στην αγκαλιά του αδερφού της. Στο επεισόδιο The Wold and the Lion η Cersei παραδέχεται ότι αισθανόταν αγάπη για εκείνον, ακόμα κι όταν έχασαν το πρώτο τους αγόρι. Έκτοτε, όμως, είναι αντιληπτό ότι η ίδια δεν είχε καμία όρεξη να κάνει άλλο παιδί με τον Robert, κι ας ήξερε μόνο εκείνη την αληθινή πατρότητα των παιδιών της

 

 

 

game-of-thrones-6

 

Μήπως η αρρώστια του νεογέννητου ήταν ένα ακόμα ψέμα, μια ακόμα κατάσταση που δημιούργησε η Cersei για να μην αναγκαστεί να μεγαλώσει το παιδί του Robert; Η Cersei θα ήταν ικανή για κάτι τέτοιο. Μπορεί επί 6 σεζόν να είχε το μόττο “Τα παιδιά μου είναι πάνω απ’ όλα“, όμως μετά την κατάληξη του Tommen οι μάσκες έπεσαν και αποκαλύφθηκε το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό που δεν λογαριάζει ούτε παιδιά, ούτε αδέρφια, παρά μόνο την προσωπική άνοδο, την εξουσία και την εκδίκηση. 

 

Ο Βασιλιάς, βέβαια, ήταν παρών όταν το νεογέννητο απομακρύνθηκε από τους γονείς του. Πώς θα μπορούσε να τον ξεγελάσει; Η απάντηση βρίσκεται, πάντα, στους – τότε – πιστούς αυλικούς της. Ο Varys σίγουρα θα μπορούσε να έχει βάλει το χέρι του στη διαδικασία, να οργανώσει την απομάκρυνση του Gendry, να προφασιστεί, μαζί με τον Maester την ασθένεια του παιδιού και να το εξαφανίσει μια για πάντα. Θα μπορούσε να είναι, επίσης, εκείνος ο μυστηριώδης άντρας που πλήρωσε τον Master Mott να δώσει δουλειά στον Gendry, ώστε να μάθει την τέχνη της μεταλλουργίας.

 

 

 

Η αναχώρηση από το King’s Landing

 

Gendry-Waters-gendry-34360745-500-200

 

Πριν τη σύλληψη του Ned Stark και τον αποκεφαλισμό του, ο ίδιος επισκέπτεται την Cersei και της αναφέρει ότι ξέρει την αλήθεια για την πατρότητα των παιδιών της. Λίγο αργότερα, ο Stannis διαδίδει την ίδια πληροφορία στα Επτά Βασίλεια και ο Jeoffrey στέλνει τους Φρουρούς να δολοφονήσουν όλα τα εκτός γάμου παιδιά του πατέρα του. Ανάμεσα στα δυο αυτά γεγονότα, ο Gendry αναχωρεί για τη Νυχτερινή Φρουρά, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος, όπως π.χ. να έχει τιμωρηθεί για κάποιο έγκλημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το αφεντικό του τον βαρέθηκε και αποφάσισε να τον στείλει στο Τείχος, κάτι που από μόνο του δεν βγάζει νόημα, καθώς ο Gendry ήταν ιδιαίτερα καλός μεταλλουργός, συνεπώς και χρήσιμος στον Master Mott

Στο σημείο αυτό μπορεί να εντοπιστεί η παρέμβαση ενός τρίτου προσώπου, που να προκάλεσε την απομάκρυνση του Gendry από το – επικίνδυνο για οποιοδήποτε εκτός γάμου παιδί του Robert – King’s Landing. Θα μπορούσε να είναι η Cersei αυτό το πρόσωπο; Βεβαίως, καθώς σε εκείνη τη φάση είχε καταλάβει ότι ο Jeoffrey ήταν αδίστακτος και θα μπορούσε να έχει κινητοποιηθεί. Γιατί, όσο κι αν σιχαινόταν τον Robert, θα μπορούσε, την ύστατη στιγμή, να κάνει κάτι για το παιδί τους. 

 

 

 

Και η προφητεία της Maggy; 

 

tumblr_nmr9bpO73g1tmo5g4o2_250

 

Σύμφωνα με την πασίγνωστη, πλέον, προφητεία της Maggy the Frog, η Cersei θα αποκτούσε τρία παιδιά και ο Βασιλιάς είκοσι. Βέβαια, οι προφητείες ονομάζονται έτσι διότι μπορούν να ερμηνευτούν με διάφορους τρόπους. Ενδεχομένως, λοιπόν, τα τρία παιδιά της Cersei να είναι μόνο τα επίσημα, αυτά που μεγάλωσε η ίδια και αυτά που πέθαναν, εκπληρώνοντας αυτό το κομμάτι της προφητείας. 

 

Αν αυτή η θεωρία ισχύει, τότε η επιστροφή του Gendry στην φετινή σεζόν ίσως σημάνει την αρχή του τέλους της. Βέβαια, σύμφωνα με την πιο πάνω προφητεία, η Cersei θα πεθάνει από το χέρι του μικρού αδερφού (valonquar). Κι αν ο Gendry είναι απλά ο μικρός αδερφός από τα παιδιά του Robert; 

 

Πηγές: 1, 2, 3, 4

 

MetaMeta

Cake Baker / Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών / Η τσιπούρα είναι ιχθυοκαλλιέργειας.

No Comments

Post a Comment