Ολένα Ταϊρέλ, η πραγματική βασίλισσα του Game of Thrones - The Daily Owl
fade
32377
post-template-default,single,single-post,postid-32377,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Ολένα Ταϊρέλ, η πραγματική βασίλισσα του Game of Thrones

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ!

 

Το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones ήταν ένα από τα πιο σημαντικά της σειράς, μιας και συναντήθηκε ο Πάγος (Τζον Σνόου) με τη Φωτιά (Νταινέρυς Ταργκάρυεν). Αυτό δεν ήταν, όμως, το μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός του επεισοδίου. Επίσης, αποχαιρετήσαμε με βαριά καρδιά τη Ντένη Μαρκορά του Γουέστερος ή κατά κόσμον την πανέξυπνη και φοβερή Ολένα Ταϊρέλ. Μας λείπεις ήδη, Ολενάρα!

 

Σ’ αυτό το επεισόδιο, που τιτλοφορείται «Η Δικαιοσύνη της Βασίλισσας», παρακολουθήσαμε το στρατό των Λάννιστερ, υπό την ηγεσία του Τζέιμι Λάννιστερ, να κατακτούν το Χάιγκαρντεν. Μετά το πέρας της μάχης ο Τζέιμι συνάντησε την Ολένα, για να τη σκοτώσει δίνοντάς της δηλητηριασμένο κρασί. Η πάντα πρόθυμη και αλύγιστη Ολένα, ακόμα και όταν πρόκειται για τον ίδιο της το θάνατο δε δίστασε να πιει το πικρό ποτήρι. Να σημειωθεί πως το κρασί το ήπιε μονορούφι. Η συγχωρεμένη θα πρέπει να ήταν γερό ποτήρι! Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το κύκνειο άσμα της, αλλά η ομολογία της για τη δολοφονία του Τζόφρι.

 

«Θα πρέπει να ήταν απαίσιο για σένα ως Βασιλικός Φρουρός, ως πατέρας. Ήταν αρκετά φριχτό για μένα. Σοκαριστική στιγμή. Δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση. Βλέπεις, δεν είχα ξαναδεί πως λειτουργεί ένα δηλητήριο. Πες το στη Σέρσεϊ. Θέλω να ξέρει ότι ήμουν εγώ».

 

Η φωτογραφία είναι δημιουργία της Κατερίνας Τσιτλακίδου.

 

Μια πραγματική βασίλισσα δεν είναι μόνο βασίλισσα στη ζωή, αλλά και στο θάνατο. Αυτό το απέδειξε περίτρανα η Ολένα που κοίταξε περιφρονητικά το θάνατο και τους εχθρούς της και έφυγε με το κεφάλι ψηλά. Με άλλα λόγια με το κύκνειο άσμα της ύψωσε ανοιχτή παλάμη και μεσαίο δάχτυλο στους Λάννιστερ. Μπορεί να πέθαινε, αλλά πέθανε με τους δικούς της όρους, σαν Qυρία με Q κεφαλαίο. Μη ξεχνάτε πως στην πέμπτη σεζόν η Σέρσεϊ είχε πει «η περίφημη αιχμηρή, γλώσσα της Βασίλισσας των Ακάνθων» και δεν είχε άδικο. 

 

 

Ειδική μνεία αξίζει στην έκφραση του Τζέιμι όταν συνειδητοποίησε πως χάρισε έναν εύκολο θάνατο στη δολοφόνο του πρωτότοκου γιου της. Σε περίπτωση που δεν το θυμάστε η τρομερή γιαγιά του Χάιγκαρντεν συνωμότησε με το Μικροδάχτυλο να δολοφονήσουν τον Τζόφρι. Ωστόσο, ο Τύριον και η Σάνσα έλαβαν την ευθύνη για το θάνατό του, με αποτέλεσμα τη δολοφονία του Τάιγουν από τον πρώτο και τη συμμαχία του με τη Ντανέρυς.

 

Μετά το τέλος αυτού του επεισοδίου δημιουργήθηκε στο Twitter το trend #TellCersei, με τ’ οποίο οι χρήστες του Twitter δημοσίευσαν διάφορες φωτογραφίες και gif σχετικά με τη Βασίλισσας των Ακάνθων και τον επικό της λόγο πριν το θάνατό της.

TheoMentzTheoMentz

Πετάω μαζί με τις μάγισσες, ιππεύω δράκους, κάνω σκανταλιές μαζί με τα ξωτικά και κολυμπάω μαζί με τις γοργόνες, αλλά κατά βάθος είμαι ένα απλό παιδί.

No Comments

Post a Comment