Azor Ahai | Ποιός θα είναι τελικά ο Εκλεκτός της προφητείας; - The Daily Owl
fade
32457
post-template-default,single,single-post,postid-32457,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Azor Ahai | Ποιός θα είναι τελικά ο Εκλεκτός της προφητείας;

“Θα έρθει μια μέρα μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι όταν τα αστέρια θα ματώσουν και η κρύα ανάσα της σκοτεινιάς θα πέσει βαριά στον κόσμο. Εκείνη την τρομερή ώρα ένας πολεμιστής θα τραβήξει από τη φωτιά ένα φλεγόμενο ξίφος. Και εκείνο το ξίφος θα είναι το Lightbringer, το Κόκκινο Σπαθί των Ηρώων, κι εκείνος που θα το σφίξει στο χέρι θα είναι ο Azor Ahai που θα έρθει πάλι, και το σκοτάδι μπροστά του θα πετάξει μακριά.”

 

Ο μύθος αναφέρει ότι ο θρυλικός ήρωας Azor Ahai με το φλεγόμενο σπαθί του απάλλαξε τον κόσμο από το σκοτάδι και σύμφωνα με μια προφητεία θα ξαναγεννηθεί για να τον σώσει πάλι. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ταυτίζουν τον Azor Ahai με τον Πρίγκιπας της Υπόσχεσης, αφού οι προφητείες για τον ερχομό τους φαίνεται να έχουν αρκετά κοινά στοιχεία, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά πρόσωπα. Στον φανταστικό κόσμο του George R.R. Martin, ο πρώτος ήρωας είναι δημοφιλέστερος στην Ανατολή, ενώ ο δεύτερος στη Δύση.

 

 

“Όταν το κόκκινο αστέρι ματώσει και το σκοτάδι μαζευτεί, ο Azor Ahai θα ξαναγεννηθεί ανάμεσα στον καπνό και το αλάτι για να ξυπνήσει τους δράκους από την πέτρα.”      

 

Ακούσαμε τη Melisandre να λέει για την ανάσταση του θρυλικού πολεμιστή. Αρχικά υποστήριξε ότι ο Azor Ahai ήταν ο Stannis Baratheon, αλλά έκανε λάθος. Αργότερα άφησε να εννοηθεί ότι είναι ο Jon Snow, όμως μετά την αποκάλυψη της Missandei ότι στα αρχαία βαλυριανά η λέξη «πρίγκιπας» είναι ουδέτερη μπαίνει, όπως φαίνεται, στο παιχνίδι και η Daenerys Targaryen.

 

“Πιστεύω ότι έχεις έναν ρόλο να παίξεις. Όπως και κάποιος άλλος: ο Βασιλιάς του Βορρά, Jon Snow.”

Είπε η Κόκκινη Ιέρεια όταν συνάντησε τη Θυελογέννητη στο Dragonstone.

 

Σιγά σιγά το κομμάτια του παζλ ενώνονται και δείχνουν τους δημοφιλέστερους υποψήφιους για την ενσάρκωση του Εκλεκτού, τον Jon Snow και τη Daenerys.

 

“Προσευχήθηκα στον Κύριο για ένα σημάδι του Azor Ahai και εκείνος μου δείχνει μόνο χιόνι (snow).” –Melisandre

 

Αν ο Jon Snow είναι πράγματι γιος του Rhaegar Targaryen, τότε προέρχεται από μια οικογένεια που στις φλέβες της κυλάει αίμα δράκου και από τη μεριά της μητέρας του, της Lyanna Stark, έχει κληρονομήσει τα χρώματα του βορρά. Είναι ο καρπός από την ένωση δύο αντίθετων στοιχείων και έχει ένα δικό του τραγούδι, «Το τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου».

 

 

 

Στο όραμα του Bran είδαμε τον Ned Stark να αφήνει την αιματοβαμμένη Αυγή, το σφυρηλατημένο σπαθί από την καρδιά ενός πεφταστεριού, δίπλα στο κρεβάτι της ετοιμοθάνατης αδελφής του. Μια συγκλονιστική σκηνή που αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για το ματωμένο αστέρι της προφητείας.

 

“ Υποσχέσου μου Ned. Υποσχέσου μου.”
Τα τελευταία λόγια της Lyanna Stark, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή στον Πύργο της Χαράς, ήταν μια παράκληση για να προστατευτεί η ταυτότητα του νεογέννητου μωρού της. Μια υπόσχεση που συχνά ερμηνεύεται με κυριολεκτικό τρόπο ως σημάδι για τον Υποσχόμενο Πρίγκιπα.

 

Σύμφωνα με το μύθο, το θρυλικό σπαθί Lightbringer ολοκληρώθηκε τη στιγμή που ο Azor Ahai θυσίασε τη γυναίκα του Nissa Nissa. Όπως ακριβώς έκανε ο Jon όταν θυσίασε την αγάπη του για τη wildling Ygritte, επιλέγοντας στο τέλος το καθήκον του στη Νυχτερινή Φρουρά.

 

 

Η προφητεία ολοκληρώνεται με τη Melisandre και τον Ser Davos, που βρίσκονταν μέσα στο δωμάτιο όταν ο νεκρός Jon Snow αναστήθηκε και συμβολίζουν τον καπνό και το αλάτι αντίστοιχα.

 

“Τι ανόητοι που ήμασταν, που θεωρούσαμε τους εαυτούς μας τόσο σοφούς! Το λάθος ξέφευγε από την ερμηνεία. Οι δράκοι δεν είναι ούτε θηλυκοί ούτε αρσενικοί, ο Barth είδε την αλήθεια σ’ αυτό, αλλά μια το ένα μια το άλλο, τόσο μεταβλητό όσο η φωτιά. Η γλώσσα μας παραπλάνησε όλους για χίλια χρόνια.” -Aemon Targaryen

 

Θερμός οπαδός της Daenerys, ο Maester Aemon αποκάλυψε ότι κανείς ποτέ δεν σκέφτηκε ένα κορίτσι για την ενσάρκωση του Εκλεκτού.

 

Η μοναδική κόρη του βασιλιά Aerys II και της Rhaella Targaryen είναι γεννημένη ανάμεσα στον καπνό και το αλάτι, αφού το κάστρο των προγόνων της βρίσκεται στο ηφαιστειογενές νησί Dragonstone και περιβάλλεται από τη θάλασσα.

 

 

Μπροστά στη νεκρική πυρά του συζύγου της, Khal Drogo, προχώρησε μέσα στις φλόγες και κατόρθωσε να μείνει αλώβητη. Εκείνη τη νύχτα αντάλλαξε τη ζωή με ζωή και κατάφερε να ξυπνήσει τους τρεις δράκους από τα απολιθωμένα αυγά τους. Κάτω από το φως του Κόκκινου Κομήτη, η Daenerys Targaryen ξαναγεννήθηκε ως η «Μητέρα των Δράκων».

 

Ο Khal Drogo, ο Viserys ή ακόμη και ο νεκρός γιος της θα μπορούσαν να είναι η θυσία που απαιτείται για να δημιουργηθεί το Κόκκινο Σπαθί των Ηρώων. Άλλωστε τις περισσότερες φορές οι λέξεις έχουν μεταφορική έννοια σε μια προφητεία, και το μυθικό ξίφος Lightbringer μπορεί να είναι το σύμβολο που αντιπροσωπεύει τους δράκους της τελευταίας απογόνου της βασιλικής οικογένειας των Targaryen.

 

Φαίνεται λοιπόν ότι οι προφητείες έχουν μεγάλη σημασία και λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη από τους ανθρώπους του Game of Thrones. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για τον Εκλεκτό που θα σώσει τον κόσμο από το αιώνιο σκότος. Παρόλα αυτά, ας μη ξεχνάμε τα σοφά λόγια του Tyrion Lannister:

 

“Η προφητεία είναι σαν ένα μισο-εκπαιδευμένο μουλάρι. Φαίνεται χρήσιμη, όμως τη στιγμή που θα την εμπιστευτείς, σε κλωτσάει στο κεφάλι.”

 

ΠΗΓΕΣ

JinxJinx

Κοιτώνας Slytherin, μα τα γένια του Μέρλιν! Όταν δεν εργάζομαι στο Τμήμα Μυστηρίων του Υπουργείου Μαγείας θα με βρείτε να περιφέρομαι στις Αλέες.

No Comments

Post a Comment