Stranger Things | Οι ομοιότητες με τον κόσμο του Harry Potter - The Daily Owl
fade
34123
post-template-default,single,single-post,postid-34123,single-format-gallery,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Stranger Things | Οι ομοιότητες με τον κόσμο του Harry Potter

Η 2η σεζόν Stranger Things έδωσε απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα της 1ης σεζόν, προχώρησε την ιστορία της παρέας και της πόλης του Hawkins, συστήνοντας στο κοινό νέους χαρακτήρες και, πέρα και πάνω από όλα, γεμίζοντας την οθόνη μας με δεκάδες ποπ αναφορές της παιδικής και εφηβικής μας ηλικίας. Πέρα από τα 80s και τις αρχές των 90s, η 2η σεζόν Stranger Things παρουσιάζει ομοιότητες και με ένα μαγικό σύμπαν που γεννήθηκε πολύ αργότερα από το βασικό χρονολογικό πλαίσιο αναφορών της σειράς, στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και αναπτύχθηκε πλήρως στα 00s. Φυσικά, μιλάμε για το σύμπαν του Harry Potter, όπως το εμπνεύστηκε και το απέδωσε σε επτά βιβλία η Βρετανίδα συγγραφέας Τζ.Κ. Ρόουλινγκ. Ακολουθούν spoilers για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει ακόμα ολόκληρη τη 2η σεζόν (μα, τι κάνετε όλη μέρα, πώς θα δείτε την 3η όταν με το καλό κάνει πρεμιέρα στις 4 Ιουλίου 2019;). 

 

 

 

 

Ποιες είναι οι ομοιότητες ανάμεσα στο σύμπαν του Stranger Things και του Harry Potter

 

 

 

Ο κακός 

 

 

Πριν την πρεμιέρα της 2ης σεζόν, ένας εκ των δημιουργών της σειράς, ο Matt Duffer, αναφέρθηκε στον κακό της σειράς και επισήμανε ότι το concept γύρω από αυτόν παρουσιάζει ομοιότητες με τον Voldemort, υπό την έννοια ότι θα παραμείνει σταθερός σε όλη τη διάρκεια της σειράς και ότι η πλοκή δεν θα διαφοροποιείται κάθε χρόνο ως προς αυτό το σημείο. Στην πορεία της σειράς θα διαφανεί ότι το ευρύτερο κακό, που θα εξελίσσεται σε κάθε σεζόν, συνδέεται με την αρχική πλοκή της 1ης σεζόν. 

 

 

 

 

Ο “Will Potter”

 

 

Στη 2η σεζόν Stranger Things ο Will Byers έχει επιστρέψει στο σπίτι του από το Upside – Down και προσπαθεί να επανενταχθεί στην καθημερινότητα του Hawkins. Όμως, ο ίδιος βλέπει οράματα στο πλαίσιο των οποίων “μεταφέρεται” ξανά στο Upside – Down. Πέραν αυτού, ο Will αποκτά μια ιδιαίτερη σχέση με τον κακό της σειράς, καθώς στην προσπάθειά του να τον διώξει μακριά, αυτός καταλαμβάνει το πνεύμα του μικρού αγοριού. Στην περίπτωση του Harry Potter, ένα κομμάτι της ψυχής του Voldemort μπήκε μέσα στον μικρό Harry, μετά την απόπειρα δολοφονίας του και έτσι δημιουργήθηκε ανάμεσα στους δυο μάγους μια ιδιαίτερη σύνδεση. Ο Harry ήταν Πεμπτουσιωτής του και έτσι ο Voldemort επικοινωνούσε μαζί του, δημιουργώντας του, μεταξύ άλλων, και παραστάσεις που επιθυμούσε να εκλάβει ως πραγματικές. Έτσι και ο Will Byers, λίγο πριν την αρχή του τέλους της 2ης σεζόν Stranger Things, βάζει μια μεγάλη παγίδα στους λοιπούς πρωταγωνιστές, από την οποία ξεκινά και η αρχή του τέλους της σεζόν. Το “trusight” του Will, όπως το ονομάζει ο Dustin, αναφερόμενος για ακόμα μια φορά στο Dungeons & Dragons, παίζει καθοριστικό ρόλο στη σειρά, όπως, αντίστοιχα παίζει και η σχέση Harry Potter και Voldemort, με τη διαφορά ότι ο Will δεν χρειάζεται να πεθάνει για να εξέλθει του σώματός του το τέρας. 

 

 

Φυσικά, οι συνδέσεις ανάμεσα στα δυο σύμπαντα μπορούν να συνεχιστούν με την κατάταξη των χαρακτήρων στους Κοιτώνες του Hogwarts. Ο Will θα μπορούσε εύκολα να είναι Ravenclaw, o Dustin Hufflepuff, o Mike Slytherin και ο Lucas Gryffindor.

 

Διαβάστε ακόμα: 

Oι τίτλοι επεισοδίων της 3ης σεζόν Stranger Things αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για την υπόθεση

Stranger Things: Teaser trailer για την 3η σεζόν

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, η 3η σεζόν Stranger Things θα σχετίζεται με τον Ψυχρό Πόλεμο

Stranger Things και 13 Reasons Why: έρχεται crossover;

10 ταινίες που πρέπει να δεις αν σου άρεσε το Stranger Things 2

Stranger Things: Ομοιότητες με το σύμπαν του Harry Potter

 

MetaMeta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment