Θεωρία: Θα σημάνει η 7η σεζόν Game of Thrones το τέλος του Littlefinger; - The Daily Owl
fade
29612
post-template-default,single,single-post,postid-29612,single-format-gallery,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Θεωρία: Θα σημάνει η 7η σεζόν Game of Thrones το τέλος του Littlefinger;

Valar Morghulis, λέει ο σοφός λαός του Essos και ποιοι είμαστε εμείς που θα αμφισβητήσουμε το εν λόγω απόσταγμα σοφίας του; Αν κάτι μας έχει διδάξει ο George R.R. Martin μέσα από το Game of Thrones, αυτό είναι πως όλοι και όλα βρίσκουν κάποια στιγμή το τέλος τους. 

 

 

Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη κανείς

 

tumblr_nj2fsxfq7F1qg63t7o1_500

 

Ο ρόλος του Littlefinger στο Τραγούδι του Πάγου και της Φωτιάς ήταν καθοριστικός από την πρώτη στιγμή. Η συνωμοσία του με τη Cersei, που προκάλεσε τον θάνατο του Jon Arryn, έθεσε σε κίνηση όλα τα κρίσιμα γεγονότα των βιβλίων και της σειράς, την πιο ακατάλληλη χρονική στιγμή για τα Επτά Βασίλεια, τα οποία περίμεναν τον πιο άγριο Χειμώνα της χιλιετίας. Φυσικά, o Littlefinger δεν έμεινε μόνο σε μια συνωμοσία και συνέχισε την καριέρα του στο χώρο προδίδοντας τον Βασιλιά Joffrey, παγιδεύοντας ταυτόχρονα τον Tyrion, σπρώχνοντας τη γυναίκα του Lysa Arryn στον θάνατό της και εξαναγκάζοντας τη Sansa Stark σε γάμο με τον πιο αιμοσταγή άνθρωπο του Westeros και του Essos, δηλαδή τον Ramsay Bolton. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω γεγονότα, δεν νομίζουμε ότι ο Littlefinger διαθέτει πολλούς υποστηρικτές οι οποίοι θα έκλαιγαν με λυγμούς αν μάθαιναν τον θάνατό του.

 

 

 

Το μοίρασμα της τράπουλας

 

download

 

Η πρώτη φορά που ο Littlefinger αισθάνθηκε εκτός παιχνιδιού ήταν η στιγμή της ανακήρυξης του Jon Snow ως Βασιλιά του Βορρά. Ο Jon και η Sansa, έχοντας χάσει όλη τους την οικογένεια (καθότι δεν γνωρίζουν για την τύχη της Arya), έχουν πλέον μόνο ο ένας τον άλλο. H Sansa, αποφασισμένη να πάρει εκδίκηση για όλα όσα συνέβησαν στους Starks, θέτει το σχέδιό της σε εφαρμογή. Ο Littlefinger υπάρχει κάπου σε αυτό το σχέδιο, αλλά ως εξ ανάγκης δευτεραγωνιστής και για κανένα λόγο ως ο παίκτης που θα καθορίσει δυναμικά την πορεία των γεγονότων. Ο ρόλος του τελείωσε, για τη Sansa τουλάχιστον, στο σημείο όπου κινητοποίησε τον στρατό του Vale ενάντια στους Boltons. Οι περαιτέρω απαιτήσεις του, όπως η αγάπη της Sansa με ό,τι αυτό συνεπάγεται, μάλλον δεν θα ικανοποιηθούν, τουλάχιστον στο βαθμό που περνούν από το χέρι του Βασιλιά του Βορρά και της (άτυπης) Βασίλισσάς του. 

 

 

 

Ο Βορράς (ξανα)θυμάται

 

tumblr_inline_ocosteC4ZK1thqbir_500

 

Τα βλέμματα που αντάλλαξαν Sansa και Petyr Baelish την ώρα της ανακήρυξης του Jon ως Βασιλιά του Βορρά τα έλεγαν όλα: τα χαρτιά έχουν μοιραστεί ξανά. Ερμηνεύοντας συνδυαστικά τις μεγάλες αλλαγές στη συμπεριφορά της Sansa, που ενεργεί ως μία άτυπη Catelyn Stark, καθώς και την αναμενόμενη άφιξη της Daenerys, που θα ενεργήσει ως απελευθερώτρια από τον ζυγό των Lannisters, μπορούμε να υποθέσουμε ότι το παιχνίδι έχει ξεφύγει μια για πάντα από τα χέρια του Littlefinger. H παρουσία του, τόσο στον Βορρά όσο και στον Νότο, δεν εξυπηρετεί τίποτα, εκτός από τις προσωπικές του επιδιώξεις. Δεν είναι πλέον χρήσιμος σε κάποιον από τους βασικούς παίκτες του Παιχνιδιού του Στέμματος. Και με δεδομένο ότι ο Χειμώνας ήρθε και μαζί του ακολουθούν οι White Walkers, οι συνωμοσίες του Littlefinger δεν θα φανούν χρήσιμες ούτε σε αυτή την περίπτωση. 

 

 

 

Δάσκαλε που δίδασκες

 

sansa-jon-surprise

 

Βέβαια, η Sansa παίζει πολύ προσεκτικά, καθώς έμαθε δίπλα στους καλύτερους του χώρου. Θα αποφασίσει στην 7η και προτελευταία σεζόν να απαλλαγεί μια για πάντα από τον μέντορά της, ο οποίος πλέον της είναι περιττός; Η χρησιμότητα του Littlefinger έχει εξαντληθεί και για τον λόγο ότι η Cersei πλέον εμπιστεύεται περισσότερο τον πρώτο περαστικό που θα δει στο Fleabottom (όσο από αυτό άφησε όρθιο δηλαδή) παρά τον ίδιο. Συνεπώς, ο Littlefinger δεν θα μπορούσε να συμβάλλει ούτε σε ένα τυχόν διπλωματικό (κατ’ ευφημισμό) άνοιγμα του Βορρά στο King’s Landing – αν κι εφόσον υπήρχε κάποιος απίθανος λόγος για να συμβεί κάτι τέτοιο. 

 

 

 

Μία φίλη ήρθε απόψε απ’ τα παλιά

 

tumblr_inline_ocosyn9TiS1thqbir_500

 

Θα είναι, λοιπόν, η φετινή σεζόν η τελευταία για τον άνθρωπο στον οποίο οφείλονται πολλά από τα καθοριστικά γεγονότα της σειράς; Αν ο Petyr Baelish δεν εφεύρει κάποιον λόγο που να καθιστά απαραίτητη την παρουσία του στο Βορρά, τον Νότο, το Essos ή οπουδήποτε αλλού, η ύπαρξή του θα είναι απλώς ενοχλητική, τουλάχιστον για τη Sansa και τον Jon κι έτσι η επιβίωσή του θα βρίσκεται στο έλεος των τελευταίων. Στο σημείο αυτό, όμως, κάνει την εμφάνισή του ένας ακόμα παράγοντας που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη φετινή σεζόν. Μιλάμε, φυσικά, για την Arya Stark, η οποία κατέφτασε στο Westeros με σκοπό να πραγματώσει το νόημα της φράσης Valar Morghulis πάνω στον κόσμο που βρίσκεται ακόμα στη λίστα της. 

 

Η Arya διψάει για αίμα και η εκδίκησή της ξεκίνησε από τον Walder Frey. Ο επόμενος ίσως να είναι ο Hound. Αν, όμως, συναντήσει πρώτα τον Littlefinger, πράγμα πιο πιθανό, εφόσον μάθει ότι το Winterfell ανήκει ξανά στους Starks και σπεύσει να το επισκεφτεί, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τον εκτελέσει και μάλιστα με τρόπο ευφάνταστο, όπως ταιριάζει στον άνθρωπο που πρόδωσε τον πατέρα της. Το τέλος του Littlefinger ίσως να βρίσκεται κοντά. Ο μόνος που μπορεί να ανατρέψει την limbo στην οποία βρίσκεται είναι ο ίδιος. Σίγουρα θα έχει κάτι στο μυαλό του. Μένει να δούμε αν η Arya Stark θα προλάβει την επόμενη μηχανορραφία του. 

 

 

No Comments

Post a Comment