O αληθινός πρωταγωνιστής της 7ης σεζόν Game of Thrones μέσα από το promo της - The Daily Owl
fade
29215
post-template-default,single,single-post,postid-29215,single-format-gallery,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

O αληθινός πρωταγωνιστής της 7ης σεζόν Game of Thrones μέσα από το promo της

Oι συντελεστές του Game of Thrones αποφάσισαν να μας πετάξουν ένα “τυράκι” για τη νέα σεζόν, καθώς η διαδρομή ως την πρεμιέρα της 16ης Ιουλίου είναι μακρά. Εκ πρώτης όψης, το νέο promo δεν δίνει κάποιο νέο συγκλονιστικό στοιχείο για την 7η σεζόν. Ωστόσο, επειδή μιλάμε για το Game of Thrones και όχι π.χ. για το Ρετιρέ, πάντα υπάρχει κάτι κρυμμένο, κάποιο hint το οποίο μπορούμε να ερμηνεύσουμε ώστε να εκτιμήσουμε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί φέτος η σειρά. 

 

 

 

giphy

 

 

Το τραγούδι 

 

Ας ξεκινήσουμε από το βασικό στοιχείο του promo, δηλαδή τη μουσική. Το κομμάτι Sit Down των James περιλαμβάνει στίχους που θα μπορούσαν να ταιριάξουν σε διάφορα σημεία της πλοκής της σειράς. “A song from the darkest hour”, “secrets I can’t keep”, “swing from high to deep”, “I hope, I pray”, “my life is out of control” είναι μερικοί από τους στίχους αυτούς, που παραπέμπουν σε πρόσωπα και καταστάσεις, με πρώτη από όλους τη Cersei. Ακούγοντας τη φράση “η ζωή μου είναι εκτός ελέγχου”, φυσικά και σκεφτόμαστε τη νέα βασίλισσα του Westeros. Η στιχουργική προσέγγιση και απόπειρα ερμηνείας ξεκινάει, βέβαια, από τον ίδιο τον τίτλο. Ποιος από τους τρεις πρωταγωνιστές του promo θα έλεγε “κάθισε δίπλα μου” και σε ποιον; Στην παρούσα φάση, μάλλον κανένας. Η μετα-ειρωνεία είναι, όμως, δεδομένη στη συγκεκριμένη σειρά. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το promo βασίστηκε και στο video clip του κομματιού, όπου εμφανίζεται ένας θρόνος και τρία άτομα που προσπαθούν να τον φτάσουν. 

 

 

 

 

Οι πρωταγωνιστές και το μοντάζ 

 

Οι θρόνοι, όμως, πάντα φτιάχνονται για να χωρέσουν ένα άτομο. Οπότε ας περάσουμε στους πρωταγωνιστές, όπως παρουσιάζονται στο promo. Η Cersei κάθεται αυτή τη στιγμή στον Σιδερένιο Θρόνο, έχοντας εξολοθρεύσει τους βασικούς εχθρούς της. Ο Jon Snow είναι ο Βασιλιάς του Βορρά, μετά τον θάνατο του Ramsay Bolton και η Daenerys ήταν βασίλισσα έτσι κι αλλιώς, απλά τώρα βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής στα πάτρια εδάφη και στο θρόνο που κανονικά θα έπρεπε να της ανήκει πριν από όλους.

 

 

 

giphy (1)

 

Όσο οι διεκδικητές περπατάνε σε κλειστούς χώρους, το μοντάζ φροντίζει ώστε οι στίχοι να ακούγονται σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία. “Those who feel the breath of sadness, sit down next to me“, ακούγεται στα πλάνα της Daenerys και του Jon, οι οποίοι έχουν βιώσει σημαντικές απώλειες, από την αληθινή τους ταυτότητα, ως τις οικογένειές τους και, φυσικά, τον ίδιο τον Θρόνο. Μήπως αυτό σημαίνει μια επερχόμενη συμμαχία μεταξύ των δυο; 

 

 

Καθώς η Cersei περπατάει, ακούγεται ο στίχος “Those who find they’re touched by madness, sit down next to me“. Επειδή Madness είναι το μεσαίο όνομα της Cersei, καταλαβαίνουμε ότι η επιλογή του στίχου δεν έγινε τυχαία. Ο νέος Mad King προέρχεται από την οικογένεια των Lannister και είναι ακόμα πιο αδίστακτος από τον παλιό. 

 

 

 

Meta CapsuleMeta Capsule

Cake Baker / Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών / Η τσιπούρα είναι ιχθυοκαλλιέργειας.

No Comments

Post a Comment