Το κόκκινο ρουμπίνι | Κέρστιν Γκίερ - The Daily Owl
fade
35500
post-template-default,single,single-post,postid-35500,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Το κόκκινο ρουμπίνι | Κέρστιν Γκίερ

Η Γκουέντολιν είναι μια κλασική 16χρονη. Πηγαίνει σχολείο, έχει μια στενή φίλη, τη Λέσλι και για αυτή η κάθε μέρα είναι ίδια με την προηγούμενη, καθώς δεν είναι και ιδιαίτερα δραστήρια ως άνθρωπος. Μια μέρα, όμως, δεν ήταν όπως όλες οι υπόλοιπες, κι από αυτή και μετά, καμία πλέον δε θα είναι. Μετά από μια ξαφνική ζαλάδα, η Γκουέντολιν, με δυσπιστία, ωστόσο, στις ίδιες της τις αισθήσεις συνειδητοποιεί πως έχει πραγματοποιήσει ένα άλμα στο χρόνο. Ύστερα από επαναλαμβανόμενα τέτοια άλματα, κι όταν αποφασίζει να εκμυστηρευτεί τα συγκεκριμένα γεγονότα στη μητέρα της, μαθαίνει πως προέρχεται από οικογένεια χρονοταξιδιωτών. Αυτό το γεγονός αναστατώνει ιδιαίτερα την ξαδέρφη της, Σάρλοτ, η οποία ήταν η υποψήφια 12η ταξιδιώτης της οικογένειας κι όλη της τη ζωή προετοιμαζόταν για να ταξιδέψει στο χρόνο, μαθαίνοντας ιστορία, εξασκώντας τέχνες και ξένες γλώσσες. Όμως η Γκουέν δε γνώριζε τίποτα γι’ αυτά και τώρα για εκείνη όλα αλλάζουν, καθώς δε γνωρίζει αν μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος, ενώ μπροστά της αρχίζουν να ξεδιπλώνονται μυστικά και συνωμοσίες για τα οποία δεν είχε ιδέα. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται αντιμέτωπη με τον αλαζόνα, υπερόπτη αλλά κι εντυπωσιακά εμφανίσιμο Γκιντεόν, που κι αυτός φαίνεται πως κάτι κρύβει.

 

 

 

Το «Κόκκινο Ρουμπίνι» δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα απλώς παιδικό βιβλίο, όπως μερικές φορές έχει χαρακτηριστεί. Αντιθέτως, είναι ένα έργο με γρήγορη εξέλιξη, δαιδαλώδη πλοκή κι αρκετές ανατροπές, που προφανώς ταξιδεύει τον αναγνώστη στο χρόνο, επιτρέποντάς του να πάρει μια γεύση από άλλες εποχές και περιόδους, ενώ τον τοποθετεί νοερά εν μέσω οικογενειακών διαμαχών. Ταυτόχρονα, και παρά το φανταστικό της ιστορίας, ο αναγνώστης εύκολα έρχεται σε θέση παρόμοια με αυτή της έφηβης Γκουέντολιν τόσο από την άποψη της πλήρους άγνοιας για το τι μπορεί να συμβεί στη ζωή στα ξαφνικά, της απεγνωσμένης προσπάθειας να αποκτήσεις γνώσεις που εκφεύγουν του ελέγχου σου και της απελπισίας του να αλλάζει η ζωή σου χωρίς να το θες ή να το έχεις επιλέξει ο ίδιος, όσο κι από την άποψη του ότι μερικές φορές υπάρχουν συναισθήματα μέσα μας που ίσως να μη μπορούμε πάντα να ελέγξουμε και να μετριάσουμε, οδηγούμενοι έτσι σε αποφάσεις καταστροφικές.

 

Από τη Γερμανίδα συγγραφέα Κέρστιν Γκίερ, γράφτηκε στα γερμανικά, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009 από τις εκδόσεις Arena Verlag κι αποτελεί το πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Έρωτας πέρα από το χρόνο». Μεταφράστηκε στα ελληνικά και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις susaeta το 2011. Πλέον επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιανός και το 2013 μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη.

GreenleafGreenleaf

Booklover / Marine scientist in the making / Μου αρέσει το αβοκάντο κι ο Legolas

No Comments

Post a Comment