"Φανταστικά Ζώα" 2: Όλες οι πληροφορίες που γνωρίζουμε - The Daily Owl
fade
24909
post-template-default,single,single-post,postid-24909,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

“Φανταστικά Ζώα” 2: Όλες οι πληροφορίες που γνωρίζουμε

Τα “ Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται” άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο για ακόμα περισσότερες περιπέτειες στον μαγικό κόσμο της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ! Και τώρα είναι μια φανταστική στιγμή για να συγκεντρώσουμε ό,τι ξέρουμε μέχρι τώρα για την επόμενη ταινία, την οποία θα ονομάσουμε Fantastic Beasts 2 για την ώρα αφού είναι ακόμα ατιτλοφόρητη. O Eddie Redmayne, που υποδύεται τον Newt Scamander, αποκάλυψε τη μορφή που θα έχουν οι τίτλοι των επόμενων ταινιών της σειράς: το ‘Fantastic Beasts’ θα παραμείνει στον τίτλο, και μετά θα πηγαίνει ‘και …’, με τη λογική της ονομασίας τους να είναι παρόμοια με των τίτλων της σειράς Harry Potter!

 

Έχει ανακοινωθεί ότι οι ταινίες Fantastic Beasts θα βγαίνουν ανά δύο χρόνια και τo Fantastic Beasts 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 16 Νοεμβρίου του 2018. Τα γυρίσματα θα αρχίσουν τον Αύγουστο στη Μεγάλη Βρετανία και στο Παρίσι με τα νέα του κάστινγκ να έρχονται το ένα πίσω απ’τ΄άλλο.!Η  ταινία αναμένεται να ακολουθήσει στις 20 Νοεμβρίου του 2020.

 

Τώρα όσον αφορά το περιεχόμενο της ταινίας, για το πότε θα τοποθετηθεί η νέα ταινία, υπήρχαν φήμες ότι θα λάμβανε χώρα σχεδόν αμέσως μετά τα γεγονότα του Fantastic Beasts and Where To Find Them. Παρ’όλα αυτά, όταν αυτές οι φήμες έφτασαν στα αυτιά της Rowling, τις διέλυσε λέγοντας ότι η δεύτερη ταινία “δεν θα άρχιζε μέρες μετά αφού η πρώτη ταινία τελείωσε”. Επίσης δήλωσε ότι χρονικά οι ταινίες θα κινηθούν σε ένα χρονικό περιθώριο 19 χρόνων οπότε αφού η 1η ταινία λαμβάνει χώρα το 1926, αυτό σημαίνει ότι η σειρά ταινιών θα τελειώσει το 1945, με τη τελική μάχη ανάμεσα στον Dumbledore και τον Grindelwald, οπότε υπάρχει αρκετό χρονικό περιθώριο. 

 

Σύμφωνα με το The Leaky Cauldron ο σκηνοθέτης David Yates δήλωσε ότι η επόμενη ταινία θα λάβει χώρα δύο χρόνια μετά την πρώτη, δηλαδή το 1928. Έδωσε επίσης μερικές επιπλέον πληροφορίες για το πότε και το που θα διαδραματίζεται το sequel, αποκαλύπτοντας και την εποχή:

 

“Η επόμενη ταινία – και να ‘μαι πάλι να λέω πράγματα που δεν πρέπει – είναι την άνοιξη/καλοκαίρι, οπότε θα έχει πολύ διαφορετικό ύφος επειδή είναι στο Παρίσι. Πρέπει να είμαστε στο Παρίσι την άνοιξη/καλοκαίρι, δεν πρέπει;”

 

 

58003270-8e61-0134-ce48-0aec1efe63a9

 

Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει και όσο για το που θα λάβει χώρα η νέα ταινία, όπως προαναφέραμε ο David Yates δήλωσε ότι το Fantastic Beasts 2 θα τοποθετηθεί σε ένα ταξίδι στο Παρίσι αυτή τη φορά! Όταν βέβαια τον πίεσαν περισσότερο για πληροφορίες σε σχέση με τη τοποθεσία της ταινίας, o Yates ανέφερε ότι η ταινία θα σηματοδοτήσει επίσης την επιστροφή της σειράς στο Ηνωμένο Βασίλειο! Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εκεί που χτυπά η καρδιά του μαγικού κόσμου αλλά είναι συναρπαστικό να μάθουμε πως είναι η μαγική κουλτούρα και σε άλλες χώρες, κάτι που βοήθησε ήδη στο να δώσει νέα πνοή και να επεκτείνει τη σειρά του Harry Potter. Θα μπορούσαμε να δούμε οποιονδήποτε αριθμό χωρών πριν τελειώσει η 5η ταινία της σειράς. Βλέποντας ότι η σειρά μοιάζει να οδηγείται σταδιακά στο σημαντικό γεγονός που τυγχάνει να λάβει χώρα το 1945, και με παραλληλισμούς ιδεολογικά και χρονικά στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, μπορούμε πιθανόν να μαντέψουμε ότι ο 2ος Παγκόσμιος πόλεμος θα παίξει ένα ρόλο στην επιλογή τοποθεσιών. Θα ήταν ενδιαφέρον πχ. να δούμε πως είναι οι μάγοι στην Ιαπωνία! Και μην εκπλαγείτε αν δείξουν τουλάχιστον ένα απόσπασμα από ένα ταξίδι στη Γερμανία προς το τέλος της σειράς των ταινιών, αφού αυτή είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Gellert Grindelwald.

 

Με την πληροφορία ότι το Παρίσι και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τοποθεσίες της νέας ταινίας, ακολούθησαν κάποιες θεωρίες αφού γνωρίζουμε ότι η Γαλλία και η Αγγλία διαθέτουν δύο πασίγνωστα μαγικά σχολεία: την Ακαδημία Μαγείας Beauxbatons και τη Σχολή Hogwarts για Μαγείες και Ξόρκια αντίστοιχα. Αυτές οι θεωρίες διαλύθηκαν τουλάχιστον όσον αφορά το Hogwarts, το οποίο όντως εμφανίστηκε σε ένα προσχέδιο για το Fantastic Beasts 2, αλλά διαγράφηκε στο ακόλουθο προσχέδιο. Παρ’όλα αυτά, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα το δούμε σε κάποια απ’τις επόμενες ταινίες αφού ο σκηνοθέτης David Yates λέει ότι θα μπορούσε να εμφανιστεί ξανά, αν το σενάριο το απαιτήσει.

 

Απ’ότι φαίνεται λοιπόν, θα δούμε μόνο το Λονδίνο στην επόμενη ταινία αφού η επίσημη σύνοψη που κυκλοφόρησε πρόσφατα, αναφέρει πιο συγκεκριμένα ότι η δράση θα μεταφερθεί από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο κι από εκεί στο Παρίσι, ενώ μια σειρά από αναφορές-έκπληξη στις ιστορίες του Χάρι Πότερ αναμένεται να ενθουσιάσουν τους οπαδούς των βιβλίων και των ταινιών!

 

 

 

636162383891687090-825182583_newt gif

 

 

Σε αυτή τη ταινία, γνωρίζουμε σίγουρα ότι ο Newt Scamander, έχοντας ήδη εκδώσει το βιβλίο του, θα ταξιδέψει από την Αγγλία στη Γαλλία για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους, πιθανότατα συνεχίζοντας τη καριέρα του στη μαγοζωολογία ενώ συνεχίζει παράλληλα να ψάχνει και να πολεμά τον Gellert Grindelwald, ο οποίος έχει ήδη αποδράσει λίγο καιρό μετά την σύλληψή του από το MACUSA. Κάποια στιγμή, το μονοπάτι του θα διασταυρωθεί με εκείνο του σκοτεινού μάγου Gellert Grindelwald, στο ρόλο του οποίου βρίσκεται ο Johnny Depp.

 

Ο Grindelwald , όπως ακριβώς υποσχέθηκε, κατάφερε να πραγματοποιήσει μια θεαματική απόδραση και από τότε συνεχίζει την προσπάθειά του να στρατολογήσει νέους μάγους, ώστε να θέσει σε εφαρμογή το μεγαλεπήβολο σχέδιό του, που περιλαμβάνει την παγκόσμια επιβολή ενός νέου καθεστώτος, όπου τον πρώτο λόγο θα είχαν οι μάγοι έναντι των Muggles.

 

Ο Albus Dumbledore, όμως, θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά του, καθώς είναι και ο μόνος μάγος που γνωρίζει τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο πρώην φίλος του και νυν αντίπαλός του. Ο Dumbledore θα ζητήσει στην προσπάθειά του αυτή τη βοήθεια του παλιού του μαθητή Newt Scamander. Ο Scamander θα συναντηθεί ξανά με την Tina, την Queenie και, φυσικά, τον Jacob, σε μια περιπέτεια που θα θέσει τους ήρωες σε μεγάλες δοκιμασίες απέναντι στις αρχές και τα “πιστεύω” τους, καθώς οι κίνδυνοι από τον Grindelwald και τους ακολούθους του θα είναι μεγάλοι, μέσα σε έναν διχασμένο μαγικό κόσμο. 

 

 

giphy (18)

 

Τον ρόλο του Albus Dumbledore, θα υποδυθεί ο Jude Law! Και έχει κάποιες καλές σκηνές με τον Newt σύμφωνα με τον παραγωγό David Heyman! Αφού ο παλιός του φίλος Grindelwald θα δημιουργεί προβλήματα στην Ευρώπη, μπορούμε να μαντέψουμε ότι θα δούμε τη σχέση τους να εξερευνάται για να ισχυροποιήσει όσα αποκαλύφθηκαν στους Κλήρους του Θανάτου αλλά και να εξηγήσει το  ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Grindelwald για τους Obscurials αφού φαίνεται πως και η αδερφή του Dumbledore, Ariana είχε μετατραπεί και εκείνη σε ένα, μετά την ατυχή της εμπειρία όταν ήταν νήπιο.

 

Όπως αποκάλυψαν οι συντελεστές της ταινίας, ο Dumbledore θα θέλει τη βοήθεια του Newt Scamander κατά του Gellert Grindelwald, επειδή χρειάζεται πραγματικά τις γνώσεις του Newt σε σχέση με τους Obscurials, αυτή τη σκοτεινή παρασιτική δύναμη που προκύπτει όταν μια νεαρή μάγισσα ή μάγος καταπιέζει τη μαγεία του. Ο Grindelwald είχε εμμονή με το να εκμεταλλευτεί τη δύναμη ενός Obscurial στο Fantastic Beasts, έτσι ίσως ο Dumbledore χρειάζεται τη βοήθεια του Newt επειδή είναι ο μόνος μάγος ο οποίος ήταν ικανός να αποσπάσει και να διατηρήσει ένα Obscurial ζωντανό χωρίς ο ξενιστής του να είναι εν ζωή. Γνωρίζουμε ότι ο Dumbledore και ο Grindelwald δεν θα έχουν τη τελική τους αντιπαράθεση ακόμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Dumbledore δεν θα κάνει ότι μπορεί προς το παρόν για να βάλει τέλος στο καθεστώς τρόμου του πρώην φίλου του και ο Newt ίσως κρατά το κλειδί για να σημειωθεί πρόοδος σε αυτό το μέτωπο.

 

Παρά την κεντρική του παρουσία στη 1η ταινία, ο David Heyman δήλωσε ότι ο Newt δεν θα είναι απαραίτητα ο κεντρικός χαρακτήρας για τις επόμενες Fantastic Beasts ταινίες. Συγκεκριμένα, δήλωσε στο Cinema Blend :

 

“Δεν νομίζω ότι ο Newt θα βρίσκεται στην καρδιά όλων των γεγονότων. Θα κατέχει ένα μέρος της ιστορίας, όπως και οι Tina, Queenie και Jakob, θα πάρουν μέρος στην επόμενη ταινία”. 

 

Επίσης δήλωσε ότι: “Ο Dumbledore, ο Credence και ο Grindelwald νομίζω θα είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές.”

 

Με το ανθρωποκυνηγητό για τον Grindelwald να είναι εξαιρετικά σημαντικό σε αυτό το σημείο, θα έβγαζε περισσότερο νόημα να εστιάσουν σε πιο επείγοντα θέματα. Παρ’όλα αυτά, ο Newt ήταν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και ούτε εκείνος ούτε τα φανταστικά του ζώα θα πάνε πουθενά. Ωστόσο, αυτό μας κάνει να αναρωτηθούμε για τη στρατηγική του να ονομάσουν τη σειρά των ταινιών αυτών “Φανταστικά Ζώα και…”

 

 

 

newt-scamander-fantastic-beasts-film

 

Η λίστα των χαρακτήρων που επιστρέφουν σίγουρα από την 1η ταινία πέρα από τον ίδιο τον Newt, σύμφωνα με τον David Heyman, είναι η Tina, η Queenie, ο Jacob, ο Credence και ο Grindelwald. Το πως όλοι αυτοί οι χαρακτήρες θα συμπεριληφθούν, δεδομένου ότι χωρίζονται από έναν ολόκληρο ωκεανό, παραμένει ακόμα να το δούμε. Όμως, με την Tina να έχει επαναφερθεί στη θέση της στο MACUSA, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τη δούμε πίσω στην ενεργό δράση ως μια Αμερικανίδα Χρυσούχο.

 

Και ενώ στο τέλος της 1ης ταινίας, ο ζαχαροπλάστης και No-Maj, Jacob Kowalski έχει υποστεί διαγραφή μνήμης από την εξαγνιστική βροχή που ο Newt ενθάρρυνε το Thunderbird του, τον Frank, να ρίξει στη Νέα Υόρκη, βλέπουμε στο τέλος της ταινίας, όχι μόνο τον Jacob να αποκτά το φούρνο του αλλά και να φτιάχνει γλυκά τα οποία μοιάζουν με τα φανταστικά ζώα που είδε κατά τη διάρκεια της ταινίας. Αλλά και όταν ξαναβλέπει την Queenie Goldstein φαίνεται να την θυμάται. Μάλλον η Queenie χρησιμοποίησε κάποια μαγική δύναμη με το τελευταίο φιλί της στον Jacob ώστε να χάσει τη μνήμη του μόνο ως ένα βαθμό και δεν τον άφησε να βραχεί τόσο πολύ ώστε να ξεχάσει τελείως όλες τις περιπέτειες που έζησε.

 

Ωστόσο υπάρχουν περισσότερες ερωτήσεις γύρω από το πως θα επανεμφανιστεί ο Credence, του οποίου ο ρόλος θα είναι μεγαλύτερος στο sequel, δεδομένου ότι δεν είδαμε αν επιβίωσε σίγουρα στο φινάλε αν και φάνηκε ότι γλύτωσε. Ο παραγωγός David Heyman συζήτησε για μια σκηνή-κλειδί η οποία κόπηκε από την ταινία, κατά την οποία απεικονιζόταν ο Credence (Ezra Miller) ζωντανός μετά τον φαινομενικό του θάνατο λίγο πιο πριν: 

 

“Είχαμε μια σκηνή την οποία τελικά κόψαμε, που έδειχνε τον Credence να πηγαίνει σε μια βάρκα προκειμένου να ταξιδέψει κάπου. Αλλά την κόψαμε επειδή δεν θέλαμε να είναι τόσο προφανές”.

 

Όσο για τον Percival Graves, παρά το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο Gellert Grindelwald μεταμφιεσμένος, λογικά ο Grindelwald δεν σκότωσε τον Graves για να πάρει τη μορφή του αφού τον χρειαζόταν ζωντανό για τη παρασκευή του πολυχυμικού φίλτρου αν και δεν είχαμε κάποια επιβεβαίωση γι’αυτό κατά τη διάρκεια της ταινίας. Την πιθανότητα να δούμε τον κανονικό Percival απέκλεισε ο παραγωγός David Heyman μιλώντας στο Snitch Seeker, αναγνωρίζοντας ότι δεν ξέρει τι συνέβη στον Graves από εκεί και πέρα και ότι αμφιβάλλει αν θα τον ξαναδούμε αφού δεν υπάρχουν σχέδια να ξαναφέρουν τον Colin Farell για το sequel.

 

 

leta

 

 

Κάποια άλλα πρόσωπα που θα εμφανιστούν είναι η πρώην κοπέλα του Newt, Leta Lestrange και ο Theseus Scamander, ο μεγαλύτερος αδερφός του Newt, ο οποίος γνωρίζουμε ότι εργάστηκε ως Χρυσούχος του Υπουργείου Μαγείας και μάθαμε ότι είναι ήρωας πολέμου στην 1η ταινία. Στο ρόλο του Theseus Scamander θα δούμε τον Callum Turner (περισσότερες πληροφορίες εδώ), ενώ το ρόλο της Leta Lestrange θα παίξει η Zoe Kravitz, της οποίας τη φωτογραφία είδαμε στην 1η ταινία.

 

 

Η Rowling όταν κάποιος fan τη ρώτησε ποια είναι η Leta Lestrange, απάντησε: “Στην επόμενη ταινία.”

 

 

 

Σύμφωνα δε με τον σκηνοθέτη David Yates:

“H Leta Lestrange θα εμφανιστεί στη δεύτερη ταινία. Είναι αρκετά μπερδεμένη και ψυχικά τραυματισμένη και ο Newt είναι ακόμα πολύ ερωτευμένος μαζί της, έτσι έχει ένα είδος δύναμης πάνω του ενώ η ίδια είναι κάτι σαν τραγική φιγούρα, έτσι θα δούμε λίγα περισσότερα πράγματα σε σχέση με εκείνη στη δεύτερη ταινία.”

 

Με την προφανή της συγγένεια εξ αγχιστείας με την Belatrix Lestrange, υποθέτουμε ότι η Leta Lestrange είναι κατά πάσα πιθανότητα με το μέρος του Grindelwald, δεδομένου ότι η οικογένεια της έχει βαθιές ρίζες στη πιο σκοτεινή πλευρά της μαγικής κοινότητας. Πρόσφατα βέβαια μαθεύτηκε ότι:

“Ο Newt προσπαθεί να προχωρήσει μπροστά στη ζωή του αλλά η Leta συνεχίζει να εμφανίζεται ξαφνικά εκεί που την περιμένει λιγότερο. Μετά από λίγο, συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται εκεί μόνο για να του πει για τον Dumbledore, ο οποίος πρέπει να νικήσει τον Grindelwald.”

 

 

 

tumblr_inline_oh4mj1SQDF1uvy4do_500

 

Αυτή η πληροφορία διαδόθηκε από έναν παρατηρητικό αναγνώστη, ο οποίος τη βρήκε στο IMDb Pro. Είναι δύσκολο να ξέρουμε αν είναι επίσημο ή όχι – ειδικά αφού το IMDb μπορεί να τροποποιηθεί από ένα μεγάλο αριθμό ατόμων οι οποίοι γνωρίζουν πράγματα εκ των έσω – αλλά θα λάβουμε υπ’όψιν έστω και την παραμικρή ελάχιστα πιθανή πληροφορία! Οπότε απολαύστε την ενδιαφέρουσα πληροφορία αλλά κρατήστε τις επιφυλάξεις σας!

 

Στην ταινία θα πρωταγωνιστήσουν επίσης και η Claudia Kim (The Dark Tower, Avengers: Age Of Ultron, Marco Polo), η οποία θα υποδυθεί μια νεαρή γυναίκα που θα συμμετέχει ως εξέχουσα ατραξιόν σε τσίρκο για μάγους, ο William Nadylam, ως ο μάγος Yusuf Jama, o Ingvar Sigurdsson ως ο κυνηγός κεφαλών, Grimmson, o Ólafur Darri Ólafsson (The Missing) ως ο ιδιοκτήτης του τσίρκου, Skender και ο Kevin Guthrie, ως ο επικεφαλής του MACUSA.  Απ’ότι φαίνεται, η Πρόεδρος Serafina Picquery δεν θα είναι ακόμα επικεφαλής, αφού η μέχρι στιγμής απουσία της από την πλοκή σημαίνει ότι η ίδια απομακρύνθηκε από το MACUSA, ενδεχομένως και εξαιτίας της απόδρασης του Grindelwald. Ο κυνηγός κεφαλών Grimmson προφανώς θα αναζητά τον εξαφανισμένο Grindelwald, χωρίς όμως να γνωρίζουμε προς το παρόν αν θα το πράξει μόνο για σκοπό το κέρδος.

 

Πρόσφατα, προστέθηκε στο καστ και ο Δανο-ιάπωνας David Sakurai (Iron Fist). O 38χρονος ηθοποιός θα υποδυθεί έναν πιστό ακόλουθο του Gellert Grindelwald

 

Ενώ τo soundtrack θα επιμεληθεί ο βραβευμένος με ‘Οσκαρ συνθέτης, James Netwon Howard, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θα επιστρέψει για το soundtrack της δεύτερης ταινίας της σειράς “Fantastic Beasts”.

Σε συνέντευξη του στην πρεμιέρα της πρώτης ταινίας, ρωτήθηκε για το ενδιαφέρον του να συνθέσει την μουσική και στις επόμενες:

 

“Το έχουμε συζητήσει με τον David. Σίγουρα θα κάνω την επόμενη, μου το ζήτησε. Περάσαμε υπέροχα σε αυτήν, οπότε σίγουρα θα κάνω και την επόμενη. Πέρα απ’ αυτό, ποιος ξέρει; Θα ήθελα να σκέφτομαι ότι θα τις κάνω όλες και ότι θα μου το ζητήσουν, αλλά ποιος ξέρει τι θα συμβεί τόσο μακριά στο μέλλον;”

 

Τέλος, όσον αφορά τα ζώα που θα εμφανιστούν, με την επιστροφή στην Αγγλία αλλά και ένα ταξίδι στο Παρίσι, υπάρχουν πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα και μέρη στα οποία υπάρχουν μαγικά πλάσματα, απλά περιμένοντας να βρεθούν από τον Newt Scamander! Αν και μπορούμε μόνο να πιθανολογήσουμε για το ποια πλάσματα θα δούμε σίγουρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε μερικούς δράκους, αφού στη σειρά του Harry Potter ήταν φανερό ότι η παρουσία τους είναι πολύ σημαντική στο μαγικό κόσμο και η Ευρώπη είναι πιθανότατα η καλύτερη ήπειρος για να εντοπίσουμε κάποιον. Επίσης, αν κρίνουμε από την αρνητική αντίδραση της Rowling, όταν κάποιος fan τη ρώτησε αν είναι spoiler για τη 2η ταινία ο Προστάτης του Newt, μπορούμε να θεωρήσουμε εξαιρετικά πιθανό να δούμε και μερικούς Παράφρονες!

 

ΠΗΓΕΣ

 

ΈλληΈλλη

Δεν θέλω ρεαλισμό. Θέλω μαγεία! Όπως η Blanche Dubois στο "Λεωφορείον ο Πόθος" του Tennessee Williams. Χαμένη στη Χώρα των Θαυμάτων...! weheartit.com/elliesfairytales

No Comments

Post a Comment