Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια | Προβλέψεις Αυγούστου 2017 - The Daily Owl
fade
32327
post-template-default,single,single-post,postid-32327,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια | Προβλέψεις Αυγούστου 2017

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις Αυγούστου 2017. Είχαμε δώσει ένα μικρό teaser την προηγούμενη εβδομάδα, ότι έχουμε πολλά να πούμε για τον μήνα που είναι παχιές οι μύγες και ότι, ενδεχομένως, θα φτάσουμε κοντά στο να τρέχουμε γυμνοί στους δρόμους, αντίθετα στους νόμους και κάθε ιερό. Brace yourselves και καλή αντάμωση στου Σκορδά το Χάνι: Τα υπαρξιακά ζώδια με ποπ αναφορές για το μήνα Αύγουστο είναι εδώ. 

 

 

 

Στις 4 του μηνού, ο Δίας στον Ζυγό κάνει τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω κι έτσι σας πιέζει να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. Ποια από όλες, θα ρωτήσετε, και θα έχετε δίκιο. Αυτή που σας πονάει περισσότερο, θα σας απαντήσω, και δη αυτή που σας ταράζει το τσι λόγω της έλλειψης προοπτικής. Με ψυχραιμία και σύστημα, θα βάλετε κάτω τα δεδομένα και θα σκεφτείτε 23 φορές το κάθε πρόβλημα πριν προκρίνετε κάποια οριστική λύση. 

Στις 7 του μήνα η πρώτη έκλειψη (μερική Σεληνιακή) πραγματοποιείται στον Υδροχόο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανόν να σας τσιμπήσει η μύγα της ανεξαρτησίας στο πλαίσιο των σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις) κι έτσι να ξύσετε τα άντερα του Θανάση με διάφορους προβληματισμούς που δεν έχουν επί της ουσίας υπόβαθρο. 

 

 

Στις 13 του μηνού ο Ερμής στην Παρθένο ξεκινάει την ανάδρομη πορεία του μέχρι το τέλος του μήνα. Εντάξει, δεν θα πεθάνουμε, όπως είχα επισημάνει και on camera, ωστόσο μπορεί να φτάσουμε κοντά. Ό,τι είχαμε απωθήσει, ειδικά μέσα στην καλοκαιρινή καρκαμπίλα, έρχεται πάλι στο προσκήνιο. Το πώς έχουμε επιλέξει να ζούμε, το πώς έχουμε διαμορφώσει την καθημερινότητα και τις συνθήκες εργασίας, το πώς συμπεριφερόμαστε στο σώμα μας. Αυτή είναι μια ευκαιρία να τα σκεφτούμε ξανά και να αποφασίσουμε τι πρέπει να αλλάξουμε. 

Μέσα σε όλο αυτό το homework που κανείς δεν ζήτησε, στις 21 Αυγούστου η Ολική Ηλιακή Έκλειψη στον Λέοντα σάς καλεί να κάνετε μια νέα αρχή στα γκομενικά σας, μέσα από μια πιο “τσίχλα-μπούκλα” θεώρηση της καθημερινότητας. 

 

 

Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, αλλιώς θα σας τρυπήσει το φουσκωτό φλαμίνγκο.

 

 

 

 

ΚΡΙΟΣ

 

 

Ο μήνας ξεκινάει με ένα απλό και κατανοητό “ξεχάστε αυτά που ξέρατε”. Ό,τι είχατε προγραμματίσει αναμένεται να αλλάξει. Αποδικωτιποιτή του Φιλμνέτ η Χαρούλα; Νέτφλιξ η Τασία. U2 στη Θεσσαλονίκη η Χαρούλα; Κωνσταντίνο Αργυρό στην παραλιακή η Τασία. Είναι κακό αυτό; Σαφέστατα και ό,τι σας ρημάζει το πρόγραμμα μπορεί να φέρει εκνευρισμό, ωστόσο καμιά φορά τα αναπάντεχα (όπως και τα φιλικά) είναι τα καλύτερα. Από τις 7 του μηνού η Σεληνιακή έκλειψη προκαλεί εντάσεις στις φιλικές σας σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις, έχουμε πει). Όλοι θα είναι στα κάγκελα και θα σας ζητάνε τα ρέστα για την ίδια σας την ύπαρξη. Γιατί θα φας μακαρόνια με κιμά κι όχι μπάμιες; Γιατί θα πας στην Ανάφη κι όχι στην Κουρούτα; Αυτά και άλλα πολλά θα κληθείτε να αγνοήσετε, ώστε να υποδεχτείτε από τις 13 του μήνα τον ανάδρομο Ερμή, δίνοντας έμφαση σε όσα έχουν αληθινή σημασία αυτή την περίοδο – πέραν των νεύρων σας που δεν σας βγαίνει το αρχικό πρόγραμμα. Μιλάμε, προφανώς, για την φυσική σας κατάσταση, η οποία εκπέμπει SOS. Φροντίστε να ξεκουραστείτε πριν τελειώσει το καλοκαίρι, μην έρθει ο Σεπτέμβρης και σας βρει σε εμβρυακή στάση να κλαίτε στα ντους της ύπαρξής σας. Η Ηλιακή έκλειψη στις 21 πραγματοποιείται στον ερωτικό 5ο Οίκο σας και θα σας βοηθήσει να κάνετε μια νέα αρχή στα γκομενικά, πράγμα που θα αξίζετε ακόμα παραπάνω, δεδομένης όλης αυτής της απόπειρας αποσταθεροποίησης του “είναι” σας. Δε βαριέστε, όλα για τον άνθρωπο είναι. Δε σας φοβάμαι εσάς, καμία εποχή. 

 

 

 

ΤΑΥΡΟΣ 

 

 

Στις αρχές του μήνα σάς απασχολεί το ζήτημα της κάργιας της καριέρας, ιδίως από την άποψη του τρόπου που σας αντιμετωπίζουν στον εργασιακό χώρο. Εκεί που θα θέλετε να ουρλιάξετε στα αφεντικά (δεξιά κι αριστερά) “αν ψάχνετε για μαλάκες, χτυπήστε δίπλα, εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε”, από τις 7-8 του μήνα, η προσοχή σας θα στραφεί σας στα ζητήματα του σπιτιού και της οικογένειας. Καμία όρεξη δεν είχατε τα σόγια σας, προφανώς, όμως θα κάνετε υπομονή, διότι η έκλειψη θα σας φέρει μεγάλη ανταμοιβή για όσα σας έχουν ξώσει από την αρχή του χρόνου στη δουλειά. Ο ανάδρομος Ερμής από τις 13 του μήνα φέρνει στη ζωή σας κόσμο από το παρελθόν, τους οποίους επίσης δεν θα έχετε καμία όρεξη, είναι όμως μια ευκαιρία να τους πείτε ό,τι τους είχατε φυλάξει τόσο καιρό (περίπου από την εποχή που πηγαίνατε ακόμα τρίτη δημοτικού, διότι όλοι ξέρουμε πόσο γρήγορα κινείστε σε ζητήματα ξεκαθαρισμάτων). Από τις 13 είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσετε με τον Θανάση και να διορθώσετε ό,τι σας ενοχλεί πάνω του. Προσέξτε, όμως, διότι είναι πιθανό να κάνει κι αυτός το ίδιο με εσάς – έτσι πάνε αυτά. Από τις 21 του μήνα και την Ηλιακή Έκλειψη θα έχετε εξαιρετική ενέργεια, καθώς αυτή θα φωτίσει τον Οίκο του Σπιτιού και της Οικογένειας και θα νιώσετε πολύ κοντά με τους δικούς σας ανθρώπους, στους οποίους πάντα θα καταλήγετε έτσι κι αλλιώς, ας μη γελιόμαστε. There’s no place like home και no food like pizza (Μαρούσκα, γράφε). Τέλος, από τις 25 του μήνα οι αποφάσεις σας θα είναι πιο πρακτικές και πιο γρήγορες κι έτσι ό,τι εκκρεμότητα έχει μείνει στη δουλειά θα κλείσει και θα σταυροκοπιέστε όπως, με το καλό, θα σταυροκοπηθούμε οι GoT fans όταν η Cersei Lannister πνιγεί στο ίδιο της το αίμα. 

 

 

 

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

 

 

Η συνεννόησή σας με τον κόσμο από τις 3 του μήνα θα μοιάζει με το μονόλογο της Νανάς Παλαιτσάκη, όταν πέθανε ο Παντελίδης και νόμιζε ότι η Φράνκα Ράιτ της έστειλε χαιρετίσματα, την ώρα που έβλεπε από την Κοπεγχάγη την κηδεία. Πώς θα το αντιμετωπίσετε αυτό; Με σύνεση και φειδώ στα λόγια, ιδίως από τις 13 του μήνα που ο κυβερνήτης σας, Ερμής, θα γυρίσει ανάδρομος και θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση στη συνεννόησή σας με τους πάντες. Βέβαια, αυτή είναι μια εξαιρετική περίοδος για να ξανασκεφτείτε πού έχετε κάνει λάθη (όχι ότι κάνετε εσείς λάθη, ποτέ) και τι θα θέλατε, ιδανικά, να διορθώσετε στη ζωή σας. Με το χέρι στην καρδιά, όμως και όχι στο Εγχειρίδιο της Καλής Ντρίμπλας Απέναντι στην Ενηλικότητα, στη σελίδα 31 “Καριολόκοτες: Μύθοι και Πραγματικότητα”. Σε κάθε περίπτωση, η προοπτική μιας ριζικής αλλαγής θα βρίσκεται εκεί και θα σας περιμένει. Στα της δουλειάς, η Αφροδίτη θα προσπαθήσει να σας φέρει καλά αποτελέσματα στις οικονομικές σας διεκδικήσεις, βέβαια οι εκπτώσεις συμπίπτουν με το λανσάρισμα των νέων κολεξιόν και όλοι γνωρίζουμε πώς θα τελειώσει αυτό. Η Ηλιακή Έκλειψη στις 21 του μήνα φέρνει την ελαφράδα στη ζωή σας και την ειλικρίνεια στις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Ο επικοινωνιακός Οίκος σας φωτίζεται και έτσι θα μπορείτε να λέτε τη γνώμη σας ως έχει, απαλλαγμένη από πάσης φύσης (ετερο)καθορισμούς. Από τις 21 θα έχετε ευκαιρία να έρθετε και σε πιο ουσιαστική επαφή με το σόι σας, πράγμα που δεν σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, δεδομένου ότι πάντα σε εσάς το ζήτημα που βρίσκεται στο προσκήνιο είναι ο Θανάσης. Από τις 25 του μηνού θα δείτε φως και σ’ αυτό τον τομέα. Στην ανάγκη, προσεγγίστε τους λουόμενους που θα σας γυαλίσουν με τη φράση “μήπως έχετε μια τρόμπα για το φλαμίνγκο μου”; Κάπως έτσι το πάτε και τον χειμώνα, εξάλλου, γιατί το καλοκαίρι να αποτελέσει εξαίρεση; 

 

 

 

 

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

 

 

Επειδή είστε γνωστές σκορπαλευρούδες, στην αρχή του μήνα πρέπει να προσέξετε τα έξοδά σας. Φυσικά θα κάνετε ότι δεν διαβάσατε αυτή την πρόταση και θα περιμένετε την επόμενη. Την πατήσατε, διότι και η επόμενη πρόταση θα αφορά σε λεφτά, αυτή τη φορά όμως και από την προοπτική μιας νέας συνεργασίας, από τις 7 του μήνα και έπειτα. Γενικότερα μιλώντας, αν έχετε εκκρεμότητες νομικής/ οικονομικής φύσης, να περιμένετε τηλέφωνο από τον δικηγόρο σας, καθώς αρκετές θα κλείσουν. Από τις 21 και μετά η Ηλιακή Έκλειψη στον 2ο Οίκο σας θα σας φέρει νέες πηγές εισοδημάτων – δηλαδή είναι πιθανό όσο είστε στο χωριό η γιαγιά σας να σας σκάσει ένα 20ρικο για να πιείτε μια λεμονάδα στο καφενείο της πλατείας – από το ολότελα όμως, κάτι θα είναι και αυτό. Σε γενικές γραμμές, οι οικονομικές ευκαιρίες θα είναι κάμποσες από τον Αύγουστο και μετά, οπότε καλό θα ήταν να έχετε το νου σας στραμμένο προς την κατεύθυνση αυτή, ακόμα κι αν η ανάδρομη κίνηση του Ερμή από τις 13 του μήνα σάς φέρει καθυστερήσεις σε όλα αυτά τα καινούργια βήματα. Στα γκομενικά, η Αφροδίτη πάνω σας σάς βοηθάει να ξεκαθαρίσετε τα συναισθήματά σας, όσο θα είστε λαχταριστοί σαν φρεσκοψημένα κρουασάν βουτύρου. Βέβαια η Ηλιακή Έκλειψη ίσως σας αναγκάσει να ασχοληθείτε λίγο παραπάνω με τη βάση στην οποία έχει στηθεί η σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) με τον Θανάση. Σας καλύπτει, δεν σας καλύπτει, θα θέλατε κάτι ακόμα (ή μήπως μια άλλη ζωή); Θα το βρείτε. Αρκεί στο μεταξύ να σκοτώσετε

τα φαντάσματα που κρύβετε μέσα σας. 

 

 

 

 

 

ΛΕΩΝ

 

 

Ο μήνας ξεκινάει με δημιουργικότητα, η οποία συγκρούεται με τον υπαρκτό φλαμινγκισμό, την τάση σας να τα γράψετε όλα και να βγείτε στην παραλία με σκοπό να μαζευτείτε ξανά σπίτι σας την 28η Οκτωβρίου (Σάββατο πέφτει, θα βολέψει για το transition στη δουλειά). Από τις 7 του μήνα η Σεληνιακή Έκλειψη φωτίζει τον Οίκο των σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και σάς βοηθάει να προχωρήσετε με τον υποψήφιο Θανάση. Βέβαια, όλο αυτό γίνεται υπό κάποια ένταση, ωστόσο με όλα όσα περάσατε το τελευταίο τρίμηνο, τι να σας πει κι ένα φεγγάρι και τι παραπάνω ντουβρουτζά να σας προκαλέσει. Από τις 13 ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος κι έτσι ενδέχεται να σας καταπιεί το χάος της καθημερινότητας. Όπως και σε κάθε τέτοια (καταραμένη) περίοδο ασυνεννοησίας, το κλειδί για να μην καταλήξετε να τρέχετε γυμνοί στους δρόμους, είναι να δίνετε ξεκάθαρα μηνύματα. 18 φορές πρέπει να ακούσει ο Θανάσης ότι τις κάλτσες δεν τις αφήνουμε πάνω στο PlayStation; 19 θα του το πείτε, για να είστε σίγουροι. Από τις 21 του μηνού η Έκλειψη Ηλίου φέρνει στη ζωή σας τη χαρά και τον ενθουσιασμό. Αυτή τη φασούλα θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε για τυχόν νέα ξεκινήματα, όχι όμως υπό το πρίσμα του φωτεινού παντογνώστη, κάτι που τείνετε να πραγματώνετε μετά από περιόδους όπου τα πράγματα αρχίζουν να ξαναφτιάχνουν. Απλοποιήστε τις καταστάσεις. Αυτός είναι ο Θανάσης. Ο Θανάσης είναι 32, Παναθηναϊκός, μένει στα Σεπόλια και προς το παρόν δεν θέλει κάτι παραπάνω από μια κάζουαλ σκέση μαζί σας. Ναι, μπορεί να σας συμβεί και αυτό. Χαρείτε το ως έχει και μετά βλέπετε. 

 

 

 

 

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 

 

 

Η Σεληνιακή Έκλειψη ρίχνει φως στον Οίκο της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης. Εννοείται ότι η βασική άσκηση που κάνετε ονομάζεται “σφουγγάρισμα” – και κανείς δεν θα μπορούσε να πει ότι δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής. Ωστόσο είναι μια καλή περίοδος για να φτιάξετε λίγο το διαιτολόγιό σας, όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλώς για να αισθανθείτε την ευεξία της καλής διατροφής και, κυρίως, την ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση του να κατεβάζεις ένα δίλιτρο παγωτό μόνος σου, γνωρίζοντας ότι τρως αυτό που θες και όχι ό,τι δεν ζεις. Η Αφροδίτη στον Οίκο της Φιλίας σάς βγάζει στους δρόμους με απερολάρες στο χέρι και διάθεση για σον σον, πράγμα που χρειάζεστε πιο πολύ από όσο χρειάζεται η Cersei Lannister τον Qyburn στην 7η σεζόν. Σε γενικές γραμμές όλη η ψυχολογική μανούρα που θα προκαλέσει η Σεληνιακή Έκλειψη στις 7 του μήνα μπορεί να αντιμετωπιστεί με προγραμματισμένη ξεκούραση. Επειδή ξέρουμε τι φύτσουλες είστε, καλό θα ήταν να μην αφήσετε περιθώρια σε αφεντικά και συναδέλφους να σας παίρνουν στη μέση των διακοπών – όχι τίποτα άλλο, στην Ανάφη δεν έχει σήμα και θα κάνετε τον Σούπερμαν όλη μέρα για μισή μπάρα της βόνταφον. Από τις 13 που ο Ερμής γυρίζει πάνω σας ανάδρομος, θα σας βοηθήσει να ρίξετε τους τόνους στα επαγγελματικά σας και να τσιλάρετε στο σπίτι με τις προαναφερθείσες απερολάρες – και μπύρες να είναι αν δεν σας αρέσουν τα πικρά, το ίδιο κάνει. Από τις 23 του μηνού ο Ήλιος πάνω σας θα σας ανεβάσει τη διάθεση, ενώ από τις 25 θα μπορέσετε να δείτε τη σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) με τον Θανάση υπό ένα διαφορετικό πρίσμα, αποφεύγοντας περιττά λόγια και οιονεί ντραμακουινιλίκια. 

 

 

 

 

 

ΖΥΓΟΣ

 

 

Κι εκεί που έχετε κατεβάσει γκομενικά ρολά, έρχεται η Αφροδίτη στον Οίκο της καριέρας και τόσο απλά και βολικά σάς στρέφει ολοκληρωτικά την προσοχή στη δουλειά. Αυτό είναι, ίσως, και το πιο βολικό πράγμα που σας έχει συμβεί εδώ και καιρό, ωστόσο κανείς δεν θα πει ότι είναι και ωφέλιμο, δεδομένου ότι κάποια στιγμή πρέπει να προχωρήσετε τη ζωή σας. Και η Ζουμπουλία το πήρε βαριά που η συμπεθέρα της τής έκλεψε τον Θωμά, όμως δεν το έβαλε κάτω: και κυρία εμφανίστηκε στο γάμο και ολόκληρη συνωμοσία ξεσκέπασε και βρήκε την ευτυχία στο πρόσωπο του αστυνομικού (του οποίου το όνομα μου διαφεύγει πάντα). Η Σεληνιακή Έκλειψη στον ερωτικό Οίκο σας φέρνει αναπάντεχες γκομενικές εξελίξεις. Βέβαια, για να τις πάρετε χαμπάρι, ίσως θα πρέπει να μην κλαίτε με λυγμούς τον μακαρίτη μπροστά σε κόσμο. Ίσως είναι η τελευταία σας ευκαιρία να πάρτε απόφαση πως ό,τι ανήκει στο παρελθόν, πρέπει να μένει εκεί. Από τις 13 του μηνού ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος και εσείς καλείστε να βγάλετε τον σκασμό μπροστά στην κάθε Κουλίδου που θα θεωρήσει ιερή της υποχρέωση να σας ξύσει τα άντερα με πράγματα που δεν υπάρχει λόγος να συζητηθούν στη συγκεκριμένη φάση. Είναι μια δύσκολη δουλειά και ως crowd pleasers θα δυσκολευτείτε να την κάνετε, όμως θα τα καταφέρετε. Από τις 21 η Ηλιακή Έκλειψη στον Οίκο της φιλίας σας θα φέρει έναν αέρα ανανέωσης στην κοινωνική σας ζωή και θα αισθανθείτε για λίγο Νίνα Βλάχου των Κάτω Πατησίων. Από τις 23 του μηνού μπαίνετε πάλι σε φάση βαθιάς σκέψης και σε mode “ποιος είμαι, πού πάω, αυτό το λαμπατέρ το είχα;”. Εγώ θα σας πω. Είστε αυτός που ήσασταν πάντα, μόνο λίγο πιο έμπειρος και φοβισμένος. Πάτε μπροστά. Αυτό το λαμπατέρ το φέρατε σπίτι ένα βράδυ που είχατε γίνει ντέφι και βρίσκεται εκεί για να σας θυμίζει ότι όλα αυτά τελείωσαν και ότι πάτε για άλλα. 

 

 

 

 

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

 

 

Παρότι η βασική σας προτεραιότητα σε τούτη τη ζήση είναι ο απόλυτος έλεγχος των πάντων, καμιά φορά, λόγω των συνθηκών ή λόγω της επικράτησης εμμονών διαφορετικής φύσης, ξεχνάτε βασικά πράγματα, όπως ότι στα επαγγελματικά δεν πρέπει να αφήνετε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να καθορίζει τους στόχους σας. H Έκλειψη Σελήνης στις 7 στρέφει την προσοχή σας στην καριέρα, παρότι είναι το τελευταίο πράγμα με το οποίο θέλετε να καταπιαστείτε καλοκαιριάτικα, τώρα που βγαίνουν οι σουλτανίνες (και τα πάθη στην επιφάνεια). Ταυτόχρονα θα χρειαστεί να ασχοληθείτε και με το σπίτι ή και την οικογένεια. Αναπάντεχες εξελίξεις θα ταράξουν τη σκορπίσια ρέγκλα σας, γι’ αυτό πρέπει να είστε προετοιμασμένοι: στοκάρετε τις ουίσκες και τα φυστίκια τ’ αράπικα, αράξτε πίσω στον καναπέ και πείτε “μπρινγκ ιτ ον μωρή σύμπαν”. Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα, πρώτον, διότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και δεύτερον διότι όλα αυτά έχουν ξανασυμβεί. Εδώ έχετε αντέξει το θέαμα Σταμάτης Γονίδης με ξανθό μαλλί Νορβηγίδας, τις εκλείψεις δεν θα αντέξετε; Ο Ερμής θα είναι ανάδρομος από τις 13 του μήνα και θα έχετε μια δυσκολία στη συνεννόηση με το κοινωνικό σας περιβάλλον (όχι ότι με ορθόδρομο Ερμή μπορούν να σας καταλάβουν στο 100%, αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία). Από τις 21 η Ηλιακή Έκλειψη φωτίζει τον Οίκο της φιλοδοξίας σας και σάς φέρνει ανταμοιβή στα επαγγελματικά σας, ενώ εσείς το μόνο που θα θέλετε και σε εκείνη τη φάση θα είναι η συναισθηματική σας ανταμοιβή, δηλαδή μια καλή κουβέντα από τον Θανάση, μια σφιχτή αγκαλιά ή/και ένα κουτί με ζεστούς λουκουμάδες. Θα κάνετε την καρδιά σας πέτρα και από τις 23 του μηνού θα καταφέρετε να συγκεντρωθείτε και να πάρετε κρίσιμες, κρισιμότατες αποφάσεις για τα επαγγελματικά σας. Αν αναρωτιέστε πότε θα γίνετε μάνα, έχετε ακόμα. Εξάλλου, όλα για κάποιο λόγο συμβαίνουν. Αυτό ισχύει και για τις καθυστερήσεις #διπλής.

 

 

 

 

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

 

 

Η Σεληνιακή Έκλειψη από τις 7 του μήνα δημιουργεί ένα φανταστικό κοκτέιλ ευκαιριών και εντάσεων. Είναι μια καλή εποχή για να βγείτε μπροστά ως ο εργαζόμενος του μήνα/ της χρονιάς/ της 25ετίας κι αν αυτό από μόνο του δεν έχει νόημα (συνήθως δεν έχει, γιατί δεν έπρεπε να έχετε φτάσει στο σημείο να είναι τούτη η εργασιακή σας ανάγκη), είναι μια καλή στιγμή να ελέγξετε τις φιλοδοξίες σας και να πατήσετε τσόκαρο πάνω σε (νοητούς, μην παρεξηγηθούμε) λαιμούς όσων μπαίνουν εμπόδιο σε αυτές. Η Έκλειψη θα θέλει να σας διώξει και από το σπίτι με κατεύθυνση τα απανταχού μπιτς μπαρ και τα καφάσια με τα ρούμια. Από τις 13 ο ανάδρομος Ερμής προφανώς θα δημιουργήσει δυσκολίες στη συνεννόηση και, όπως λέμε πάντα στις περιπτώσεις αυτές, χρειάζεστε ψυχραιμία αγγειοχειρουργού και ξεκάθαρα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν είναι καιρός για μανουριάσματα, τόσο στη δουλειά, όσο και στο σπίτι. Η Ηλιακή Έκλειψη στις 21 θα πραγματοποιηθεί στον Οίκο της ανώτερης εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να πραγματώσετε Λίτσα Γιαγκούση και συγκεκριμένα “όταν βλέπω αεροπλάνο μου ‘ρχεται να σου την κάνω”, καθόσον θα θέλετε να την κάνετε από τα πεζά, τετριμμένα, καθημερινά πράγματα που σας ζαλίζουν την ύπαρξη και να αναζητήσετε μεγάλες ιδέες για να υπηρετήσετε. Πριν πάτε να γραφτείτε στη Γκρινπίς (καλά, για εσάς μιλάμε, θα το έχετε κάνει ήδη), χρειάζεται να δείξετε λίγη προσοχή στα οικονομικά σας. Από τις 25 του μήνα όλα θα είναι πιο απλά, πιο κατανοητά και ταυτόχρονα πιο γρήγορα. Σαν ξεμπουκωμένη Λάντσια στην Αττική Οδό βράδυ Σαββάτου του Αυγούστου. Φυσικά με Λίτσα Γιαγκούση να ακούγεται στο μπαγκράουντ. 

 

 

 

 

 

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

 

 

Μεγάλη καψούρα φέρνει η Αφροδίτη κι αρπάζετε τον Θανάση από το σβέρκο με attitude “γι’ αυτό σου λέω πάμε, πάμε να φύγουμε από δω και μη ρωτάς πού πάμε, πάααμεεε”. Έχετε λεφτά, όμως, για να πάτε κάπου πέραν του Σχοινιά; Η Σεληνιακή έκλειψη θα ταρακουνήσει τον Οίκο των χρημάτων και θα αναγκαστείτε να αναθεωρήσετε τα πλάνα για μεγάλη ζωή. Εξάλλου, τι σημασία έχουν τα λούσα αν ο άνθρωπός σας είναι δίπλα σας και σπαρταράει για πάρτη σας σαν φρεσκοαλιευμένη τσιπούρα; Ο ανάδρομος Ερμής από τις 13 του μήνα σάς βάζει σε σκέψεις και σας αναγκάζει να κάνετε τροποποιήσεις στο πρόγραμμά σας. Δεν θα χρειαστεί να ακυρώσετε τίποτα, αν έχετε κάνει σωστό groundwork πριν. Στη φάση αυτή θα ξαναδείτε πολλά πράγματα που σας απασχολούν στη δουλειά και θα βάλετε διακριτικά τα όριά σας στον κάθε περιλιμπανόμενο που θα θέλει να σας ενοχλεί αυγουστιάτικα επειδή εκείνος γύρισε στο γραφείο και βαριέται του κάνει παρέα ένας φίκος και ένα μισοάδειο μπουκάλι νερό στο ψυγείο. Η Έκλειψη Ηλίου στις 21 σάς θολώνει την κρίση και σας σπρώχνει στην (εύκολη για εσάς) λήψη αποφάσεων πάνω στο άγχος, ευτυχώς όμως από τις 23 θα δείτε ελπίδα στον ορίζοντα και θα σταματήσετε να γκρινιάζετε σαν να μην υπάρχει ακόμα: (α) καλοκαίρι, (β) αύριο, (γ) περιθώριο για να ξεφορτωθείτε όλα όσα σάς χαλάνε τη διάθεση στην καθημερινότητα. Ναι, ενδεχομένως να είχατε κάνει κάποιες λανθασμένες (και οριακά ολέθριες) κινήσεις στο παρελθόν και το σύμπαν να πρέπει να σας “τιμωρήσει”. Μέσα από τη διαδικασία αυτή δεν θα υποστείτε, όμως, εκδίκηση, αλλά λύτρωση. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε, τόσο καλύτερα θα τσουλήσει ο μήνας ως το τέλος του, που επιφυλάσσει και καλές οικονομικές εξελίξεις.   

 

 

 

 

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

 

 

Από τις 3 του μηνού ο Ουρανός ξεκινάει την ανάδρομη πορεία του και έτσι δημιουργεί δυσκολίες στη συνεννόηση με τους άλλους – κι αυτό πλέον αποτελεί μόνο δικό σας πρόβλημα και όχι των άλλων. Τι σημασία έχει όμως αυτό, όταν η Σεληνιακή Έκλειψη στις 7 του μήνα πραγματοποιείται πάνω σας και σας στρώνει την κόκκινη μπουχάρα για να αλλάξετε ό,τι γουστάρετε στη ζωή σας. Ο inner μεταρρυθμιστής σας βγαίνει στην επιφάνεια σε μουντ “ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε”. Τίποτα δεν είναι τόσο απλό, ακόμα και για έναν genius όπως εσείς. Θα χρειαστεί να παλέψετε με τις καταστάσεις, τους χρόνους, τη μουρμούρα του Θανάση, την τάση σας για υπεκφυγή και οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο σε αυτή την αλλαγή. Από τις 13 ο ανάδρομος Ερμής σάς δημιουργεί μια ντεμί σεζόν κατάσταση σε επίπεδο συναισθήματος και δεν θέλετε πολλά πολλά με τον άλλο. Μην κάνετε καμιά βλακεία κι ακυρώσετε τις κοινές σας διακοπές με τον άνθρωπο: αφήστε το δέντρο και κάντε φόκους στο δάσος. Την ίδια περίοδο θα ήταν καλό να προσέχετε τα έξοδά σας, όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μη βρείτε πάλι αφορμή να έχετε νεύρα και να την πληρώνει ο έρμος ο Θανάσης. Από τις 21 του μήνα, η Ηλιακή Έκλειψη ρίχνει το βάρος πάνω στη δουλειά σας και το μόνο που μπορεί πλέον να σώσει αυτή τη σκέση (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και να μην σας οδηγήσει στην αναπαράσταση του Πολέμου των Ρόουζ είναι το πέρασμα του Ήλιου στην Παρθένο. Αν καταφέρετε και αράξετε την πέτσα σας σαν άνθρωποι έστω μια φορά για φέτος, η Ηλιακή Έκλειψη έχει να σας φέρει ευχάριστα σε επίπεδο διαπροσωπικών σκέσεων. Αν δεν, πάλι δική σας είναι η επιλογή, απλώς μην κάνετε κανένα αστείο κι αρχίζετε να πρήζετε τους φίλους σας ότι δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που χρειάζεστε. Εκεί είναι, απλώς θέλετε να χρειάζεστε διαφορετικά πράγματα κάθε βδομάδα. 

 

 

 

 

ΙΧΘΥΕΣ

 

 

H θέση της Αφροδίτης σάς κάνει ιδιαίτερα δημιουργικούς, παρότι έξω καίει ο ήλιος την πέτρα και κανείς άλλος δεν έχει όρεξη να δημιουργήσει κάτι παραπάνω από έναν φραπέ μέτριο με γάλα. Αυτή θα είναι και η παρηγοριά σας όταν η Σεληνιακή Έκλειψη στις 7 του μήνα φέρει στην επιφάνεια άγχη και παρανοήσεις, ιδίως για πράγματα που ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Συχνά η συνειδητή σας αποχή από την πραγματικότητα (των υπολοίπων) λειτουργεί περισσότερο ως στρατηγικό κέντρο λήψης αποφάσεων παρά ως καταφύγιο άρνησης (και μπράβο, και μαγκιά σας, που θα έλεγε και η Λαίδη). Αυτή τη φορά, όμως, μια τέτοια στάση δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα. Πρέπει να μείνετε εδώ, μαζί μας, μακριά από τον Πλανήτη Γκούφη και να κοιτάξετε στα μάτια τα προβλήματα, ιδίως αυτά που προέρχονται από τον εργασιακό χώρο. Μη φοβάστε καμία σκιά, ούτε τη δική σας, ούτε του καθένα που θα προσπαθήσει να σας κάνει τη ζωή δύσκολη από χόμπι. Προσέξτε μόνο μη γίνετε μούτι με τον υπόλοιπο κόσμο που δε φταίει και ο οποίος θα είναι στα κάγκελα εξαιτίας των ίδιων πλανητικών φαινομένων. Ο ανάδρομος Ερμής στις 13 του μήνα είναι ικανός να σας στείλει για τακούνια από άποψης συνεννόησης, γι’ αυτό χρειάζεται ηρεμία και αμεσότητα στο πέρασμα των μηνυμάτων. Στις 21 του μήνα η Ηλιακή Έκλειψη στον Οίκο της καθημερινότητας θα σας δώσει ευκαιρίες ώστε να τη διαμορφώσετε όπως γουστάρετε. Από τις 23 όλα αρχίζουν να κουλάρουν και να ξεκαθαρίζουν, με πρώτο το κεφάλι σας. Κάτι οι διακοπές, κάτι η επιτυχής αντιμετώπιση των φοβιών που κρύβει το παρελθόν, κάτι η ζέστη και τα λόγια του παπά, θα φέρουν αποτέλεσμα. Κι αν αισθανθείτε εξαντλημένοι, να θυμάστε ότι: (α) όλοι έτσι θα είμαστε στο τέλος του μήνα, (β) αν αντέξατε αυτόν τον Αύγουστο, μπορείτε να αντέξετε ως τη Cersei Lannister πεθερά. Δεν σας το ευχόμαστε, απλά το αναφέρουμε. 

MetaMeta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment