Το Καπέλο της Επιλογής πάει στο Westeros! - The Daily Owl
fade
29900
post-template-default,single,single-post,postid-29900,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Το Καπέλο της Επιλογής πάει στο Westeros!

Μετά το προηγούμενο άρθρο  με την κατάταξη των χαρακτήρων της Jane Austen στους κοιτώνες του Hogwarts, ήρθε η ώρα να κατατάξουμε τους χαρακτήρες του Game of Thrones! 

 

Αν χρειάζεστε μια μικρή υπενθύμιση για το ποιος κοιτώνας έχει ποια χαρακτηριστικά δείτε παρακάτω:

 

Το κυριότερο χαρακτηριστικό ενός Gryffindor είναι η γενναιότητα του. Ενώ μπορεί να έχουν και άλλα χαρακτηριστικά όπως η απερισκεψία, η ζωντάνια και το κουράγιο, η τόλμη και το θάρρος τους είναι το νούμερο ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που τους καθορίζει. Το στοιχείο τους είναι η φωτιά.

 

Οι Hufflepuffs είναι πιστοί και δίκαιοι. Είναι βαθιά αφοσιωμένοι στις φιλίες τους, πολύ εργατικοί και υπομονετικοί ενώ μπορούν να είναι και ιδιαίτερα ανιδιοτελείς. Συχνά, οι Hufflepuffs υποτιμούνται – αδίκως – από τα μέλη των υπόλοιπων κοιτώνων. Το στοιχείο τους είναι η γη.

 

Επίσης, να προστεθεί ότι η Helga Hufflepuff, σε αντίθεση με τους άλλους ιδρυτές εκτός από τους μαθητές με αυτά τα χαρακτηριστικά, δέχεται και κάθε άλλον τον οποίο απέρριψαν οι άλλοι ιδρυτές, δείχνοντας έτσι την πηγαία καλοσύνη της και τη πίστη της για το καλύτερο σε κάθε ανθρώπινο ον. Και διδάσκοντας τους έχοντας ακριβώς την ίδια συμπεριφορά απέναντί τους όπως και σε όλους τους άλλους, χωρίς καμία διάκριση, κάνοντας έτσι ένα πρωτοπόρο βήμα προς την ισότητα. 

 

Οι Ravenclaws είναι έξυπνοι και βιβλιόφιλοι. Είναι ακαδημαϊκοί τύποι και εκτιμούν ιδιαίτερα την ευφυΐα, τη σοφία, τη λογική, τη γνώση και τη μόρφωση. Το στοιχείο τους είναι ο αέρας.

 

Οι Slytherins είναι φιλόδοξοι και πανούργοι. Είναι συχνά ταλαντούχοι, πραγματιστές και πολυμήχανοι, έχουν σε πολύ μεγάλη υπόληψη την καταγωγή ή την κοινωνική θέση κάποιου ενώ μπορούν να γίνουν χειριστικοί και σνομπ και κάνουν τα πάντα για να πετύχουν το σκοπό τους. Το στοιχείο τους είναι το νερό.

 

Κρατήστε υπ’όψιν ότι αυτά τα χαρακτηριστικά δεν τους κάνουν απαραίτητα κακούς. Ή έστω κι αν ξεκινάνε ως κακοί ή έχουν – κακά τα ψέμματα – πολύ σοβαρά ελαττώματα τα οποία τους κάνουν εξαιρετικά αντιπαθείς στους άλλους ή τους οδηγούν στο να παίρνουν το κακό το δρόμο είτε λόγω της ατυχούς ανατροφής τους ή από δικό τους λάθος, υπάρχουν και κάποιοι καλοί Slytherins, οι οποίοι καταλαβαίνουν τα λάθη τους και επανορθώνουν γι’αυτά με όποιο τρόπο μπορούν επιδεικνύοντας ακόμα και καλά χαρακτηριστικά άλλων κοιτώνων. Πάρτε για παράδειγμα τον Regulus Black, ο οποίος ήταν εξαιρετικά θαρραλέος όπως ένας Gryffindor και ανιδιοτελής σαν Hufflepuff ή αναλογιστείτε τον ηρωικό, πιστό και γεμάτο αυτοθυσία, Severus Snape! Έτσι, ενώ με πονάει το να βάλω κάποιους απ’τους αγαπημένους μου στο Slytherin, ας θυμηθούμε ότι, όπως είπε και ο Harry στον νεαρό Albus Severus, αυτό απλά σημαίνει ότι “Ο κοιτώνας του Slytherin θα κερδίσει έναν εξαιρετικό μαθητή!”

 

 

 

Gryffindor

Gryffindor_Crest_Transparent

“You might belong in Gryffindor,

Where dwell the brave at heart,

Their daring, nerve and chivalry

Set Gryffindors apart”

 

— The Sorting Hat, Harry Potter and the Sorcerer’s Stone

 

 

 

 

Jon Snow

 

jon_snow

 

Γενναίος, έντιμος και αποφασισμένος να αποδείξει πόσο θαρραλέος είναι πραγματικά, o Jon Snow ταιριάζει απόλυτα στο Gryffindor! O Jon Snow μοιάζει πολύ στο Harry Potter στο γεγονός ότι είναι θαρραλέος και σχεδόν απερίσκεπτα παράτολμος αλλά και στο ότι δρα με αυτοθυσία γι’αυτό που πιστεύει πως είναι το σωστό. Δρα με αξιοσημείωτη εγρήγορση, είναι αρκετά ευέξαπτος και θα παλέψει για το σωστό, όπως θα έκανε κάθε Gryffindor! Αν και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι Hufflepuff, αφού είναι τόσο έντιμος όσο ο πατέρας του, μένοντας απόλυτα πιστός στο καθήκον του έως τα πρόθυρα της ανοησίας. Αλλά το θάρρος του εν τέλει νικάει την αίσθηση του καθήκοντος του όταν καλείται να πολεμήσει για την οικογένεια του εναντίον των Bolton αλλά και όταν το σκάει κρυφά από τη Νυχτερινή Φρουρά για να βοηθήσει τον αδερφό του και τελικά παραμένει χάρις στην έγκαιρη παρέμβαση του Sam, ο οποίος του υπενθυμίζει τον όρκο που έδωσε. Πολλές φορές είναι γενναίος επειδή καταλαβαίνει ότι αυτό είναι το σωστό όπως όταν η Sansa έπρεπε να τον πείσει να αγωνιστεί για το Winterfell αλλά ο παρορμητικός χαρακτήρας του, όπως απέδειξε και στη Μάχη των Μπάσταρδων, τον κάνει Gryffindor πέρα από κάθε αμφιβολία!

 

 

 

Arya Stark

 

arya

 

Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει για το θάρρος της Arya Stark! Ένα από τα πιο σταθερά στοιχεία του χαρακτήρα της είναι η τόλμη και τα κότσια της. Χαρακτηριστικά θερμόαιμη και αρκετά τολμηρή ώστε να καταφέρει να επιβιώσει μόνη της για έξι σεζόν, η Arya ταιριάζει απόλυτα στο Gryffindor! Αψηφά τους ρόλους για τις γυναίκες σε μία εποχή όπου ήταν αυστηρά προσδιορισμένοι και αποφασίζει να μάθει να πολεμά και να υπερασπίζεται τον εαυτό της ενώ όταν χρειάζεται, είναι ευέλικτη, ικανή και ξέρει πως να επιβιώνει. Έχει επίσης το νεύρο να συνεχίζει και να εκδικείται την οικογένεια της καθώς ο κόσμος καταρρέει γύρω της. Παρ’όλα αυτά, ο έντονος χαρακτήρας της κάποιες φορές, έχει ως συνέπεια να παίρνει απερίσκεπτες αποφάσεις και να ασκεί έντονη βιαιότητα. Η Arya Stark έχει επίσης την αποφασιστικότητα και την πανουργία του Slytherin, αφού κάνει τα πάντα για να πετύχει το σκοπό της – συνήθως όταν πρόκειται για φόνο – αλλά ότι κάνει, το κάνει με αίσθηση δικαίου έτσι ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και όχι απλά για να προξενήσει κακό προς όφελος της αφού δεν παρακινείται από τη φιλοδοξία της. 

 

 

 

Rob Stark

 

rob_stark

 

O Robb Stark εμπνέει πίστη στους ακολούθους του και είναι ένας καλός πολεμιστής αλλά η προσήλωση του στον ιπποτισμό, οδηγεί στην πτώση του. Το να κηρύσσει επανάσταση και το να προκαλεί τα υπόλοιπα βασίλεια είναι μια πολύ τολμηρή κίνηση, ειδικά σε τόσο νεαρή ηλικία. Έδειξε την αποφασιστικότητα του και στη μάχη και στις υπόλοιπες ενέργειες του ενώ αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι κέρδισε όλες του τις μάχες. Ο Robb Stark ενσαρκώνει και τα καλύτερα και τα χειρότερα στοιχεία του κοιτώνα του Gryffindor. Είναι ιπποτικός and δίκαιος, αλλά η τόλμη του μπορεί να καταλήξει σε απερισκεψία. Ακολουθεί τη καρδιά του ενώ θα έπρεπε να μάθει να παίζει το Παιχνίδι. Και όπως ο πατέρας του, βάζει συχνά αυτό που πιστεύει ότι είναι “σωστό”, μπροστά από αυτό που είναι λογικό, κάτι το οποίο σημαίνει την καταδίκη του τελικά. Η τολμηρή του στρατηγική στον πόλεμο αλλά και στη προσωπική του ζωή, κάνουν τον Robb αναμφίβολα τον απόλυτο Gryffindor!

 

 

 

 

Jaime Lannister

 

jaime_lannister

 

Παρ’όλο που μπορεί αρχικά να έδινε την εντύπωση ότι είναι αλαζόνας, τουλάχιστον μέχρι να χάσει το χέρι του – με το στοιχείο αυτό να συναντάται και σε άλλους Gryffindors πχ. James Potter, Sirius Black – o Jaime Lannister επιδεικνύει απίστευτο θάρρος για να προστατέψει τους άλλους. Παρότι είναι γνωστός ως Καταπατητής Όρκων και “Βασιλοκτόνος”, προσπαθεί να ακολουθήσει πιστά τον προσωπικό του κώδικα τιμής. Ο Jaime υπήρξε όντως ματαιόδοξος: ούτε όμως για την εμφάνιση του, ούτε για το πλούτο του. Είχε εξαιρετικά μεγάλη αυτοπεποίθηση όσον αφορά το ταλέντο του στη ξιφομαχία ενώ ακόμα καυχιόταν ότι ήταν ο νεαρότερος στην ιστορία της Βασιλικής Φρουράς. Αλλά αυτό επισκιάζεται από την αγνότητα του. Θυμηθείτε τον νεαρό Jaime, εκείνον που στ’ αλήθεια ήθελε να ζήσει το ‘λευκό’ από το Λευκό Μανδύα της Βασιλική Φρουράς, εκείνον που ήθελε να γίνει αυτό που ένας ιππότης ήταν πραγματικά: να είναι έντιμος και να προστατεύει τους αδυνάτους. Μέχρι στιγμής, επαναφέρει αυτό το αγόρι και επιστρέφει σταδιακά στον παλιό του εαυτό. Θα ορμήσει ευχαρίστως στη μάχη επειδή είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα που τον κάνουν να νιώθει πραγματικά ζωντανός όπως υποστηρίζει και ο ίδιος αλλά και επειδή είναι καλός σε αυτό. Αυτό το λιοντάρι δεν ανήκει μόνο στο Casterly Rock αλλά και στον κοιτώνα του Godric Gryffindor! Ένα πραγματικό λιοντάρι, αλήθεια!

 

 

 

 

Brandon Stark

 

brandon_stark

 

Ο Bran είναι πάνω απ’όλα θαρραλέος! Ποιος μπορεί να ξεχάσει πόσο ατρόμητα σκαρφάλωνε στα τείχη και στους πύργους του Winterfell; Κάτι που του κόστισε τη δυνατότητα του να περπατά, αν και όχι από δικό του λάθος. Βέβαια, κάποιοι θα πουν πως η παραπληγία του τον ανάγκασε να είναι απολύτως εξαρτημένος  από το μυαλό του με αποτέλεσμα να γίνει Ravenclaw αλλά αυτό έγινε παρά τη θέληση του. Απογοητεύτηκε οικτρά όταν το Κοράκι με τα Τρία Μάτια του είπε πως δεν θα περπατήσει ξανά και πως δεν θα γίνει ένας θαρραλέος πολεμιστής όπως ο ίδιος πάντα ονειρευόταν. Αν του δινόταν η επιλογή, πιστεύω ότι θα ήθελε να είναι ένας Gryffindor, γιατί αυτό ήταν πάντα το βαθύτερο “είναι” του. Και έστω και με αυτό το τρόπο, εκτός από τη γνώση που αποκομίζει μέσα απ’τα οράματα του, το θάρρος του μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο στον Μεγάλο Πόλεμο που έρχεται. Επιδεικνύει επίσης τη χαρακτηριστική απερισκεψία και επιπολαιότητα των Gryffindor, όπως τότε που με το όραμα του προκάλεσε άθελα του το θάνατο του Κορακιού με τα Τρία Μάτια, των Παιδιών του Δάσους, του ανταρόλυκου του και τελείως τραγικά του Hodor.

 

 

 

 

Catelyn Stark

 

lady_catelyn

 

Η Catelyn καθορίζεται από το κουράγιο της. Έχει θάρρος και όπως λέει η Brienne, ένα “γυναικείου είδους θάρρος” και το να προστατεύει αυτούς για τους οποίους νοιάζεται έχει προτεραιότητα για εκείνη.  Ο μεγαλύτερος στόχος της στη ζωή είναι να προστατέψει την οικογένεια της και ιδιαίτερα τα παιδιά της. Αυτή είναι η αιτία για κάποιες από τις καλύτερες και πιο ριψοκίνδυνες αποφάσεις που παίρνει κατά τη διάρκεια της σειράς. Οι Gryffindors κάποιες φορές φημίζονται για μια “δράσε πρώτα, σκέψου αργότερα” νοοτροπία και η Catelyn Stark αναμφίβολα εντάσσεται σε αυτή τη κατηγορία. Η τάση που έχει για γρήγορες και τολμηρές ενέργειες όπως το να αιχμαλωτίσει τον Tyrion Lannister κατά τη διάρκεια της πρώτης σεζόν οδηγεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο.

 

 

 

 

Daenerys Targaryen

 

dany

 

Παρόλο που η Daenerys είναι αντικειμενικά πανέξυπνη και έχει τη μεγάλη φιλοδοξία ενός Slytherin, θέλοντας να κατακτήσει όλο το Westeros και όχι μόνο, ενίοτε όντας διατεθειμένη να επιτύχει τους στόχους της με οποιοδήποτε μέσο κρίνει αναγκαίο, είναι λίγο περισσότερο Gryffindor παρά Slytherin. Η γενναιότητα της να υπερασπίζεται το σωστό με το να καταργεί τη δουλεία στις περιοχές που κατακτά, κατά κύριο λόγο την κάνουν Gryffindor. Πουλημένη σαν σκλάβα με αντάλλαγμα ένα στρατό, η νεαρή Daenerys κράτησε την πίστη στον εαυτό της και αναδύθηκε όχι μόνο ως η αρχηγός αυτού του στρατού αλλά και το μοναδικό άτομο στο κόσμο με δράκους. Οι δράκοι της Daenerys αναγγέλλουν την επιστροφή της μαγείας σε ολόκληρο το κόσμο και η ίδια η Daenerys το εκμεταλλεύεται επιτυχώς στις νίκες της σε αυτούς που επιθυμεί να κατακτήσει. Και σε αυτούς που επιθυμεί να ελευθερώσει. Η Dany ζει με βάση τα ιδεώδη της, όπως η αντίθεση της στη δουλεία ενώ όταν πράγματι κυβερνά (αντί να κατακτά απλά), τείνει να είναι καλύτερη στο να ενσαρκώνει αυτούς τους κανονισμούς από το να συμβιβάζεται με σκληρόκαρδους ευγενείς. Οπότε ενώ έχει χαρακτηριστικά και των δύο αυτών κοιτώνων, η γενναιότητα, το κουράγιο και η έντονη αίσθηση δικαιοσύνης υπερνικούν τα υπόλοιπα και αυτό την κάνει μια πραγματική Gryffindor! Άλλωστε, όπως και με το μότο του Οίκου της “Φωτιά και Αίμα”, του φλογερού ταμπεραμέντου της αλλά και λόγω της φωτιάς των δράκων της, δεν θα μπορούσε παρά να είναι μέλος του κοιτώνα με το στοιχείο της φωτιάς! Αλλά τι επιφυλάσσει άραγε το μέλλον για τη Daenerys; Μπορεί να κυβερνήσει χωρίς να γίνει τύραννος;

 

 

 

 

Lyanna Mormont

 

lyanna_mormont

 

Θα μπορούσε η Lyanna Mormont να είναι κάτι άλλο πέρα από Gryffindor; Δεν το νομίζω! Είναι από εκείνα τα άτομα που απλά το λέει η καρδιά τους!

 

 

 

 

 

Loras Tyrell

 

loras_tyrell

 

Ο Loras είναι ένας ατρόμητος πολεμιστής και αρκετά ευέξαπτος αν και όχι χωρίς καθόλου πανουργία: θυμηθείτε μόνο πως κέρδισε το Βουνό στην κονταρομαχία! Επιδεικνύει επίσης την απερισκεψία ενός Gryffindor όταν πείθει τον αγαπημένο του Renly Baratheon να γίνει βασιλιάς παρ’όλο που δεν δικαιούται τον θρόνο, κάτι που παραδέχεται για τον εγγονό της και η σοφή γιαγιά Olenna. Αλλά και όταν μπάζει τους εραστές του στο Κόκκινο Φρούριο χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις. Προς το τέλος της ζωής του και μετά τον εγκλεισμό του στη φυλακή, χάνει το κουράγιο του.

 

 

 

 

Grey Worm

 

greyworm

 

Πάντοτε ο πρώτος που θα προσφερθεί για ριψοκίνδυνες μάχες, η ισόβια εκγύμναση του Grey Worm ως Άσπιλος τον προετοίμασε να είναι θαρραλέος.

 

 

 

 

Daario Naharis

 

daario2

 

Ο Daario είναι ένας πραγματικός Gryffindor: είναι πρόθυμος να ορμήσει στη μάχη με τη πρώτη ευκαιρία. Παρ’όλο που ο Daario ξεκινά ως μισθοφόρος, επιδεικνύει αφοσίωση σε ακραίο βαθμό στην Daenerys Targaryen κατά τη διάρκεια του χρόνου που περνά μαζί της, την οποία βέβαια δεν είχε πάντα αλλά του την ενέπνευσε η ίδια η Daenerys!

 

 

 

Khal Drogo

 

khal_drogo

 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτός ο ατρόμητος Dothraki θα ταίριαζε τέλεια στον κοιτώνα του Gryffindor: η θαρραλέα του συμπεριφορά και η ολοφάνερη τόλμη του, τον κάνουν τον τέλειο πολεμιστή!

 

 

 

 

Sandor Clegane

 

sandor_clegane

 

Ο Sandor Clegane, σαν τον ίδιο τον Harry Potter, μάλλον θα ζόριζε το Καπέλο της Επιλογής ανάμεσα στο Gryffindor και στο Slytherin αν και λόγω του ότι το Κυνηγόσκυλο δεν θα μοιραζόταν το φόβο του Harry να καταταχθεί στο Slytherin, ίσως και να κατέληγε εκεί! Αν και πιστεύω πως μέσα του είναι περισσότερο Gryffindor αφού δεν οδηγείται από τη φιλοδοξία του και έχει αίσθηση του δικαίου

 

 

 

 

Robert Baratheon

 

robert_baratheon

 

O Robert Baratheon είναι ένας ατρόμητος πολεμιστής! Αναμφίβολα Gryffindor!

 

 

 

 

Ygritte

 

ygritte

 

Παρά τις έντονες πεποιθήσεις της για το σωστό και το λάθος καθώς και την αφοσίωση της μέχρι θανάτου στους υπόλοιπους Wildlings, τα οποία είναι χαρακτηριστικά του Hufflepuff, η γενναία Ygritte είναι μια δυνατή πολεμίστρια και μια πραγματική Gryffindor! 

 

 

Άλλοι Gryffindors:

 • Benjen Stark
 • Barristan Selmy
 • Syrio Forel
 • Lyanna Stark
 • Oberyn Martell
 • Quentyn Martell
 • Gendry
 • Brynden Tully
 • Jeor Mormont
 • Mance Rayder
 • Tormund Giantsbane
 • Thoros of Myr
 • Beric Dondarrion
 • Dickon Tarly
 • Randyll Tarly
 • Yara/Asha Greyjoy
 • Meera Reed
 • Osha
 • Rickon Stark
 • Grenn
 • Pyp
 • Qhorin Halfhand
 • Alliser Thorne
 • Jaqen H’ghar

 

 

 

 

 

Hufflepuff

Hufflepuff_Crest_Transparent

“You might belong in Hufflepuff,

Where they are just and loyal,

Those patient Hufflepuffs are true,

And unafraid of toil”

 

— The Sorting Hat, Harry Potter and the Sorcerer’s Stone

 

 

Eddard Stark 

eddard_stark

 

Παρόλο που αυτή μοιάζει να είναι μια αμφιλεγόμενη επιλογή επειδή ο Ned Stark είναι αρκετά θαρραλέος για να καταταχθεί στο Gryffindor, στο πρόσωπο του ενσαρκώνονται απόλυτα οι Hufflepuff αρετές της τιμιότητας και της δικαιοσύνης. Μπορεί να ήταν ένας ικανός πολεμιστής, ο οποίος μπορούσε να οδηγήσει με επιτυχία τους άντρες του στη μάχη αλλά κατά βάση φαίνεται ότι είναι περισσότερο ένα ήσυχοειρηνικό και δίκαιο άτομο. Η σκληρή δουλειά και η στωική αποφασιστικότητα του είναι αυτά που τον κινητοποιούν. Υπέρμετρα αφοσιωμένος στον βασιλιά και στο λαό του (το Βορρά και τα υπόλοιπα ενωμένα βασίλεια), οι τολμηρές του ενέργειες προκαλούνται από μία βαθιά επιθυμία να κάνει πάντα το σωστό και το δίκαιο. Όπως λέει και ο ίδιος: “I cannot give you back your homes, or restore your dead to life, but perhaps I can give you justice in the name of our King”. Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Hufflepuff είναι ότι είναι οι πιο πιστοί φίλοι, κάτι που ο Robert του αναγνώριζε αφού ήταν ο μόνος που εμπιστευόταν πραγματικά και γι’αυτό το λόγο τον ήθελε στο πλάι του εξαρχής. Η δε αφοσίωση του Ned στον Robert, ήταν αυτό που τον έκανε να κατέβει στο King’s Landing και τον οδήγησε στο να αμφισβητήσει τη νομιμότητα του Joffrey ως διάδοχο, παρόλο που τελικά του κόστισε τη ζωή. Ο Ned ήταν τόσο αφοσιωμένος και πιστός όσο μπορεί να είναι ένας Hufflepuff. Και είναι αυτή η Hufflepuff αφοσίωση του στη δικαιοσύνη που γίνεται η αιτία να χάσει το κεφάλι του τελικά. Η έμπιστη φύση του έβλεπε το καλύτερο σε όλους και στα συστήματα που κυβερνούν αλλά τελικά αυτά τον πρόδωσαν. Ακόμα και όταν η αδερφή του πεθαίνει εκλιπαρώντας τον να προστατεύσει το γιο της, ο Ned έκανε ότι του είπε επειδή ήταν πιστός σε εκείνη και γνώριζε πολύ καλά πως αυτό ήταν το σωστό, παρά το γεγονός ότι έπληξε το γάμο του με την Catelyn.

 

 

 

 

Brienne of Tarth

 

brienne_of_tarth

 

Παρ’όλο που επιδεικνύει εξαιρετική γενναιότητα, η Brienne ενσαρκώνει την πίστη και την αφοσίωση στο μέγιστο βαθμό ενώ παίρνει τους όρκους της πολύ σοβαρά. Είναι τόσο πιστή, που ονόμασε ακόμα και το σπαθί της “Ορκοτηρητή”! Πιστεύει απόλυτα στο να κάνει το σωστό, ακόμα κι αν συχνά βάζει τον εαυτό της σε κίνδυνο. Παρά το θάνατο της Catelyn Stark, η Brienne συνέχισε να ψάχνει να βρει την Arya και τη Sansa, επειδή είχε κάνει μια υπόσχεση στην Catelyn την οποία είχε σκοπό να τηρήσει. Είναι επίσης εξαιρετικά πιστή στον Renly Baratheon ενώ ανέπτυξε μια παράξενη φιλία με τον Jamie Lannister η οποία ήταν δυνατή παρά τις συνθήκες. Καλή φίλη και πιστή μαχήτρια, η Brienne πάντα προσπαθούσε να κάνει το σωστό ενώ είναι ακούραστη στις προσπάθειες της να υπηρετήσει αυτούς τους οποίους ορκίστηκε να υπηρετήσει. Εξαιρετικά εργατική, για να τελειοποιήσει τη τέχνη του σπαθιού, η Brienne πρέπει να αντιμάχεται τις προκαταλήψεις εκείνων που δεν πιστεύουν ότι μια γυναίκα μπορεί να πολεμήσει και έτσι η αποφασιστικότητα της, η αφοσίωση της και η αίσθηση της δικαιοσύνης της την τοποθετούν στο Hufflepuff. Άλλωστε, περισσότερο Hufflepuff, από το να ταξιδεύεις σε ολόκληρη την ύπαιθρο για να βρεις και να προστατέψεις τα παιδιά της νεκρής κυράς σου, δεν γίνεται!

 

 

 

 

 

Podrick Payne

 

podrick_payne

 

Αν κοιτάξετε τη λέξη “πιστός” στο λεξικό, υπάρχει κατά πάσα πιθανότητα η εικόνα του Pod! Ζει για να υπηρετεί, ακολουθώντας πειθήνια τη Brienne, μια ιππότη στον σκοπό της οποίας πιστεύει. Συμπαθητικός, φιλικός και ειλικρινής, ο Pod είναι πιστός μέχρι τέλους, είτε όταν υπηρετούσε τον Tyrion στο King’s Landing ή τώρα ως ακόλουθος της Brienne.

 

 

 

 

Davos Seaworth

 

davos_seaworth

 

Ο ηθικός στυλοβάτης του “Stannis the Mannis”, ο Ser Davos είναι έντιμος και πάντα παραμένει πιστά αφοσιωμένος στο βασιλιά του. Περιγραφόμενοι ως “just, loyal and unafraid of toil”, οι Hufflepuffs εκτιμούν αυτό που είναι σωστό, κάτι που ο Davos επιδεικνύει περίτρανα κατά τη διάρκεια της σειράς, ακόμα και με κόστος τα δάχτυλα του. Πιστεύει ότι η τιμωρία που του επέβαλλε ο Stannis για πειρατεία, κόβοντας του τα πάνω του δάκτυλα, είναι δίκαιη ως αντάλλαγμα ενός τίτλου. Τώρα είναι πιστός στον Jon, έχοντας βρει ένα σκοπό που αξίζει, ενημερώνοντας τους υπόλοιπους άρχοντες για την απειλή των Walkers.

 

 

 

Tommen Baratheon

 

tommen_baratheon

 

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη οικογένεια του, ο Tommen θέλει το καλύτερο για το βασίλειο του. Η προθυμία του να εμπιστεύεται τους αγαπημένους του συχνά οδηγεί στο να τον εκμεταλλεύονται αλλά προσπαθεί όσο καλύτερα μπορεί να κάνει το σωστό. Δυστυχώς, δεν φαίνεται να δουλεύει γι’αυτόν!

 

 

 

 

Hodor

 

hodor

 

Πιστός, στοργικός, καλόκαρδος και γεμάτος ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία, ο Hodor είναι ένας πραγματικός Hufflepuff!

 

 

 

Jorah Mormont

 

jorah_mormont

 

Ο Ser Jorah είναι εξαιρετικά αφοσιωμένος στην Daenerys Targaryen και το απέδειξε μέσα από ένα πλήθος δύσκολων καταστάσεων ενώ θα κάνει το οτιδήποτε για να τη βοηθήσει  να πετύχει τις επιδιώξεις της. Παρά το λίγο σκοτεινό παρελθόν του, ο Jorah είναι τόσο πιστός σε εκείνη που απορρίπτει ευκαιρίες να επιστρέψει από την εξορία που του έχει επιβληθεί για να την προστατεύσει ακόμα και όταν εκείνη δεν θέλει τη βοήθεια του. Και προσπαθεί με φοβερή υπομονή να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της. Παρ’όλο που δεν μπορεί να πεις ότι ήταν πάντα πιστός και σωστός, αισθάνεται άσχημα για τον πρότερο βίο του και πιστεύω ότι αυτή είναι η βαθύτερη φύση του. Η δε αυτοθυσία του είναι αξιοθαύμαστη!

 

 

Άλλοι Hufflepuffs:

 • Edmure Tully
 • Mace Tyrell
 • Hotpie
 • Lommy Greenhands
 • Hizdahr zo Loraq
 • Lord Commander Mormont
 • Dolorous Edd Tollett
 • Renly Baratheon
 • Lancel Lannister
 • Ellaria Sand (βιβλίου)

 

 

 

 

Ravenclaw

Ravenclaw_Crest_Transparent

“Or yet in wise old Ravenclaw,

If you’ve a ready mind,

Where those of wit and learning,

Will always find their kind.”

 

— The Sorting Hat, Harry Potter and the Sorcerer’s Stone

 

 

 

Tyrion Lannister

 

tyrion_lannister

 

Ο Tyrion Lannister χειρίζεται την ευφυΐα του όπως ένα σπαθί. Αναζητά συνεχώς τη γνώση, είτε αυτή αφορά την έρευνα σχετικά με τους δράκους, είτε με το να επισκεφθεί το Τείχος  ή με το να επινοεί σχέδια για να υπερασπιστεί το King’s Landing. Ενώ ο Tyrion σίγουρα έχει αρκετή Slytherin πανουργία, κάτι που χρειάζεται για να τη φέρνει σε τέτοιου είδους άτομα, ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται από την εξυπνάδα και τη μόρφωση του. Με την ευστροφία και τη κοφτερή του γλώσσα, ο Tyrion Lannister θα ένιωθε σαν στο σπίτι του ανάμεσα στους πιο έξυπνους μαθητές του Hogwarts. Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε στην οικογένεια των Lannister, ο Tyrion ήταν πάντα το αουτσάιντερ και έπρεπε να βασιστεί στην ευφυΐα του για να πάει μπροστά αφού δεν μπορούσε να είναι ο στρατιώτης που ήθελε ο πατέρας του. O Tyrion πιστεύει ότι η ανάγνωση βιβλίων και η απόκτηση γνώσης είναι σημαντική και απαραίτητη: “A mind needs books like a sword needs a whetstone.”  Ο Tyrion εκτιμά αυτά τα χαρακτηριστικά στους άλλους ενώ το βρίσκει δύσκολο να τους εμπιστευτεί όταν δεν τα διαθέτουν ή πιστεύουν ότι μπορούν να αναπληρωθούν με άλλα γνωρίσματα. Και είναι κάποιος ο οποίος αψηφούσε το θάνατο τουλάχιστον μια φορά ανά σεζόν με τη χρήση της εξυπνάδας του αφού η ικανότητα του να σκέφτεται γρήγορα τον κράτησε ζωντανό καθ’όλη τη διάρκεια των ταξιδίων του. Και τελικά χάρις σε αυτή βρέθηκε να κινεί τα νήματα με επιτυχία σε ολόκληρο το Westeros. Πλέον, η αίσθηση στρατηγικής του τον κάνουν έναν εξαίρετο σύμβουλο για την πεισματάρα και ενίοτε απερίσκεπτη Daenerys Targaryen. 

 

 

 

 

 

Samwell Tarly

 

sam_tarly

 

Ο Sam, αρχικά φαίνεται να ανήκει στο Hufflepuff αφού είναι εξαιρετικά πιστός και καλός φίλος, καλοσυνάτος ενώ υπερασπίζεται το σωστό και το δίκαιο. Ωστόσο, επιδεικνύει πολλά χαρακτηριστικά του Ravenclaw όσον αφορά τη κλίση του στον ακαδημαϊκό τομέα. Ο Sam θα ταίριαζε σίγουρα στο Ravenclaw αφού δεν κρύβει την αγάπη του για τη μάθηση ενώ ακόμα ονειρευόταν να γίνει Maester ως παιδί. Θα προτιμούσε να διαβάσει ένα βιβλίο από το να χρησιμοποιήσει ένα σπαθί και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι όταν δεν τον καλούσε το καθήκον, θα τον έβρισκες κλεισμένο στη βιβλιοθήκη του Μαύρου Κάστρου να διαβάζει με τις ώρες. Επίσης ήθελε πάντα να γίνει μάγος! Η ευχή του πραγματοποιήθηκε! You’re a wizard, Sam!

 

 

 

 

Missandei

 

missandei

 

Είναι η ευρεία γνώση των γλωσσών και των πολιτισμικών παραδόσεων που έχει η Missandei, που αρχικά τράβηξε το ενδιαφέρον της Daenerys Targaryen σε εκείνη ενώ το κοφτερό μυαλό της πρώην σκλάβου είναι ένα πολύτιμο προσόν οπουδήποτε κι αν βρεθεί. Θυμηθείτε μόνο τις πανέξυπνες και διπλωματικές απαντήσεις που έδινε στην Daenerys ενώ ήταν ακόμα σκλάβα καθώς μετέφραζε για τον τότε προσβλητικό αφέντη της. Κάτι το οποίο έκανε τη Daenerys να τη προσέξει και να θελήσει να την έχει από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό της! Αναμφίβολα Ravenclaw!

 

 

 

 

Lord Varys

 

lord_varys

 

Ολόκληρη η ζωή του Varys περιστρέφεται γύρω από το να μαθαίνει όσα περισσότερα μπορεί και να χρησιμοποιεί αυτή τη γνώση για αυτό που πιστεύει ότι είναι το καλό του βασιλείου. Με την πολιτική αντίληψη που τον χαρακτηρίζει και το ξύπνιο μυαλό του, ανελίχθηκε από τη φτώχεια και την ανέχεια για να γίνει ένας από τα πιο σημαίνοντα πρόσωπα στο King’s Landing. Εμπορεύεται μυστικά και πληροφορίες. Όπως κάθε καλός Ravenclaw, γνωρίζει ότι “η γνώση είναι δύναμη” και το δε μότο του Ravenclaw: “Wit beyond measure is man’s greatest treasure” σίγουρα φαίνεται να ισχύει για εκείνον, αφού χρησιμοποιεί την απέραντη γνώση ως το δικό του όπλο στο συνεχώς εξελισσόμενο Παιχνίδι των Θρόνων.

 

 

 

 

Shireen Baratheon

 

shireen_baratheon

 

Η βιβλιόφιλη Shireen ανήκει χωρίς καμία αμφιβολία στον κοιτώνα των έξυπνων!

 

 

 

 

 

Doran Martell

 

doran_martell

 

O Πρίγκηπας του Dorne είναι ευρέως γνωστό ότι είναι ακαδημαϊκός τύπος, προτιμώντας τα βιβλία και τη μοναξιά από το δράμα της πρωτεύουσας. Ωστόσο, εκείνοι που θα τον τον πέρναγαν για αδύναμο χαρακτήρα απλά δεν καταλαβαίνουν ότι σκόπιμα καιροφυλακτεί μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή για να δράσει. Στη σειρά βέβαια παράλλαξαν τόσο πολύ το χαρακτήρα του που σχεδόν δεν τον αναγνωρίζεις πέρα από το γεγονός ότι τον σκοτώσανε.

 

 

 

 

Sansa Stark

 

sansa_stark

 

Η Sansa Stark είναι άλλος ένας χαρακτήρας του GoT, ο οποίος αρχικά ήταν λίγο δύσκολο να τοποθετηθεί, αφού είναι και θαρραλέα και έξυπνη και πιστή αλλά και ενίοτε χειριστική όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Αν και απέκτησε μετέπειτα αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό για να επιβιώσει και δεν είναι η βαθύτερη φύση της. Παρά το ότι ξεκίνησε περισσότερο ως Hufflepuff, με την αφέλεια που τη χαρακτήριζε και τη πίστη της στο καλό, πάντα υπήρχε η δυνατότητα μέσα της για όποιον μπορούσε να τη δει, αφού η Sansa Stark απέδειξε πολλάκις ότι είναι κάτι παραπάνω από απλά όμορφη, αρχικά κυρίως κοροϊδεύοντας τον κουτοπόνηρο Joffrey μέσα στα μούτρα του. Προσαρμόζεται γρήγορα στη κουλτούρα του νότου και μαθαίνει πως να κάνει σοφές επιλογές για να επιβιώσει, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κρύψει τα πραγματικά της αισθήματα. Παρά το γεγονός ότι είχε μια μικρή τάση προς το Slytherin ειδικά όταν ήταν νεότερη και ήθελε να παντρευτεί τον Joffrey και να γίνει η βασίλισσα του καθώς και το γεγονός ότι δεν υπολόγιζε τόσο τον Jon Snow λόγω του ότι ήταν μπάσταρδος, η Sansa έπρεπε να βασιστεί στη νοημοσύνη της για να επιβιώσει στο King’s Landing, στην Eyrie και στο Winterfell και τα βασικά της χαρακτηριστικά της εξυπνάδας και της προσαρμογής επισκιάζουν τα πρώτα βάζοντας τη στο Ravenclaw. Η εξυπνάδα την οποία αναπτύσσει σε μεγαλύτερο βαθμό είναι η ικανότητα να “παίζει το παιχνίδι”, να μαθαίνει τα κίνητρα των άλλων και να τα χρησιμοποιεί προς όφελος της, καταφεύγοντας συχνά στο ψέμα. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα Slytherin τέχνη, την οποία τελειοποίησε μέσα από τη διδασκαλία του εξπέρ (Littlefinger) ενώ παράλληλα φρόντιζε να μην τον εμπιστεύεται απόλυτα. Η αντίληψη αυτή βοήθησε τη Sansa να επιζήσει στο King’s Landing καθώς και να ανακαταλάβει το Βορρά. Η συλλογή γνώσης είναι το μεγαλύτερο της όπλο καθώς και το ταλέντο της στο να διαβάζει τους άλλους και τις σιωπηλές τους προθέσεις. Αυτή η αντίληψη και η κατανόηση του πότε να μιλήσει, τι να πει και πότε να παραμείνει σιωπηλή είναι ο κυριότερος λόγος που της επέτρεψε να επιζήσει μέχρι τώρα. Ο χρόνος που πέρασε ως πιόνι του Littlefinger στο Παιχνίδι των Θρόνων, της έμαθε ότι η παρατηρητικότητα και η προσαρμογή είναι το κλειδί για την επιβίωση της. Βέβαια, ο Littlefinger ακόμα και τώρα, καταφέρνει με το τρόπο του να την επηρεάζει σε αρκετές περιπτώσεις αν και ελπίζουμε ότι αυτή του η επιρροή θα εκλείψει στο μέλλον όσο εξελίσσεται σαν χαρακτήρας και βρίσκει τον εαυτό της. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα καταφέρει να τη διαφθείρει! Ο ιδεαλισμός και ο ρομαντισμός της καθώς και η αγάπη της για τα τραγούδια επίσης δείχνουν μια αγάπη για το πνεύμα καθώς και οι γενικότερες επιδόσεις της στο κέντημα, την άρπα και φυσικά το τραγούδι. Το γεγονός ότι είναι ο πιο υποτιμημένος χαρακτήρας του GoT, θα την έκανε για ακόμη ένα λόγο καλή υποψήφια για το Hufflepuff αν και αυτό δεν βρίσκεται στα επίσημα χαρακτηριστικά του Κοιτώνα. Βέβαια, το μόνο που θα πω είναι απλά θυμηθείτε τον Gryffindor Neville Longbottom, τον οποίον όλοι αρχικά υποτιμούσαν πολύ κι όμως ήρθε η ώρα που τους απέδειξε ότι είναι ένας πραγματικός Gryffindor! Όπως πιστεύω ότι θα αποδείξει και η Sansa πολύ σύντομα πως είναι μια πραγματική Ravenclaw! Το μικρό πουλί, όπως συνήθιζαν να την αποκαλούν, αρχίζει να πετάει και το στοιχείο της είναι ο αέρας!

 

 

Άλλοι Ravenclaws:

 • Aemon Targaryen
 • Rhaegar Targaryen
 • Jojen Reed
 • Myrcella Baratheon
 • Gilly
 • Tycho Nestoris
 • Λίγο πολύ κάθε Maester

 

 

 

 

Slytherin

Slytherin_Crest_Transparent


“Or perhaps in Slytherin,

You’ll make your real friends,

Those cunning folk use any means,

To achieve their ends.”

 

— The Sorting Hat, Harry Potter and the Sorcerer’s Stone

 

 

 

 

Cersei Lannister

 

cersei_lannister

 

Η μοχθηρή και ειρωνική βασίλισσα του Robert Baratheon δεν είναι φίλη κανενός – ακόμα και η προέφηβη Sansa Stark δεν ξεγελάστηκε για πολύ. Είναι ματαιόδοξη, φιλόδοξη, αιμοδιψής και αγαπά τη δύναμη. Είναι 100% Slytherin και καθαρόαιμη. Εκείνη και ο Lucius Malfoy σίγουρα έχουν πολλά κοινά! Ενώ κάποιοι μπορεί να πουν ότι η επιθυμία της να “προστατέψει τα λιονταράκια της” είναι ένα Gryffindor χαρακτηριστικό, η Cersei είναι ικανή να κάνει το οτιδήποτε θα της επιτρέψει να αποκτήσει έλεγχο σε άλλους. Με το να πούμε απλά ότι η Cersei είναι πεινασμένη για εξουσία, θα το θέταμε ελαφρά: δεν αφήνει τίποτα και κανέναν να μπει εμπόδιο στο δρόμο της και αυτόν της οικογένειας της. Η εμπιστοσύνη είναι μία αδυναμία και όσοι επιδιώκουν να την παραγκωνίσουν, τείνουν να βρίσκουν τους εαυτούς τους παραγκωνισμένους χωρίς να καταλάβουν καλά-καλά τι έγινε. Κι όμως, από κάποιο σημείο και μετά η Cersei δεν παρακινείται σε αυτές τις ενέργειες από φιλοδοξία, το καθοριστικό γνώρισμα ενός Slytherin αλλά από αφοσίωση σε εκείνους που αγαπά: τον αδερφό της, τα παιδιά της, τον εαυτό της. Είναι ικανοποιημένη να παίξει με τον Ned Stark μέχρι που εκείνος την απειλεί και μετά απ’αυτό δεν τη βγάζει για πολύ ακόμα καθαρή. Παντρεύεται τον Robert και αρραβωνιάζεται τον Loras Tyrell επειδή δεν τολμά να κινηθεί εναντίον του πατέρα της. Και η αφοσίωση της στον αδερφό της είναι αδιαμφισβήτητη.

 

 

 

 

Tywin Lannister

 

tywin

 

Παρά τα ατελείωτα λογύδρια του υποστηρίζοντας ότι είναι λιοντάρι, ο Tywin Lannister είναι ένας Slytherin κατά βάθος. Αδίστακτος, υπολογιστικός και εξαιρετικά πεινασμένος για εξουσία, ο Tywin Lannister ενδιαφέρεται περισσότερο να διατηρήσει τον έλεγχο παρά για τα παιδιά του.

 

 

 

 

Joffrey Baratheon

 

joffrey

 

O Joffrey Baratheon εκπροσωπεί τις χειρότερες πτυχές του Slytherin. Κάνει κατάχρηση της δύναμης του ενώ η επιδίωξη του για απόλυτο έλεγχο και η αρρωστημένη αγάπη του για τη βία τον κάνουν έναν φοβερό τύραννο τον οποίο είναι εύκολο να μισήσεις. Δεν διστάζει να σφάξει αθώα μωρά και μικρά παιδιά ως άλλος Ηρώδης για να μην διακινδυνεύσει να του πάρουν την εξουσία ή να σκοτώσει και να ασκήσει bullying απλά για διασκέδαση. Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί όρθιο στο δρόμο του για να πάρει αυτό που θέλει, οπότε ήταν αναμενόμενο ότι οπωσδήποτε θα κατέληγε στο Slytherin.

 

 

 

 

Petyr Baelish – Littlefinger

 

petyr_baelish

 

O Littlefinger μοιάζει πολύ στον Severus Snape – έναν πραγματικό Slytherin – στο ότι ήταν από μικρή ηλικία και παραμένει ακόμα ερωτευμένος με κάποια που δεν ανταποδίδει τα συναισθήματα του (και πεθαμένη), παίζει και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές ενός πολύ περίπλοκου πολιτικού πολέμου ενώ είναι διατεθειμένος να κάνει σχεδόν τα πάντα για να επιτύχει τον τελικό του στόχο. Κάπου εδώ τελειώνουν οι όποιες ομοιότητες! Η φιλοδοξία του και το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τους άλλους ως πιόνια με άτιμα μέσα για να πετύχει τους εγωιστικούς σκοπούς του, είναι αυτό που τους κάνει να διαφέρουν! Ακολουθώντας πιστά το προσωπικό του μότο “Chaos is a ladder” και την αποτελεσματική τακτική του “διαίρει και βασίλευε”, δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό να σπέρνει το χάος, τη διχόνοια και τη καταστροφή ανεξαιρέτως με απώτερο στόχο να ανελιχθεί κοινωνικά και οικονομικά. Πανούργος, ραδιούργος και ύπουλος, είναι Slytherin μέχρι το μεδούλι.

 

 

 

 

Olenna Tyrell

olenna _tyrell

 

Η πύρινη γλώσσα της, η πανουργία και η ευστροφία είναι τα πιο καθοριστικά χαρακτηριστικά της Olenna Tyrell και τίποτα δεν ξεφεύγει από την παρατηρητικότητα της! Ένας συνδυασμός γνώσης, οξυδέρκειας, διορατικότητας και πλούτου την φέρνουν σε μία εξαιρετικά σημαντική θέση και είναι η νοημοσύνη της αυτό που τη κρατά εκεί! Επίσης, είναι αρκετά σοφή ώστε να μην επιθυμεί την εξουσία αν και κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την ήδη υπάρχουσα θέση της. Παρόλο που ίσως για κάποιους θα μπορούσε να είναι Ravenclaw εξαιτίας όλων αυτών των χαρακτηριστικών και του καλού κατά τ’άλλα χαρακτήρα της, δεν νομίζω ότι μπορεί να ξεχάσει εύκολα κανείς τη γλαφυρή διήγηση της για το πως τελικά κατέληξε να παντρευτεί τον μετέπειτα άντρα της! Ενώ μυεί και την εγγονή της στα μυστικά της καπατσοσύνης έτσι ώστε να κάνει το ίδιο κι εκείνη με το δικό της για να τον έχει του χεριού της! Μίλησε κανείς για άτομα που κάνουν τα πάντα για να πετύχουν το σκοπό τους; Ακόμα και φόνο; Βλέπε Joffrey Baratheon! Ούτε όμως διστάζει να ενοχοποιήσει κάποιον άλλο, με τη βοήθεια του Littlefinger, για το φόνο που διέπραξε: βλέπε Tyrion και δευτερευόντως Sansa.

 

 

 

 

Margaery Tyrell

 

margaery

 

Η δήλωση της Margaery: “I don’t want to be a queen, I want to be the queen” , αποδείχτηκε αληθής ενώ η ίδια δούλεψε πολύ σκληρά για να επιτύχει αυτό το στόχο. Η όμορφη και εξυπηρετική Margaery Tyrell προσπαθεί σκληρά να είναι φίλη με όλους, από τον πιο ταπεινό χωρικό μέχρι τον ανώτατο βασιλέα, ανεξάρτητα από το πόσο ψυχοπαθείς μπορεί να είναι. Ενώ άλλοι χαρακτήρες χρησιμοποιούν βία και φόβο για να επιτύχουν τους στόχους τους, η Margaery Tyrell χρησιμοποιεί γοητεία και καλοσύνη για να τροφοδοτήσει τη φιλοδοξία της. Τα τερτίπια της τα έμαθε κατευθείαν από τη δασκάλα (βλέπε γιαγιά Olenna)! Παρόλο που έχει την αντιληπτική ικανότητα της γιαγιάς της και προσαρμοστικότητα, η δέσμευση της Margaery στο να αποκτήσει δύναμη, την κάνει πάνω απ’όλα Slytherin. Οι Lannisters μπορεί να είχαν με τη πρώτη ματιά, κερδίσει το Παιχνίδι των Θρόνων αλλά μόνο η Margaery και η γιαγιά της φαίνεται να γνωρίζουν ότι το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει και η Margaery έμαθε και έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε για να αντέξει να γίνει βασίλισσα στο πλευρό του Joffrey. Η Margaery δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο αδίστακτη όσο οι περισσότεροι Slytherins σε αυτή τη λίστα. Νιώθει συμπόνοια για τον φτωχό λαό του Westeros ενώ δείχνει γνήσιο ενδιαφέρον για τη Sansa αλλά μην ξεγελιέστε, ακόμα και όταν αυτή η φιλικότητα μοιάζει να είναι αυθεντική, υπάρχει ένα απώτερο κίνητρο όπως το να προσπαθήσει να κανονίσει μια σχέση με τον αδερφό της. Η Margaery είναι ακόμα και τότε πανούργα και αποφασισμένη, οπότε ακόμα και στις καλύτερες στιγμές της, έχει κάτι να κερδίσει. Η Margaery είναι φιλόδοξη, ξέρει τι θέλει – δύναμη, να γίνει “η βασίλισσα” και ενώ διατηρεί τους ηθικούς της φραγμούς, κάνει οτιδήποτε χρειάζεται για να την αποκτήσει. Είναι ύπουλη και ξέρει πως να ανελίσσεται διακριτικά. Θα μεγαλουργούσε στο Slytherin. 

 

 

 

 

Ramsay Bolton

 

ramsay

 

Ο Ramsay, όπως ακριβώς κι ο Joffrey – αν και σε χειρότερο βαθμό – είναι διατεθειμένος να σκοτώσει και να καταστρέψει κυριολεκτικά τα πάντα στο πέρασμα του για να πάρει αυτό που θέλει επιδεικνύοντας έτσι το φιλόδοξο χαρακτήρα ενός Slytherin. Εδώ σκοτώνει ακόμα και για διασκέδαση αφού ο βασανισμός τον άλλων του προκαλεί ευχαρίστηση! Πέρα για πέρα ψυχοπαθής, ο Ramsay θα έμενε στο Hogwarts αρκετά μέχρι να το κάψει ολοσχερώς.

 

 

 

Melisandre

 

melisandre

 

Παρόλο που οι φιλοδοξίες της Κόκκινης Ιέρειας δεν είναι για το δικό της όφελος, αλλά για τον Κύριο του Φωτός τον οποίο υπηρετεί πιστά, είναι διατεθειμένη να τις επιτύχει με οποιονδήποτε τρόπο. Το να γεννά ένα σκιώδες δαιμονικό μωρό για να σκοτώσει έναν ανταγωνιστή βασιλιά ή το να κάψει ένα αθώο κοριτσάκι στη πυρά, είναι αναμφίβολα Slytherin κινήσεις.

 

 

 

 

Stannis Baratheon

 

stannis

 

Παρ’όλο που κάποιος που εκτιμά τη γραμματική όσο ο Stannis Baratheon πρέπει να είναι Ravenclaw – θυμηθείτε πόσο σημαντική ήταν για εκείνον η διαφορά μεταξύ του “less” και του “fewer” – ο Stannis είναι Slytherin. Πόσο κολλημένο άτομο – για να μη πούμε κάτι χειρότερο – πρέπει να είναι κάποιος ο οποίος δίνει σε κάποιον τίτλο επειδή του έσωσε τη ζωή και έπειτα του κόβει τα δάχτυλα επειδή υπήρξε λαθρέμπορος; Κάποιος που πιστεύει στο καθήκον και τους κανονισμούς σε τέτοιο βαθμό που δηλητηριάζει το μυαλό του; Αυτή η εμμονή του μπορεί να γεννήθηκε από αφοσίωση στον αδερφό του Robert, αλλά ο Stannis δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί το θάνατο του αδερφού του, να δολοφονήσει το μικρότερο αδερφό του, Renly ή να κάψει στη πυρά το ίδιο του το σπλάχνο για να πάρει αυτό που θέλει. Ο Stannis ίσως ξεκίνησε ως Hufflepuff λόγω της ισχυρής αίσθησης δικαίου του αλλά απέδειξε με τις πράξεις του ότι είναι Slytherin.

 

 

 

Bronn

 

bronn

 

Ο Bronn ξέρει να αναγνωρίζει μια καλή ευκαιρία όταν τη συναντά. Σίγουρα, είναι διασκεδαστικό το να κάνει κανείς παρέα μαζί του, αλλά θα σε πουλήσει αν δει μια ευκαιρία για να ανέλθει κοινωνικά. Είναι θαρραλέος όπως ένας Gryffindor, αλλά όταν νιώσει πως στριμώχνεται θα κοιτάξει να σώσει το τομάρι του όπως κάθε Slytherin που σέβεται τον εαυτό του ενώ ως μισθοφόρος, ο Bronn πάντα κοιτάζει τον εαυτούλη του. Θα κατατασσόταν οπωσδήποτε στο Slytherin.

 

 

 

Theon Greyjoy

 

theon_greyjoy

 

Πριν γίνει Reek, ο Theon είναι τόσο αποφασισμένος να ευχαριστήσει την οικογένεια του και να κερδίσει το σεβασμό τους που είναι διατεθειμένος να προδώσει το καλύτερο του φίλο, να σκοτώσει μικρά παιδιά και να εκτελέσει τους δασκάλους της παιδικής του ηλικίας. Κυνήγησε βέβαια τη δύναμη, περισσότερο όμως για να αποδείξει την αξία του παρά γιατί την ήθελε πραγματικά. Πλέον, γύρισε νέα σελίδα στη ζωή του, έχοντας μετανιώσει για τα λάθη του και υποστηρίζοντας την αδερφή του. Αν και κατά βάθος δεν είναι πραγματικά αυτό που ήθελε να αποδείξει ότι είναι στους άλλους, μάλλον στην ηλικία των 11 θα κατατασσόταν στο Slytherin!

 

 

Άλλοι Slytherins:

 • Euron Greyjoy
 • Balon Greyjoy
 • Roose Bolton
 • Grand Maester Pycelle
 • Maester Qyburn
 • Gregor Clegane
 • Lysa Arryn
 • Robin Arryn
 • Smalljon Umber
 • The High Sparrow
 • Shae
 • Viserys Targaryen
 • Mirri Maz Dur
 • Craster
 • Xaro Xhoan Daxos
 • Kraznys mo Nakloz
 • Janos Slynt
 • The Sand Snakes

 

 

Τέλος, ο Lord Walder Frey είναι Squib και επί του παρόντος εργάζεται στο Κάστρο του Hogwarts ως επιστάτης ενώ είναι γνωστός με το όνομα Argus FilchO Lothar και ο Black Walder εντάσσονται επίσης σε αυτή τη κατηγορία!

 

Συμφωνείτε με την κατάταξη; Αν έχετε αντίθετη άποψη, πείτε τη στα σχόλια!

 

ΠΗΓΕΣ

ΈλληΈλλη

Δεν θέλω ρεαλισμό. Θέλω μαγεία! Όπως η Blanche Dubois στο "Λεωφορείον ο Πόθος" του Tennessee Williams. Χαμένη στη Χώρα των Θαυμάτων...! weheartit.com/ellielostinwonderland

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.