Γιούνας Γιούνασον | Ο Εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο κι εξαφανίστηκε - The Daily Owl
fade
33411
post-template-default,single,single-post,postid-33411,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Γιούνας Γιούνασον | Ο Εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο κι εξαφανίστηκε

“Things are what they are, and whatever will be, will be.”

 

 

 

 

Ο Άλαν Κάρλσον είναι ένας υπερήλικας, ειδικός στα εκρηκτικά, κι ένοικος δωματίου ενός γηροκομείου όπου δε θέλει να βρίσκεται. Την ημέρα των εκατοστών γενεθλίων του, πρόκειται να γίνει ένα πάρτι προς τιμήν του, στο οποίο θα παρευρεθούν δημοσιογράφοι και σπουδαία πρόσωπα, όπως ο δήμαρχος. Ο Άλαν όμως, που είναι το τιμώμενο πρόσωπο, δεν ανυπομονεί καθόλου για αυτή τη στιγμή. Μάλιστα, αποφασίζει να το σκάσει. Έτσι, φορά τις καφετιές του παντόφλες και φεύγει από το παράθυρο. Η απόφαση αυτή πρόκειται να φέρει τον Άλαν αντιμέτωπο με παράδοξα γεγονότα και παράξενους ανθρώπους, εγκληματίες, αποτυχημένους αστυνομικούς, αναπάντεχα ταξίδια και πάρα πολλές περιπέτειες. Μια τέτοια εμπειρία θα ήταν κάτι πολύ σπουδαίο για οποιονδήποτε. Όχι όμως για τον Άλαν Κάρλσον, ο οποίος έχει ένα πολύ μοναδικό παρελθόν, μιας κι έχει καθίσει στο ίδιο τραπέζι κι έχει ανταλλάξει κουβέντες με τον ίδιο το Στάλιν, τον Τσόρτσιλ, το Φράνκο της Ισπανίας, τον Τρούμαν κι όχι μόνο! Καθώς η μπερδεμένη ζωή του ξετυλίγεται παράλληλα με τα γεγονότα του παρόντος, φαίνεται πως ο Άλαν δεν είναι απλώς ένας καθημερινός άνθρωπος.

 

 

Ο «Εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο κι εξαφανίστηκε» αποτελεί ένα μυθιστόρημα ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Με εξαιρετικό χιούμορ και πυκνή πλοκή, που ψυχαγωγεί τον αναγνώστη, αφήνει κατά μέρος κάθε προκατάληψη και περιγράφει αλήθειες σχετικά με τη ζωή και το παρελθόν από μια διαφορετική, διασκεδαστική οπτική. Έξυπνο, πρωτότυπο κι ανάλαφρο βιβλίο, παραθέτει μια ιστορία μέσω της οποίας διαφαίνεται πως το μεγαλείο και το σθένος της ψυχής δε μετριούνται σε χρόνια, ενώ συχνά οι άνθρωποι είναι πολλά παραπάνω από αυτό που δείχνουν.

 

 

Από τον Σουηδό δημοσιογράφο και συγγραφέα, Γιούνας Γιούνασον, το βιβλίο «Ο Εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο κι εξαφανίστηκε» είναι το πρώτο του έργο. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα σουηδικά το 2009, μεταφράστηκε στα ελληνικά και κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2013 από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία, καθώς μέχρι σήμερα έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες, είναι διαθέσιμο σε 40 χώρες κι έχει πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, αποσπώντας δεκάδες χιλιάδες κριτικές (3.8/5 αστέρια στο goodreads.com).

GreenleafGreenleaf

Booklover / Marine scientist in the making / Μου αρέσει το αβοκάντο

No Comments

Post a Comment