Έλενα Φεράντε: H "Τετραλογία της Νάπολης" γίνεται σειρά! - The Daily Owl
fade
29565
post-template-default,single,single-post,postid-29565,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Έλενα Φεράντε: H “Τετραλογία της Νάπολης” γίνεται σειρά!

Το λογοτεχνικό έργο της συγγραφέα Elena Ferrante μεταφέρεται στη μικρή οθόνη! Η λογοτέχνης – φάντασμα, της οποίας η πραγματική ταυτότητα κόντεψε να αποκαλυφθεί πριν λίγους μήνες, αφηγείται στα τέσσερα βιβλία της σειράς τις περιπέτειες της Λενού και της Λίλα, δυο κοριτσιών γνωρίζονται σε μια φτωχική γειτονιά της Νάπολης και συνεχίζουν τις παράλληλες ζωές τους με φόντο τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές της Ιταλίας από το 1950 μέχρι σήμερα.

 

Τα δυο πρώτα βιβλία της σειράς, “Η Υπέροχη Φίλη μου” και “Το Νέο Όνομα” έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά, ενώ περιμένουμε με αγωνία τα “Storia Di Chi Fugge E Di Chi Resta” και “Storia Della Bambina Perduta”.

 

 

e006e000-14ba-45ce-b504-06f3857f8a11

 

 

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Saverio Costanzo έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία σε συνεργασία με διάφορους σεναριογράφους, όμως θα ζητήσει, όπως δήλωσε, τη συνεισφορά της ίδιας της συγγραφέα για την έγκριση του τελικού σεναρίου. 

 

Η πρώτη σεζόν θα γυριστεί στη Νάπολη και θα έχει 8 επεισόδια. Αν τα γυρίσματα ξεκινήσουν μέσα στη χρονιά, η πρεμιέρα θα γίνει το φθινόπωρο του 2018. Το κανάλι RAI θα συνεργαστεί με το ΗΒΟ ώστε η σειρά να προβληθεί και στις ΗΠΑ. 

 

No Comments

Post a Comment