Είναι γεγονός: Ούτε ο Χάρι Πότερ ήταν αλάνθαστος - The Daily Owl
fade
29404
post-template-default,single,single-post,postid-29404,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Είναι γεγονός: Ούτε ο Χάρι Πότερ ήταν αλάνθαστος

Τα λάθη δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους. Είναι, εξίσου, και για τους μάγους. Ο Χάρι Πότερ ήταν ένας μάγος με πολλές ικανότητες, αυτό όμως δεν σήμαινε πως δεν έπαιρνε λανθασμένες αποφάσεις. Το Pottermore ανέτρεξε σε αυτές τις αποφάσεις του αγαπημένου μας ήρωα και μας εκθέτει τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να είχε σκεφτεί πιο προσεκτικά πριν ενεργήσει στις συγκεκριμένες περιπτώσεις. 

 

 

 

 

Τα ξένα ξόρκια είναι μαχαίρια

 

Sectumempra_Curse

 

Ο Χάρι δεν κατάλαβε εξαρχής τη σημασία που είχε το μεταχειρισμένο βιβλίο των Φίλτρων. Αρχικά οι σημειώσεις στα περιθώρια των σελίδων τον ενοχλούσαν, ωστόσο γρήγορα κατάλαβε ότι του έδιναν πολύτιμες πληροφορίες για το μάθημα κι έτσι σύντομα απέκτησε εξαιρετική απόδοση. Ο Ημίαιμος Πρίγκιπας, πρώην ιδιοκτήτης του βιβλίου, που είχε γράψει τις εν λόγω σημειώσεις, έσωσε και τη ζωή του Ron όταν ο τελευταίος ήπιε δηλητηριασμένο υδρόμελο και χρειάστηκε μια πέτρα bezoar στον λαιμό του. Η Hermione ήταν επιφυλακτική απέναντι στη χρησιμότητα του βιβλίου (και κατά μια έννοια και απέναντι στον άγνωστο, αρχικά, πρώτο του ιδιοκτήτη), όμως το βιβλίο δεν είχε πουθενά κάποιο στοιχείο που να το συνέδεε με τις Σκοτεινές Τέχνες. 

Όταν ο Χάρι διάβασε την ένδειξη “για εχθρούς” κάτω από το ξόρκι Sectumsempra, πιθανότατα θεώρησε ότι το χειρότερο που μπορούσε να πάθει ο άλλος ήταν να πέσει στο πάτωμα αναίσθητος. Όταν, λοιπόν, το χρησιμοποίησε πάνω στον Malfoy, σοκαρίστηκε γνήσια με το αποτέλεσμα, που κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή στον τελευταίο κι έτσι έμαθε ένα πολύτιμο μάθημα, να μην χρησιμοποιεί άκριτα τα ξένα ξόρκια που ποτέ δεν έχει προβάρει. 

 

 

 

 

Σφραγισματική και άλλα δράματα

 

tumblr_nu7hkrCoPu1tq4of6o1_500

 

Ο Χάρι δεν συμπαθούσε ιδιαίτερα το διάβασμα και, ως προς τα μαθήματα στο Hogwarts, μπορούμε να πούμε ότι ήταν οπαδός του δόγματος της ήσσονος προσπάθειας. Όταν αναγκάστηκε να παρακολουθήσει μαθήματα Σφραγισματικής από τον Snape, ο Χάρι απέτυχε πολλές φορές να “κλείσει” τις σκέψεις του στις επιθέσεις του τελευταίου. Ο Snape έγινε πολλές φορές έξαλλος μαζί του, καθώς γνώριζε πολύ καλά τι θα συνέβαινε αν ο Voldemort μπορούσε να “αλωνίζει” στο μυαλό του.

Ο Χάρι δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση και εξακολούθησε να αφήνει τον Voldemort μέσα στο μυαλό του, παρά τις προειδοποιήσεις της Hermione, ώσπου έγινε το λάθος. Είδε τον Sirius να βασανίζεται, έσπευσε να τον σώσει κι έπεσε στην παγίδα που του είχε στήσει ο Σκοτεινός Άρχοντας, με αποτέλεσμα, μέσα από τα γεγονότα που επακολούθησαν, ο Sirius να χάσει τη ζωή του. Παρότι πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν έχει θιχτεί πολλές φορές από την Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, μετά το πέρας της ιστορίας, πιστεύουμε ότι ο Χάρι δεν συγχώρησε ποτέ τον εαυτό του για το συγκεκριμένο λάθος. 

 

 

 

 

 

 

Το ιπτάμενο Ford Anglia

 

ford-anglia

 

Τυπικά, η συγκεκριμένη ιδέα ανήκε στον Ron, όμως ο Χάρι δεν προέβαλε ιδιαίτερες αντιρρήσεις στον φίλο του, ο οποίος αποφάσισε να δανειστεί το αυτοκίνητο του μπαμπά του, ώστε να ταξιδέψει ως το Hogwarts. Βέβαια, οι δυο φίλοι μετάνιωσαν για την απόφαση αυτή σχετικά γρήγορα, καθώς δεν ήταν εύκολο να κουμαντάρουν ένα ολόκληρο αυτοκίνητο στον αέρα – ακόμα και πριν πέσει πάνω στην Ιτιά που Δέρνει. Αν βρισκόταν μαζί τους η Hermione, τίποτα από αυτά δεν θα συνέβαινε, καθώς εκείνη θα φρόντιζε να βρουν ένα εναλλακτικό μέσο μεταφοράς, το οποίο δεν θα απειλούσε τη σωματική τους ακεραιότητα, δεν θα τους καθυστερούσε τόσο ώστε να χάσουν την τελετή Κατάταξης σε Κοιτώνες και, βέβαια, δεν θα τους έφτανε ένα βήμα πριν την αποβολή!

 

 

 

 

“Ο Malfoy φταίει για όλα”

 

tumblr_m4a3rx1pDU1qiebtwo1_500

 

Ο Malfoy έφταιγε για αρκετά πράγματα που του καταλόγιζαν, όμως για την περίπτωση της Katie Bell δεν είχε ιδέα. Ο Χάρι ήταν πεπεισμένος ότι ο Draco βρισκόταν πίσω από το ατύχημά της και το πρόβλημα δεν εντοπίζεται τόσο στην πεποίθηση, όσο στον τρόπο με τον οποίο παρουσίασε τα επιχειρήματά του. Ήταν απολύτως έξαλλος και δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του, παρότι δεν διέθετε κανένα αποδεικτικό στοιχείο εκείνη τη στιγμή. Η τάση του να μην εξετάζει πρώτα τα υπάρχοντα στοιχεία που μπορούσαν να αποδείξουν την ενοχή ή την αθωότητα κάποιου του είχε κοστίσει και στο παρελθόν. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε τις καλές του προθέσεις. Ο Χάρι ήθελε πάντα να αποδίδεται δικαιοσύνη και προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθούσε να ενεργεί. 

 

 

 

 

Το ημερολόγιο του Tom Riddle

 

tumblr_nmk97rFYbS1u1vo97o1_500

 

Ένα από τα πρώτα μεγάλα λάθη του Χάρι ήταν η εμπιστοσύνη που έδειξε στο ημερολόγιο του Tom Riddle. To γεγονός ότι μπορούσε να ανοίξει διάλογο με ένα ημερολόγιο δεν του είχε κάνει (κακώς) εντύπωση, διότι είχε έρθει σε επαφή με τον μαγικό κόσμο πολύ απότομα και έτσι του έλειπε η απαραίτητη εμπειρία ώστε να διακρίνει ποιες μαγικές ιδιότητες ποιων αντικειμένων θα μπορούσαν να είναι ύποπτες. Όπως και η Ginny πριν από αυτόν, αισθάνθηκε τη γοητεία του Tom Riddle να τον κυριεύει κι έτσι δεν κατάφερε να ξεφύγει από το σχέδιό του, μέχρι τα πράγματα να γίνουν επικίνδυνα. 

 

MetaMeta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment