Εύκολη μηλόπιτα κέικ - The Daily Owl
fade
26435
single,single-post,postid-26435,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive
apple-cake2

Εύκολη μηλόπιτα κέικ

Η μοναδική συνταγή που θα χρειαστείς για να φτιάξεις εύκολη μηλόπιτα! 

 

Εύκολη μηλόπιτα
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  3. 2 φλιτζάνια φαρινάπ
  4. 4 βανίλιες
  5. 4 αβγά
  6. 2 κ.σ. κονιάκ
  7. 6-7 μήλα μεσαίου μεγέθους
  8. 2 κ.σ. κανέλα
  9. 2 κ.σ. ζάχαρη
  10. Χυμός από ένα λεμόνι
Instructions
  1. Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια μεσαίου μεγέθους, τους ρίχνουμε το λεμόνι (για να μη μαυρίσουν), τη ζάχαρη και την κανέλα και τα βάζουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα του κέικ.
  2. Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν (περίπου 5 λεπτά).
  3. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, μέχρι να ενσωματωθούν καλά μέσα στο μείγμα. Μετά ρίχνουμε τις βανίλιες και το αλεύρι, σιγά σιγά. Στο τέλος ρίχνουμε το κονιάκ.
  4. Ετοιμάζουμε ένα ταψί μέτριου μεγέθους με λαδόκολλα ή βιτάμ και αλεύρι, για να μην κολλήσει το κέικ.
  5. Χωρίζουμε το μείγμα στα δυο. Πρώτα ρίχνουμε το ένα μέρος στο ταψί. Μετά ρίχνουμε παντού τα μηλαράκια. Μετά σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο επί 10' φούρνο.
  7. Για να δούμε αν είναι έτοιμο, περίπου μετά από 40 λεπτά (από τη στιγμή που το βάλαμε στο φούρνο), βυθίζουμε στο μέσον του ταψιού ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο.
Notes
  1. Το μείγμα του κέικ πρέπει να χτυπηθεί καλά και να μην είναι πολύ πηχτό, αλλά ούτε πολύ αραιό.
  2. Σερβίρουμε προαιρετικά με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
The Daily Owl http://www.thedailyowl.gr/
Meta Capsule

Cake Baker / Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών / Η τσιπούρα είναι ιχθυοκαλλιέργειας.

No Comments

Post a Comment