Γράψε σαν Μάγος | Το σεμινάριο δημιουργικής γραφής για ενήλικες στο Cap Cap - The Daily Owl
fade
39770
post-template-default,single,single-post,postid-39770,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Γράψε σαν Μάγος | Το σεμινάριο δημιουργικής γραφής για ενήλικες στο Cap Cap

Ο Cap Cap, ο Ποντικός με τον Γαλάζιο Φιόγκο, σας προσκαλεί στο σεμινάριο δημιουργικής γραφής για ενήλικες “Γράψε σαν μάγος”, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στις 18:30 στο κατάστημα Cap Cap του Ελληνικού!

 

 

Τίτλος σεμιναρίου: Δημιουργική γραφή για ενήλικες – Γράψε σαν μάγος

 

Διδάσκει η Ελισσάβετ Κυρίτση, δημοσιογράφος – συγγραφέας 

Διάρκεια: 3 ώρες (χωρίς το διάλειμμα)

 

 

 

 

 

Αντικείμενο του σεμιναρίου:

 

Το workshop θα επικεντρωθεί στην κατανόηση των διαφορών ανάμεσα στα είδη των λογοτεχνικών κειμένων (διήγημα, νουβέλα, μυθιστόρημα, ποίηση), στις τεχνικές που ακολουθούνται σε κάθε είδος (καθώς και σε δημοσιογραφικά κείμενα) και στα συχνά λάθη που κάνουν οι επίδοξοι συγγραφείς.

 

 

Διάρθρωση: 

 

1η ώρα: Εισαγωγή, είδη λογοτεχνίας, βασικές αρχές συγγραφής

Γνωριμία με το μάθημα, αναφορά στις κατηγορίες λογοτεχνίας, τα γενικά do’s and dont’s στη γραφή, τα “όπλα” του επίδοξου συγγραφέα.

 

2η ώρα: Είδη κειμένων, τεχνικές, χαρακτήρες


Πώς αντιμετωπίζουμε ένα μικρής έκτασης κείμενο και πώς ένα μεγαλύτερο; Τεχνικές και κόλπα για να μη “χανόμαστε” στην πλοκή. Η “λογική” και η συνέπεια, ως βασικές αρχές, στα κείμενά μας. Πώς αναπτύσσουμε τους ήρωές μας; Η σημασία του να γνωρίζουμε τους χαρακτήρες των βιβλίων μας.

 

3η ώρα: Πρακτική Εξάσκηση

Γράφουμε μικρής έκτασης κείμενο, με θέμα που θα δοθεί από την εισηγήτρια, κάνοντας πράξη τη θεωρία που διδάχτηκε. Διαβάζουμε τα κείμενά μας.

 

 

Εξοπλισμός: Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους το δικό τους τετράδιο σημειώσεων, στιλό ή μολύβι ή λάπτοπ. 

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ

 

 

 

 

Λίγα λόγια για τη διδάσκουσα:

Η Ελισσάβετ Κυρίτση είναι δημοσιογράφος – συγγραφέας. Απόφοιτη του Hogwarts το 1995, ήταν επικεφαλής της ομάδας δημιουργικής γραφής των μαθητών του Κοιτώνα Gryffindor. Από το 1996 έχει εργαστεί σε όλα τα muggle μέσα ενημέρωσης και μέχρι σήμερα είναι η ανταποκρίτρια για τον muggle κόσμο στην εφημερίδα The New York Ghost. Έχει συγγράψει διηγήματα και αυτή την περίοδο ολοκληρώνει το πρώτο της μυθιστόρημα.

 

 

Κάντε κλικ εδώ για να εξασφαλίσετε τη θέση σας!

 

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. Μείνετε συντονισμένοι στο Facebook Page του Cap Cap και την Ημερήσια Κουκουβάγια για να εξασφαλίσετε τη θέση σας! 

 

Cap Cap, Ο Κήπος των Θαυμάτων, Λεωφ. Ιασωνίδου 10, Ελληνικό, τηλ: 210 96 45 008

MetaMeta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment