Η μοναδική συνταγή που θα χρειαστείς για πασχαλινά μπισκότα! - The Daily Owl
fade
29260
post-template-default,single,single-post,postid-29260,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Η μοναδική συνταγή που θα χρειαστείς για πασχαλινά μπισκότα!

Φτιάξτε τραγανά και πεντανόστιμα πασχαλινά μπισκότα με χαρούμενες ανοιξιάτικες διακοσμήσεις και κάντε τη διαφορά στο πασχαλινό τραπέζι. Δείτε βήμα βήμα την τεχνική διακόσμησης με royal icing ή ζαχαρόπαστα

 

 

Υλικά για τη ζύμη:

2 κούπες και 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. βούτυρο αγελαδινό μαλακό

1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

1/4 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. βανίλια υγρή 

 

 

Υλικά για το royal icing:

ασπράδια από 2 μέτρια αυγά

600 γρ. κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. χυμός λεμονιού

χρώμα πάστα rose 

υγρό χρώμα black 

λίγο νερό σε θερμοκρασία δωματίου

 

 

 

ή Υλικά για τη διακόσμηση με ζαχαρόπαστα:

1 πακέτο λευκή ζαχαρόπαστα Renshaw 

1 πακέτο ζαχαρόπαστα Dusky Lavender Renshaw 

 

 

Εργαλεία:

1 σετ κουπάτ από το Ζαχαροπωλείο του Cap Cap 

 

σετ εργαλείων μορφοποίησης από το Ζαχαροπωλείο του Cap Cap 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

 

Μπισκότα:

 

Βάζουμε σε ένα μπολ το μαλακωμένο βούτυρο και το χτυπάμε για ένα λεπτό. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε δίσκο, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα.

Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί χαμηλό. 

Απλώνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη μέχρι να έχει ύψος 1/2 εκατοστό.

Με το κουπάτ κόβουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε στο ταψί. 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και στο μεταξύ ξαναβάζουμε τα μπισκότα στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. 

 

 

 

 

Διακόσμηση:

 

Πλένουμε πολύ καλά τα αυγά απέξω και πριν τα σπάσουμε τα βουτάμε 10 δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει και μετά αμέσως σε κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός. Έτσι τα αυγά παστεριώνονται και είναι κατάλληλα για χρήση. 

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ασπράδια με το λεμόνι. Ρίχνουμε δυο κ.σ. ζάχαρη άχνη και αρχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.

Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη όσο χτυπάμε. Όταν το μείγμα μοιάζει με παχιά σαντιγί, σταματάμε να προσθέτουμε ζάχαρη. 

Αραιώνουμε το μείγμα με νερό, ανακατεύοντας σταγόνα σταγόνα μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα που να μπορεί να σταθεί πάνω σε επιφάνεια χωρίς να απλώνει. Αφήνουμε τι μείγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Κρατάμε το μεγαλύτερο μέρος του μείγματος για τη διακόσμηση της βάσης. Στο 1/5 του μείγματος ανακατεύουμε λίγη πάστα ροζ χρώματος μέχρι να αποκτήσει ανοιχτό ροζ χρώμα. 

 

Τοποθετούμε το royal icing σε δυο σακούλες διακόσμησης και ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

 

 

 

 

Βήμα 1ο

 

Screenshot 2017-04-04 11.13.17

 

Κάνετε το περίγραμμα των μπισκότων και τα αφήνετε να στεγνώσουν για 10 λεπτά.

 

 

Βήμα 2ο 

 

Screenshot 2017-04-04 11.14.36

 

Γεμίζετε το εσωτερικό και το αφήνετε να στεγνώσει για 15 λεπτά.

 

 

 

Βήμα 3ο

Bunny-Face-Cookies-SweetSugarBelle-2

Προσεκτικά κάνετε δυο μεγάλους κύκλους στη βάση του μπισκότου και αφήνετε να στεγνώσει για 15 λεπτά. 

 

 

 

 

Βήμα 4ο 

 

Bunny-Face-Cookies-SweetSugarBelle-3

 

Με το χρωματιστό royal icing συμπληρώνετε τις λεπτομέρειες, μύτη και αυτιά.

 

 

 

Βήμα 5ο 

 

Bunny-Face-Cookies-SweetSugarBelle-4

 

Συμπληρώνετε τα μάτια με το μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής και τη βοήθεια μας οδοντογλυφίδας.

Αφήνετε τα μπισκότα να στεγνώσουν για 24 ώρες πριν τα συσκευάσετε!

 

 

 

 

Διακόσμηση με ζαχαρόπαστα

 

Για να διακοσμήσετε τα μπισκότα με ζαχαρόπαστα, ξεκινήστε απλώνοντας την λευκή ζαχαρόπαστα σε επιφάνεια όπου θα έχετε απλώσει λίγο κορν φλάουερ. Με έναν πλάστη ανοίγετε τη ζαχαρόπαστα σε λεπτό φύλλο πάχους μισού εκατοστού.

Με το κουπάτ λαγουδάκι κόβετε τη λευκή βάση και την τοποθετείτε πάνω στα κρύα μπισκότα, πιέζοντας απαλά για να κολλήσει.

Στη ζαχαρόπαστα που έχει περισσέψει κόβετε σετ από κύκλους διαμέτρου 1 εκατοστού και τους τοποθετείτε στη βάση των μπισκότων. 

Απλώνετε την ροζ ζαχαρόπαστα ομοίως και κόβετε με τα εργαλεία μορφοποίησης ρόμβους και στρογγυλές μύτες. Διακοσμείτε τα μπισκότα όπως στη φωτογραφία και συμπληρώνετε τη μύτη με μπαλάκια λευκής ζαχαρόπαστας που θα ανακατέψετε πολύ καλά με μαύρο χρώμα. 

 

 

 

 

Πηγή φωτογραφιών

 

 

 

Meta Capsule

Cake Baker / Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών / Η τσιπούρα είναι ιχθυοκαλλιέργειας.

No Comments

Post a Comment