Κάνε να χιονίσει | Τζον Γκριν, Μορίν Τζόνσον, Λόρεν Μάιρακλ - The Daily Owl
fade
35165
post-template-default,single,single-post,postid-35165,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Κάνε να χιονίσει | Τζον Γκριν, Μορίν Τζόνσον, Λόρεν Μάιρακλ

Μια παραμονή Χριστουγέννων θαμμένη στο χιόνι. Η μαγεία των γιορτών έχει χαθεί για κάποιους. Συγκεκριμένα, για τη Τζούμπιλι, της οποίας οι γονείς συλλαμβάνονται στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν ένα συλλεκτικό χριστουγεννιάτικο κομμάτι για το διακοσμητικό χωριό που δεσπόζει στο καθιστικό του σπιτιού τους. Έτσι, αναγκάζεται να μπει στο τρένο με προορισμό τη Φλόριντα, όπου πρόκειται να περάσει τις επόμενες μέρες με τους παππούδες της. Το πνεύμα των γιορτών λείπει επίσης από τη ζωή της Άντι, καθώς έκανε ένα μεγάλο λάθος που της κόστισε τη μεγαλύτερη σχέση της, τον Τζεμπ, με τον οποίο ήταν ένα χρόνο μαζί και από τον οποίο ζητά να συναντηθούν στα Στάρμπακς με σκοπό να του απολογηθεί για όλα. Τέλος, τα Χριστούγεννα δεν είναι και τόσο Χριστούγεννα για τον Τόμπιν, του οποίου η οικογένεια βρίσκεται μίλια μακριά και δεν προβλέπεται να επιστρέψει σύντομα. Η βαρετή μέρα στο σπίτι με την κολλητή του, Άντζι ανατρέπεται όταν λαμβάνει ένα τηλεφώνημα για ένα τρένο που κόλλησε στα χιόνια και του οποίου οι επιβάτες γέμισαν το κοντινότερο μαγαζί με βάφλες. Αυτά τα Χριστούγεννα δε θα είναι για κανέναν τους ίδια. Και πάνω που νομίζουν πως η κατάσταση είναι τελειωμένη, οι μοίρα έχει διαφορετικό πλάνο.

 

 

 

Το «Κάνε να χιονίσει» (“Let it snow”) είναι ένα ξεκάθαρα γιορτινό βιβλίο. Πολύ ανάλαφρο, ατμοσφαιρικό κι ευχάριστο, περιγράφει τρεις – σχεδόν – ανεξάρτητες ιστορίες νέων, των οποίων τα Χριστούγεννα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Έτσι, τουλάχιστον, νόμιζαν, ώσπου το πνεύμα των γιορτών αποφάσισε να τους φερθεί διαφορετικά. Μέσα από τις συγκεκριμένες ιστορίες, διαφαίνεται έντονα το ότι μερικές φορές τα πράγματα δεν έρχονται ακριβώς όπως τα περιμένουμε, ενώ από κάθε τι κακό ακολουθεί κάτι καλύτερο, αρκεί να υπάρχει θέληση, θετική διάθεση και πίστη, καθώς μόνο έτσι θα συμβεί η μαγεία των Χριστουγέννων .

 

Σε συνεργασία Τζον Γκριν, Μορίν Τζόνσον και Λόρεν Μάιρακλ το “Κάνε να χιονίσει” γράφτηκε στα αγγλικά κι εκδόθηκε τον Οκτώβρη του 2008 από τις εκδόσεις “Speak”. Το 2011 απέσπασε βραβείο Silberner Lufti, ενώ ως σήμερα έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες αξιολογήσεις από αναγνώστες, χιλιάδες κριτικές και 3.8/5 αστέρια στο goodreads.com. Μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στα ελληνικά το Νοέμβριο του 2017 από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

GreenleafGreenleaf

Booklover / Marine scientist in the making / Μου αρέσει το αβοκάντο κι ο Legolas

No Comments

Post a Comment