Αμαλία Κουλακιώτη | Σεληνοφώτιστες Ιστορίες - The Daily Owl
fade
34093
post-template-default,single,single-post,postid-34093,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Αμαλία Κουλακιώτη | Σεληνοφώτιστες Ιστορίες

«Δε θα άφηνα κανέναν να σκοτώσει την πιο όμορφη ανάμνησή μου»

 

 

 

Ένας χωρικός. Μια εξωγαλαξιακή νέα, μια φοιτήτρια. Ιδιωτικοί υπάλληλοι, μια άνεργη κι ένας πρίγκιπας. Οχτώ χαρακτήρες εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, με μονάχα ένα στοιχείο να τους συνδέει. Κανείς δεν είναι τυχαίος, ακόμη κι αν μερικοί εξ αυτών δε το γνωρίζουν. Για τους περισσότερους, τα πάντα ξαφνικά αλλάζουν. Τίποτα δεν είναι όπως το ήξεραν. Σε τοπίο πόλης, επαρχίας και τοπία από άλλο κόσμο, τοπίο σημερινό, παρελθοντικό, σκηνικά από το μέλλον κι από άλλες εποχές. Οχτώ ιστορίες ατόμων που αγγίχτηκαν από τις σκοτεινές δυνάμεις που κρύβονται στο φως της σελήνης. Οι ίδιοι, αποτελώντας ο καθένας ένα μυστήριο, παλεύουν με τα μυστικά που φυλάσσει η νύχτα.

 

Το βιβλίο «Σεληνοφώτιστες Ιστορίες» αποτελεί μια συλλογή οχτώ ανεξάρτητων διηγημάτων (πολλής) φαντασίας, ανακατεμένης με μερικές πρέζες τρόμου (από αυτόν που σε κρατά ξύπνιο τα βράδια) κι αγωνίας, που κόβουν την ανάσα κι ανεβάζουν τους παλμούς, ενώ οι ανατριχιαστικές περιγραφές καθιστούν τον αποχωρισμό του αναγνώστη από το βιβλίο ανέφικτο. Ταυτοχρόνως το βιβλίο περιγράφει την αξία του να είναι κανείς ελεύθερος από όλων των ειδών τα δεσμά, και την πραγματική σημασία της ελεύθερης βούλησης και της ύπαρξης αυτής γενικότερα, εστιάζοντας παράλληλα στις ακρότητες όπου υπάρχει περίπτωση να καταφύγει ο ανθρώπινος νους για να επιτύχει την πλήρη εξιλέωση κι αποδέσμευση της ψυχής του από τα βάρη των βασανιστικών αλυσίδων που τυχόν κουβαλά.

 

Από την Ελληνίδα αρθρογράφο και συγγραφέα, Αμαλία Κουλακιώτη, οι «Σεληνοφώτιστες Ιστορίες» είναι το πρώτο της σύγγραμμα, το οποίο κυκλοφόρησε μόλις το 2017 από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

Greenleaf

Booklover / Marine scientist in the making / Μου αρέσει το αβοκάντο

No Comments

Post a Comment