Καζαντζάκης : Η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή - The Daily Owl
fade
33458
post-template-default,single,single-post,postid-33458,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Καζαντζάκης : Η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Ο γνωστός σκηνοθέτης  Γιάννης Σμαραγδής επανέρχεται με μια νέα ταινία η οποία μας παρουσιάζει τον βίο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη. Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο στην αυτοβιογραφία του συγγραφέα, “Αναφορά στον Γκρέκο”. 

 

 

Στόχος του σκηνοθέτη είναι να παρουσιάσει στο κοινό τις προσωπικές αναζητήσεις του Καζαντζάκη σε μέρη που βρέθηκε ο ίδιος και αγάπησε, τις θεολογικές του αναζητήσεις σχετικά με τον Χριστό και το Βούδα για να καταλήξει  ως ένας άλλος ”Οδυσσέας”στην Ιθάκη του με απώτερο σκοπό την κατάκτηση της ελευθερίας.

 

 

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2016 και πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη, την Αθήνα αλλά και σε πόλεις της Ευρώπης όπως το Παρίσι, η Βιέννη, το Βερολίνο και η Αντίμπ της Γαλλίας. Στο cast περιλαμβάνονται ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος στον ρόλο του Νίκου Καζαντζάκη, η Μαρίνα Καλογήρου ως Ελένη Καζαντζάκη, ο Θοδωρής Αθερίδης ως Γιώργης Ζορμπάς,  η Ζέτα Δούκα ως Μελίνα Μερκούρη και  ο Στάθης Ψάλτης στο ρόλο ενός μοναχού.

 

 

Η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου 2017.

 

 

ΠΗΓΕΣ

"Zω σε ένα κόσμο γεμάτο χορό, ιστορία, γράψιμο και φανταστικούς χαρακτήρες." Proud Griffindor!

No Comments

Post a Comment