13 πράγματα που δεν ήξερες για την ταινία Hocus Pocus - The Daily Owl
fade
33909
post-template-default,single,single-post,postid-33909,single-format-gallery,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

13 πράγματα που δεν ήξερες για την ταινία Hocus Pocus

Μιας και διανύουμε περίοδο Halloween ας κάνουμε ένα αφιέρωμα σε μια παλιά υπέροχη ταινία, με κάποια πράγματα που ίσως και να μην ξέρατε γι’ αυτήν.

 

Η ταινία Hocus Pocus αφηγείται την ιστορία ενός έφηβου, του Μαξ, που άθελά του ανασταίνει τρεις μάγισσες, τις Αδερφές Σάντερσον. Τώρα ο Μαξ πρέπει να ρισκάρει την ίδια του τη ζωή για να προστατέψει την αδερφή του και να νικήσει τις μάγισσες με τη βοήθεια μιας συμμαθήτριάς του, ενός φιλικού ζόμπι και μιας απέθαντης, ομιλούσας μαύρης γάτας.

 

 

 

 

Η ταινία δεν βγήκε, όπως ήταν αναμενόμενο, το Halloween, αλλά τον Ιούλιο του 1993.

 

 

 

Οι σκόροι που βγαίνουν από το στόμα του Billy την ώρα που ξυπνάει είναι αληθινοί σκόροι (στην θέση του δεν θα το έκανα). 

 

Την φωνή του Τhackery Βinx ερμήνευσε ο Jason Marsden όπου επίσης έκανε και την φωνή του Μαξ στην ταινία Goofy movie (Γκουφοταινία).

 

 

 

O παραγωγός David Kirschner είχε πει πως η ταινία hocus – pocus ξεκίνησε με βάση τις βραδινές ιστορίες που αφηγούνταν στις κόρες του πριν κοιμηθούν. 

 

 

 

 

Η χορογράφος Peggy Holmes έδωσε στις ηθοποιούς να παίξουν τα μαθήματα των αδελφών Σάντερσον για το πώς να οδηγούν τις σκούπες τους (και τις ηλεκτρικές) σωστά!

 

 

 

 

Όταν οι κινηματογραφιστές άρχισαν να δουλεύουν την ιδέα του hocus – pocus διακόσμησαν την αίθουσα του χορού κρεμώντας από το ταβάνι δύο σκουπόξυλα και μια ηλεκτρική σκούπα, ενώ κάλυψαν τα τραπέζια με 15 κιλά καλαμπόκι.

 

 

 

 

Ένας μεγάλος αριθμός από γάτες υποδύθηκαν τον Τhackery Βinx και κάθε μια από αυτές εκπαιδεύτηκε και σε μια διαφορετική ικανότητα.

 

Το τραγούδι της Σάρα Σάντερσον “Come little children” γράφτηκε από τον πολυβραβευμένο συνθέτη James Horner.

 

 

 

 

Ο θρύλος της Disney Gary Marshall, έκανε μια εμφάνιση στην ταινία, μαζί με την αδερφή του, Penny Marshall.

O Doug Jones που παίζει τον Billy Butcherson, έγραψε την αντιπαράθεση με την Winifred Sanderson. 

 

Τον Doug Jones τον ανακάλυψαν οι special effect artists σε ένα εμπορικό κέντρο.

 

 

Τα μικρά κοριτσάκια που κλέβουν τα σκουπόξυλα των αδερφών Sanderson είναι ντυμένα σαν αυτές.

 

 

Τέλος, η παραγωγή του Hocus Pocus έγινε από τον Kenny Ortega, που έχει κάνει και την παραγωγή των τριών ταινιών Ηigh school musical. 

 

 

 

 

 

Πηγή

NightMareNightMare

Λογοπλάστρια από την λίγες/ Once a dreamer always a dreamer/ Ντισνεϊολόγος/ Σοκολάτρης

No Comments

Post a Comment