10 κάστρα της Ευρώπης που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά - The Daily Owl
fade
28475
post-template-default,single,single-post,postid-28475,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

10 κάστρα της Ευρώπης που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά

Τα ευρωπαϊκά κάστρα αποτελούν αγαπημένο προορισμό διαχρονικά, καθώς μέσα στους τοίχους τους κρύβουν αναρίθμητες ιστορίες, οι οποίες εξάπτουν τη φαντασία. Από τα δεκάδες κάστρα που βρίσκονται στην Ευρώπη διαλέξαμε 10 και σας τα παρουσιάζουμε. 

 

 

 

Neuschwanstein Castle

 

310091572

 

To μαγευτικό κάστρο του 19ου αιώνα βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Βαυαρίας. Το έχτισε ο Λουδοβίκος ΙΙ της Βαυαρίας, ο οποίος ήθελε να ξεκουράζεται κάπου μακριά από τη φασαρία των χειμερινών ανακτόρων. Το κάστρο άνοιξε για το κοινό αμέσως μετά τον θάνατο του βασιλιά το 1886 και από τότε το έχουν επισκεφτεί παραπάνω από 61 εκ. άνθρωποι. Αποτέλεσε την έμπνευση για το κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης της Disney, ενώ έχει αποτελέσει σκηνικό για ταινίες όπως το The Great Escape

 

 

 

 

 

Peleș Castle

 

maxresdefault

 

Το κάστρο βρίσκεται στα Καρπάθια Όρη, κοντά στη Σινάια της Ρουμανίας, πάνω σε τον δρόμο που ανοίχτηκε τον Μεσαίωνα για να συνδέσει την Τρανσυλβανία με τη Βλαχία. Χτιζόταν από το 1873 ως το 1914, αλλά τα εγκαίνια έγιναν το 1883. Ο Βασιλιάς Κάρολος ο 1ος της Ρουμανίας επισκέφτηκε το σημείο και μαγεύτηκε από την τοποθεσία. Αποφάσισε την κατασκευή του κάστρου ως κυνηγετικού καταφυγίου, όπου τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, οι ευγενείς και λοιποί καλεσμένοι τους θα μπορούσαν να περνούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Το κάστρο ήταν το πρώτο στον κόσμο που ηλεκτροδοτήθηκε πλήρως από την τοπική παραγωγή ρεύματος. 

 

 

 

 

 

 

 

Bojnice Castle

 

Bojnice-castle-5

 

Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό κάστρο με γοτθικά, αλλά και αναγεννησιακά στοιχεία, που χτίστηκε τον 12ο αιώνα μ.Χ. και βρίσκεται στη Σλοβακία. Ο πρώτος ιδιοκτήτης του ήταν ο Ούγγρος ολιγάρχης Matthew III Csák, ο οποίος πήρε το κάστρο το 1302 από τον βασιλιά Ladislaus τον 5o. To κάστρο άλλαξε πολλά χέρια μέχρι να περάσει στα χέρια της οικογένειας Thurzó, η οποία ήταν η πιο πλούσια οικογένεια στο – τότε – Βασίλειο της Ουγγαρίας. Το κάστρο παρέμεινε για κάποια χρόνια στην κυριότητά τους μέχρι να πωληθεί και, με την εγκαθίδρυση του κομουνισμού το 1945, να περάσει στα χέρια του κράτους. Σήμερα αποτελεί βασικό τουριστικό προορισμό για όσους επισκέπτονται τη χώρα και γύρω από αυτό βρίσκεται ο διάσημος ζωολογικός κήπος του Bojnice. 

 

 

 

 

 

Coca Castle

 

Castillo.de.Coca.original.15085

 

Το κάστρο αυτό χτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα από τον Don Alonso de Fonseca, αρχιεπίσκοπο της Σεβίλλης κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Enrique του 5ου της Καστίλης. Βρίσκεται στην επαρχία της Segovia και είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο. Περιβάλλεται από τάφρο και παρουσιάζει πολλά στοιχεία αρχιτεκτονικής των Σαρακηνών της Ισπανίας. Η περιοχή όπου βρίσκεται είχε ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για τον βασιλιά της Καστίλης. 

 

 

 

 

 

 

Brodick Castle

 

Brodick_Castle_2010

 

Βρίσκεται στο Isle of Arran, ένα μικρό νησί απέναντι από το λιμάνι του Brodick στη Σκοτία. Στο συγκεκριμένο σημείο βρισκόταν ένα οχυρό από τον 5ο αιώνα μ.Χ., όταν η περιοχή ξεκίνησε να δέχεται επιθέσεις από τους Gaels. Τον 10ο αιώνα μ.Χ., μετά τις πρώτες επιδρομές των Βίκινγκς, το οχυρό ενδυναμώθηκε και έτσι σταδιακά ξεκίνησε να χτίζεται το κάστρο, το οποίο αποτέλεσε για πολλά χρόνια εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της άμυνας των Σκοτσέζων απέναντι σε εχθρικές δυνάμεις. Το 17ο αιώνα πέρασε στα χέρια του Δούκα Hamilton και έμεινε στα χέρια της οικογένειας ως τα μέσα του 1950, όταν ο τελευταίος απόγονος αποφάσισε να μην το χρησιμοποιεί πια ως εξοχικό, οπότε και το ανέλαβε το National Trust for Scotland. Είναι επισκέψιμο τους καλοκαιρινούς μήνες. 

 

 

 

 

Veliki Tabor

 

Veliki_Tabor_2012_1

 

Το κάστρο που βρίσκεται στην Κροατία ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον 12ο αιώνα και διαθέτει έναν χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής πενταγωνικό Πύργο. To μεγαλύτερο μέρος του κατασκευάστηκε τον 16ο αιώνα, από την Ουγγρικής καταγωγής οικογένεια Ráttkay. Έχει έκταση πάνω από 3 χιλιάδες τ.μ. και σήμερα λειτουργεί ως εθνογραφικό μουσείο, η συλλογή του οποίου περιλαμβάνει αντικείμενα καθημερινής χρήσης, καθώς και πολεμικό εξοπλισμό του μεσαίωνα. 

 

 

 

 

 

Książ Castle

 

main-photo

 

Βρίσκεται στην Πολωνία και χτίστηκε στα τέλη του 13ου αιώνα μ.Χ. H αρχική του οχύρωση καταστράφηκε από τις επιδρομές του Ottokar του II της Βοημίας. Ο Δούκας Bolko ο 1ος, ξεκίνησε την ανοικοδόμηση του νέου κάστρου, το οποίο πέρασε στα χέρια του γιου του και αργότερα στον Βασιλιά Wenceslaus τον 4ο της Βοημίας. Μετά από πολλές αλλαγές στην ιδιοκτησία, καθώς και μικρές και μεγάλες καταστροφές, πέρασε στα χέρια της οικογένειας Hoberg, μαζί με την έκταση που το περιβάλλει. Οι Ναζί κατάσχεσαν το κάστρο το 1944, αλλά ο Κόκκινος Στρατός το απελευθέρωσε ένα χρόνο μετά. 

 

 

 

 

 

Predjama Castle

 

Predjamski-grad-Predjama-Castle-700

 

Βρίσκεται στη Σλοβενία, κοντά στο χωριό Predjama και σε μια περιοχή με ιδιαίτερη ιστορική σημασία. Διαθέτει αναγεννησιακή αρχιτεκτονική και είναι χτισμένο στην είσοδο μιας σπηλιάς. Το κάστρο ήταν αρχικά η έδρα του ιππότη Erazem Lueger, γιου του τότε Κυβερνήτη της Τεργέστης. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Lueger ήρθε σε διαμάχη με τους Αψβούργους, όταν σκότωσε τον επικεφαλής του Αυτοκρατορικού Στρατού της περιοχής κι έτσι, με εφαλτήριο το κάστρο που ανήκε στην οικογένειά του, ξεκίνησε τις επιθέσεις ενάντια σε περιοχές που έλεγε η Αυτοκρατορία. Το κάστρο καταστράφηκε στην πολιορκία εναντίον του Lueger, χτίστηκε ξανά, πωλήθηκε διαδοχικά σε διάφορες εύπορες οικογένειες και κατέληξε στην ιδιοκτησία του Γιουγκοσλαβικού κράτους το 1945. Μέσα από τον βράχο περνά μικρό τούνελ το οποίο επικοινωνεί με την άκρη του γκρεμού και το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για τον κρυφό ανεφοδιασμό του. 

 

 

 

 

 

 

Pembroke Castle

 

pembroke wider-crop

 

Βρίσκεται στην Δυτική Ουαλία, κοντά στο ομώνυμο ποτάμι. Ο Arnulf of Montgomery έχτισε το πρώτο κάστρο στην περιοχή τον 11ο αιώνα μ.Χ., ώστε να προστατέψει τις ακτές από τις επιδρομές των Βίκινγκς. Ο William Marshal ανέλαβε το κάστρο τον 12ο αιώνα μ.Χ. και έχτισε το μεγαλύτερο μέρος του. Από τότε μεγάλο μέρος της βρετανικής ιστορίας έχει εκτυλιχτεί γύρω και μέσα από το κάστρο. Η Margaret Beaufort γέννησε μέσα στο Pembroke τον Henry τον 7ο, ο οποίος έγινε βασιλιάς της Αγγλίας το 1485. Είναι ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο οικοδόμημα, που περιλαμβάνει πολλές σήραγγες, σκάλες και μυστικά περάσματα, ενώ διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση. 

 

 

 

 

 

Malbork Castle

 

Zamek krzyzacki w Malborku, Malbork (Malbork Castle, Malbork)

Βρίσκεται στην πολωνική πόλη Malbork και αποτελεί το μεγαλύτερο σε έκταση κάστρο στον κόσμο. Χτίστηκε από Τεύτονες Ιππότες και πήρε αρχικά το όνομα Marienburg, που σημαίνει το κάστρο της Μαρίας, καθώς ήταν αφιερωμένο στην Παναγία. Το 1466 το κάστρο έγινε μέρος της Πρωσίας και έτσι κατοίκησαν σε αυτό πολλοί Πρώσοι ευγενείς. Η αρχιτεκτονική του είναι γοτθική και το 1406, όταν ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της κατασκευής του, αποτελούσε παγκοσμίως το μεγαλύτερο κάστρο από τούβλα. 

 

 

 

 

 

 

MetaMeta

Cake Baker / Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών / Η τσιπούρα είναι ιχθυοκαλλιέργειας.

No Comments

Post a Comment